به گزارش آوای خزر، نشانههایی که میگویند در خوردن نان زیاده روی میکنید.
۱- یبوست دارید
کسانی که بدن آنها تحمل گلوتن را ندارد یا به بیماری سلیاک دچارند، اما خود از آن بی خبرند ممکن است دائماً دچار نفخ شوند. علاوه بر آن، دستشویی رفتن هم برای آنها دشوار است، چون احساس میکنند راه روده هایشان بسته شده. ممکن است مشکل تان نه عدم تحمل گلوتن، بلکه حساسیت شدید به این ماده باشد. در این حالت، بهترین کار این است که چند آزمایش دهید تا معلوم شود گلوتن برایتان مضر است یا خیر.
به خاطر داشته باشید که در اغلب کشورها، نزدیک به نیم تا یک درصد از جمعیت به بیماری سلیاک دچار هستند. این بدان معنی است که حتی اگر به این بیماری دچار باشید هم جایگزینهای غذایی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
۲- گرسنهتر میشوید

درست است که غلات فوق تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید و بیسکوییتهای شور، کالری زیادی دارند. به علاوه، به خاطر قندی که در خود دارند باعث میشوند دلتان بخواهد بیشتر بخورید. به همین دلیل است که وقتی خیلی ناراحت یا تحت فشار روانی هستید، به سراغ آن دسته از غلات تصفیه شده میروید که در لحظه حال تان را بهتر میکنند.
به همین دلیل ممکن است متوجه بالا رفتن وزن تان هم شده باشید، امری که با مصرف غلات کامل به راحتی قابل جلوگیری است. تحقیقات ثابت کرده چربی شکمی با مصرف غلات کامل سریعتر آب میشود تا مصرف غلات تصفیه شده. علتش آن است که غلات کامل حاوی ویتامینها و مواد معدنی بیشتری هستند. اما این بدان معنی نیست که میتوانید در مصرف آنها زیاده روی کنید.
۳- کلسترول خون تان بالا رفته

نان خانگیای که خود در فر پخته اید، شاید مسئول بالا رفتن کلسترول خون تان نباشد، اما نانهای صنعتیای که در فروشگاهها فروخته میشوند چرا. همهی انواع نان بسته ای، چربی ترانس بالایی دارند. این محصولات کره و تخم مرغ زیادی در خود دارند که مصرف منظم آنها میتواند باعث بالا رفتن کلسترول خون شود.
علاوه بر این اغلب محصولاتی که حاوی گلوتن هستند در همان دسته بندی مضر قرار میگیرند. این محصولات متنوع هستند و کیکها و شیرینیهای صنعتی و اغلب غذاهای سرخ شدهی صنعتی از جملهی آنها هستند. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که همیشه بستهی محصول را بررسی کنید تا ببینید آیا در بین مواد تشکیل دهندهی آن روغن قنادی یا شورتنینگ هم وجود دارد یا خیر.
۴- زیاد جوش میزنید

این بار هم غلات تصفیه شده باعث و بانی مشکل دیگری هستند که ممکن است با آن مواجه شده باشید. مواد غذایی همچون پاستا، برنج سفید، نودل، غلات صبحانه و تمامی مواد غذاییای که از آرد سفید تهیه میشوند، میتوانند باعث جوش زدن شوند. تحقیقات نشان داده کسانی که کربوهیدرات تصفیه شده زیاد مصرف میکنند، ریسک جوش زدن در آنها ۳۰ درصد بیشتر است. عمده علت این مسأله آن است که این محصولات قند زیادی در خود دارند، امری که باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن میشود.
هورمونهای آندروژن در پاسخ به این افزایش، فعالیت خود را بیشتر میکنند و درنتیجه، شما جوش میزنید. از سویی دیگر، از قرار معلوم، کسانی که زیاد قند مصرف نمیکنند، کمتر با مشکل جوش مواجه هستند.
۵- بعد از غذا به شدت خواب تان میگیرد

وقتی نان زیادی در رژیم غذایی روزانهی خود مصرف میکنید، انسولین زیادی در خون تان آزاد میشود. این انسولین کمک میکند تریپتوفان مدتی بیشتر از آنکه خودتان مایل باشید در خون تان بماند. تریپتوفان نوعی اسید آمینه است که در تولید سروتونین و ملاتونین نقش دارد، دو انتقال دهندهی عصبی که به تثبیت خلق و خو کمک میکنند. آنها خواب آور هم هستند و به تنظیم چرخهی خواب – بیداری کمک میکنند.
به همین دلیل است که ممکن است بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین و مملوء از غلات تصفیه شده، احساس خواب آلودگی و آرامش بیش از اندازه کنید؛ بنابراین اگر میخواهید بعد از غذا به سر کارتان برگردید، بهتر است در انتخابهای غذایی خود تجدید نظر کنید.
۶- فشار خون تان بالا رفته

اغلب ما بیشتر از میزان توصیه شده نمک مصرف میکنیم که یکی از دلایل آن، نان، در تمامی اشکال آن است. یک تکه نان ساده میتواند تا ۲۳۰ میلی گرم نمک داشته باشد، که این میزان ۱۵ درصد بیشتر از مقدار نمکی است که روزانه باید مصرف کنیم. یک ساندویچ ساده ۲ برابر این مقدار نمک دارد. مصرف مواد غذایی بسیار فرآوری شده مانند پیتزا، محصولات نان و ساندویچ ها، باعث افزایش هر چه بیشتر مقدار سدیم دریافتی بدن میشود.
نتیجهی مصرف زیاد سدیم هم افزایش فشار خون است که علت بیماری قلبی و سکته مغزی در بسیاری از افراد است.
۷- نوسانات خلقی دارید
نان به خاطر قند زیادی که در خود دارد میتواند انرژی زیادی به شما ببخشد، اما این وضعیت دوامی ندارد. تحقیقات نشان داده درصورتی که غلات تصفیه نشده به درستی هضم نشوند، ترکیبات آنها میتواند به مغز برسد و باعث برخی مشکلات ذهنی شود. ثابت شده کسانی که به گندم حساسیت دارند بیشتر مستعد ابتلا به شیزوفرنی، اختلال دوقطبی، افسردگی و اضطراب هستند. بسیاری از کسانی که یک رژیم غذایی فاقد گندم و لبنیات را در پیش گرفتند شاهد بهبود قابل توجهی در سلامت ذهنی خود بودند./روزیاتو
انتهای پیام/1005