مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران:
«همافزا» رویداد حل مسئله با استفاده از توانمندی تشکلهای مردمی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، رویداد فرهنگی همافزا را یک فرصت برای مشارکت و به صحنهآوردن تشکلهای مردمی برای حل کلانمسائل این حوزه عنوان کرد که باید تداوم داشته باشد.
آزاده بابانژاد - آوای خزر: احسان آهنگر عصر امروز در نشست خبری پیشرویداد همافزا استان که در بابلسر برگزار شد، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تدوین یک برنامه جامع جهت حل مشکلات فرهنگی، از تهیه یک سند استانی با ارائه راهکارهایی جهت حل نظاممسائل خبر داده و گفته که در این زمینه کارگروههای تخصصی جهت تدوین سند با تاکید بر مردمیسازی تشکیل شد.
وی با بیان اینکه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در استان مازندران برای حل مسائل فرهنگی پای کار آمده است، از حضور مردم در دوران انقلاب، دفاع مقدس، سازندگی، و مشکلات مختلف و حوادث غیرمترقبه گفت که کشور را با تلاش و مقاومت خود به پیش بردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با عنایت به اینکه دستگاههای اجرایی بدون مشارکت مردم قادر به احصای مشکلات نیستند، بیان کرد: تدوین سند در یکسوی ماجر قرار دارد و اجرا و پیشبرد سند گام مهم دیگری است که در پیش گرفته شد.
آهنگر ادامه داد: بهرهمندی از همه ظرفیتهای مردمی به عنوان حلقه میانی و استفاده از ایدههای آنها در بخش فرهنگی-هنری نیز گام مهم دیگری بود که در پیش گرفتیم و ایدهها و نظریات مختلف را جمعآوری کردیم.
وی یکی از نقاط ضعف موجود را فاصله بین ظرفیتهای مردمی و مسئولان عنوان و تصریح کرد: تا کنون در جایی ندیدم که دستگاهی از نقش مردمی استفاده کرده باشد، اما به نتیجه نرسیده باشد لذا باید از این فرصت مهم نهایت استفاده را برد.
آهنگر با بیان اینکه در رویداد همافزا سه هدف مهم دنبال شده است، گفت: همافزایی تشکلهای مردمنهاد فرهنگی- اجتماعی و استفاده از تجربیات یکدیگر، همافزایی دستگاههای فرهنگی با تشکلهای مردمپایه و همافزایی دستگاههای فرهنگی با یکدیگر از این اهداف است.
وی معتقد است که اگر این امکانات و توانمندیها در کنار هم قرار بگیرند به یک مؤلفه قدرت خواهیم رسید و از موازیکاری دستگاهها نیز جلوگیری میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران درباره تعداد تشکلهای مردمی حاضر در رویداد همافزا با اشاره به شناسایی تشکلهای مردمی در رویداد همافزا اظهار داشت: بیش از ۱٠٠ گروه اعلام آمادگی و در نهایت ۵٠ گروه فعال در این طرح شرکت کردند که هر گروه متشکل از سه عضو است.
آهنگر اظهار داشت: ضعف در تغییرات سبک زندگی ایرانی اسلامی و ناهنجاریهای ناشی از آن، ضعف نظام خانواده و استحاله فرهنگی، ضعف در برخورد با مهاجران و مسافران، ضعف اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصادی در زیستبوم اقتصادی از کلانمسائل حوزه فرهنگ و هنر استان هستند.
وی همچنین، بیشترین فراوانی گروههای شرکتکننده (تشکلهای مردمی) را در بخش سبک زندگی ایرانی اسلامی عنوان و بیان کرد: کمیتههای علوم و تعلیم و تربیت، کمیته دین، فرق و مذاهب، افکارسنجی بر اساس شاخصهای فرهنگی، مردمیسازی، فرهنگ، هنر و رسانه، محیط زیست، امور اقتصادی فرهنگ، و امور اجتماعی، زنان و خانواده تشکیل شده است.
آهنگر در پایان گفت: ۲۲ جلسه تخصصی تدوین سند ذیل کارگروه رصد با حضور مسئولان کمیتههای رویداد همافزا تشکیل شد تا نظام مسائل احصا شود.
به گزارش خبرنگار ما در این نشست، محمدحسین صفری رئیس جبهه فرهنگی مازندران و حجتالاسلام محمدمهدی شریفتبار رییس اداره تبلیغات اسلامی بابلسر نیز حضور داشتند و این رویداد را یک رویداد زنده برای به میدان آوردن مردم در تصمیمات مهم فرهنگ-هنری استان مازندران عنوان کردند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/