مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی:
هزینه برداشت مرکبات بهازای هر کیلوگرم 100 تا 200 تومان است/ امکان به کف رساندن قیمت مرکبات توسط واسطهها
مدیرکل بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بهازای هر کیلوگرم مرکبات، 100 تا 200 تومان هزینهی برداشت داریم، بیشتر از خسارت قطعی خسارت افت کیفی را داریم و در این شرایط ممکن است که واسطهها قیمت را به کف برسانند.

به گزارش آوای
خزر از نکا، سید محمد موسوی امروز در حاشیه بازدید از باغات مرکبات نکا در جمع
خبرنگاران اظهار کرد: به محض وقوع سرمازدگی، گزارشی در این زمینه جمعاوری و به وزیر
کشور منعکس شده است و تأکید وزیر این بوده که بررسی میدانی داشته باشیم و با دقت بیشتری
کم و کیف مسائل را ارزیابی کنیم.
وی افزود: از
صبح روز گذشته، بازدیدهای میدانی خود را از باغات گرگان، کردکوی، بندرگز و در
ادامه نیز در گلوگاه و بهشهر بررسی کردیم و امروز نیز باغات نکا و ساری مورد بررسی
قرار میگیرد و جمعبندی از
این گزارش و گزارشات مرکز تحقیقات مرکبات کشور در غرب مازندران به دولت ارائه میشود تا راهکارهای
دقیقتر برای حمایت از کشاورزان صورت بگیرد.
مدیرکل بحران و کاهش
مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در هفته گذشته، 60 تا 75 ساعت
دمای زیر صفر را داشتیم در گرگان 33 ساعت دمای زیر 14 ساعت را داشتیم و هر چه به
سمت غرب می رویم طول مدت دمای زیر 4 درجه کاهش پیدا کرده است و میزان خسارت به
باغات نیز بسته به سمت و جهت درختان، ارقام، مکان باغ، فاصله از دریا و سن درخت
متغییر است و بررسی کمّی دقیق نیاز به زمان بیشتری دارد.
موسوی با اعلام
اینکه 20 تا 25 درصد مرکبات از بین رفته و تلخ است و باید به سرعت برداشت و تبدیل شوند،
تصریح کرد: به ازای هر کیلوگرم مرکبات، 100 تا 200 تومان هزینهی برداشت است، بیشتر
از خسارت قطعی، خسارت افت کیفی را داریم که قابلیت انبارداری آن بسیار پایین آمده و
در این شرایط ممکن است که واسطهها قیمت را به کف برسانند.
وی در پایان
گفت: تشکلهای مرتبط با
این موضوع و تعاونیها باید وارد
شوند تا محصولات با حداقل افت قیمت به دست مردم برسد.
انتهای پیام/
1001