آوای خزر/ رشته پلو یکی از پلوهای اصیل و سنتی ایرانیان است که در چهارشنبهسوری و شب عید در انواع مختلف و متنوع سرو میشود. عدهای معتقدند با خوردن رشته پلو در شب عید تا پایان سال رشته کارها را میتوانند در دست داشته باشند.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو :
(مناسب برای ۴ نفر)
برنج ۲ پیمانه
رشته پلویی ۱۰۰ گرم
خرما ۱۰ عدد
کشمش نصف پیمانه
پیاز ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه رشته پلو :
پیش از شروع پخت رشتهپلو، برنج را خوب شسته و دو پیمانه آب به همراه ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت خیس بخورد.
در یک قابلمه مناسب آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. به آب جوش آمده مقداری نمک و کمی روغن مایع اضافه کنید. از آنجاکه رشته پلویی مقداری شور است، در میزان مصرف نمک در غذا دقت کنید تا خیلی شور نشود.
سپس برنج را به قابلمه اضافه کنید و ده دقیقه صبر کنید تا برنج مقداری پخته شود. این زمان نسبی است و به جنس برنج بستگی دارد.
در ۵ دقیقه مانده به پختن برنج و آبکشی آن، رشتههای پلویی را به سه قسمت تقسیم کنید. سپس آنها را به قابلمه اضافه کنید و با یک کفگیر برنج و رشته ها را هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند.
وقتی برنج آماده آبکشی شد، برنج و رشته را در یک صافی بریزید و آبکشی کنید.
یک قابلمه خشک ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع ریخته و به اندازه کف قابلمه نان لواش یا تافتون قرار دهید. میتوانید به جای نان از سیب زمینی حلقه شده استفاده کنید.
در ادامه برنج و رشته را به قابلمه اضافه کنید
برای تزیین رشتهپلو، پیاز خرد شده را در روغت تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
دارچین و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و سپس کشمش و خرما را اضافه کنید و مقداری آنها را تفت دهید.
میتوانید زرشک و مغز پسته را نیز به این مواد اضافه کرده و تفت دهید.
به جای خرما میتوانید از گوشت چرخکرده یا مرغ ریش ریش استفاده کنید.
میتوانید به سلیقه خود مقداری از برنج را با زعفران دم شده مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید.