دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۲۹۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲
در گفتگو با عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عنوان شد
عضو هیات علمی و مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به شرح مختصری از بیماریهایی که ممکن است سلامت زائران را تهدید کند، پرداخته است.


دکتر فرهنگ بابامحمودی در گفت و گوی تلفنی با آوای خزر اظهار داشت: زائران اربعین در مسیر بازگشت ممکن است با توجه به اینکه حجم جمعیت بسیار زیاد است دچار دو دسته بیماری شوند که یکی از آنها بیماری تنفسی و دیگری نیز اسهال است که به دلیل استفاده از آب و غذای آلوده اتفاق می افتد.

وی افزود: بیماری تنفسی بیشتر بیماری ویروسی است؛ مثل علائم سرماخوردگی و علائم شبیه آنفولانزا و گاهی سرفه، آبریزش بینی، عطسه و گلودرد که گاهی ممکن است همراه با تب باشد.

مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: مسئله بعدی، آب و غذاهایی است که در بین راه تهیه می شود و ممکن است از نظر رعایت اصول بهداشتی دقت لازم در تهیه آن ها نشده باشد.لذا افرادی ممکن است دچار اسهال شوند.

وی اظهار داشت: دسته دیگری از بیماریها عفونت های جلدی است که ممکن است زائران در این سفر دچار شوند. مخصوصا در پاها که به دلیل پیاده روی زیاد تاول می زند ، در این زمینه رعایت اصول بهداشتی و مراجعه بموقع به پزشک، مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند.

مدیر گروه بیماریهاز عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: اگر افراد زائر علائمی لز قبیل سرفه، تب و تنگی نفس دارند حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از نظر ابتلا به سینه پهلو بررسی شوند. افرادی که به بیماری گوارشی مبتلا شدند و اسهال همراه با خون، تب و دل پیچه و درد شکم دارند، اگر سریعا به پزشک مراجعه کنند درمان ساده ای دارد و جای نگرانی نیست.

بابامحموی گفت: البته در درصد کمی از افراد ممکن است بیماری گوارشی به صورت وبا خود را نشان بدهد. وبا یک اسهال حاد آبکی خیلی شدید است که می تواند ظرف 24 ساعت فرد را به شوک ببرد.افراد با علائمی که گفته شده است باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند تا درمان لازم صورت بگیرد.

وی در پایان بیان کرد: احترام به زوار امام حسین (ع) خوب است اما زائران باید توجه کنند که ممکن است آلودگی ویروسی داشته باشند لذا باید تا پیش از مطمئن شدن از سلامتی خود، از دست دادن و روبوسی خودداری کنند تا شیرینی این سفر معنوی به کام هموطنان تلخ نشود.

انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار