مروری بر افتتاح طرح رودکناری در نکا
"قدر زر زرگر بداند، قدر گوهر گوهری"
وقتی در دل صحبتهایی که هنگام افتتاح فاز نخست طرح رودکناری نکا خبر از نگاه غیرمنصفانه و غیرفنی میداد؛ استاندار مازندران با تمجید از اقدام کمنظیر شهرداری و شورای شهر نکا آب پاکی رو دست همه ریخت، به واقع باید گفت: "قدر زر زرگر بداند، قدر گوهر گوهری"
آوای خزر - آزاده بابانژاد: سفر هفته گذشته استاندار مازندران به شهر نکا در شرق مازندران و نگاه ژرف و موشکافانه ایشان به ساخت و سازهای جدید و سرمایههای صنعتی آن قابل توجه بوده است.
یوسف نوری حتی در پاسخ یکی از مدیران شرکتها که درخواست داشت استاندار از واحد تولیدی او بازدید کند، دقیقا از ضعف اساسی آن مجموعه گفت و پاسخش نقطهزن و هدفمند بوده است.
بازدید میدانی استاندار از طرح رودکناری شهرداری نکا و پرسشهای فنی و دقیق از مسئولان شهرستانی یک سوی ذهن علمی و دانشگاهی او بود و توجه به اهمیت این طرحها از سوی شهرداران برای رودخانههایی که از دل شهرها میگذرند، بخش دیگری از تمرکز ذهنی او بود.
نوری همچنین در مراسم افتتاح طرح رودکناری نکا، طرحی که بیش از اعتبارات سالانه شهرستان و به شکل زیبا و آیندهنگرانه طراحی و ساخته شده بود را یک نمونه شاخص عنوان و این را هم اضافه کرد که در این مدت از مسئولیتش به عنوان استاندار، هیچ طرحی را در حوزه دریا و رودخانه به این شکل ندیده است.
شاید برای برخی از شهروندان نکایی این طرح و همتی که برای ساخت آن از سوی مجموعه شهرداری و شورای شهر با پشتوانه مسئولان ارشد شهرستان و نماینده مردم صورت گرفته، چندان مهم جلوه نکند، اما واقعیت آن است که "قدر زر زرگر بداند، قدر گوهر گوهری".
استاندار مازندران معمولا در نشستهای فنی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، و در بازدیدهای خود این روحیه را ندارد که بیجهت و برای ایجاد انگیزه یا دلخوشی شخص یا اشخاصی صحبتی خارج از قاعده یا اثباتنشده داشته باشد؛ بنابراین زمانی که از طرح رودکناری نکا تمجید و توجه دیگر شهرداران استان را به آن جلب میکند؛ یعنی کار اثرگذاری صورت گرفته است.
اینکه چگونه این طرحها به نتیجه میرسد؛ بخشی به مدیریت شهری بستگی دارد؛ یعنی مجموعه امکانات و استعدادهای مادی و معنوی در یک سازمان را براساس دادههای درست و برای رسیدن به هدف مورد نظر به صورت هنرمندانه اداره کند.
بخش دیگری از آن به مشارکتهای مردمی بازمیگردد چیزی که استاندار مازندران در افتتاح طرح رودکناری نکا مورد تأکید قرار داده بود و از مردم خواسته بود که حتما مشارکت کنند، چون از نظر او بخش مدیریت شهری کارش را درست انجام داده است.
انتقاد یکی از شهروندان در مراسم افتتاح طرح رودکناری نیز مورد جدیدی نبوده است و معمولا در انجام طرحهای عمرانی این دست مسائل را میبینیم چنانچه در آزادسازی و افتتاح بخشی از طرح پل تا پل ساری نیز شاهد این دست گلایهمندیهای شهروندان خطاب به شهردار بودیم و معمولا با سعه صدر و طیشدن مراحل قانونی با توافق طرفین به پایان میرسد.
اینکه مدیران شهری تا چه اندازه منطق را در سازماندهیها و قاطعیت را در تصمیمگیریهای خود داشته باشند، همچنین قدرت برنامهریزی، دانش راهبری و کنترل هوشمندانه بر اوضاع مختلف را داشته باشند، نشان از شخصیت و سطح مدیریت آنها دارد.
افتتاح طرح رودکناری و تمجید استاندار مازندران از شهردار، اعضای شورای شهر، نماینده مجلس و فرماندار نکا، قدرت مضاعفی به مدیران شهری و شهرستانی در نکا داده است تا دیگر طرحها را نیز با همین همت، سرعت و دقت به پایان ببرند.
همکاری به جای بیاعتنایی، توجه به واقعیتها به جای پرداختن به شایعات، در نظر گرفتن شرایط کشور به جای انتقادات نابجا، همکاری در رفع نواقص به جای تخریب، و فهم مشترک برای رسیدن به هدف به جای ایجاد تشتت افکار، عوامل زیربنایی در عمران و آبادانی یک شهر و روستا یا کشور است.
سخن آخر: شهردار جوان نکا که گزینه شهرداری ساری بوده و این جسارت و توان را در خود دیده که در مرکز استان هم میتواند منشأ اثر باشد، شایسته تقدیر است چرا که با نگاهی به سایر شوراها و شهرداریها، کمتر مجموعه شهری را میبینیم که هماهنگی قابل قبولی را در پیشبرد طرحهای عمرانی دارند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/