خواب ضعیف در دهه ۴۰ با پیری سریعتر مغز در آینده مرتبط است
یک مطالعه جدید نشان میدهد که خواب بیکیفیت در دهه ۴۰ زندگی میتواند سرعت پیری مغز را افزایش دهد، به طوری که سن مغز افراد تا دهه ۵۰ زندگی، ۱.۶ تا ۲.۶ سال بیشتر از کسانی خواهد بود که خواب باکیفیتی دارند. این پژوهش که در مجله نورولوژی و توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) منتشر شده، بر تاثیر خواب بر سلامت مغز در بلندمدت تاکید کرده و توصیه میکند افراد در سنین میانسالی به مشکلات خواب خود رسیدگی کنند تا از عملکردهای شناختی خود محافظت کنند.
به گزارش آوای خزر به نقل از هلت لاین، یک مطالعه جدید نشان میدهد که خواب بیکیفیت در دهه ۴۰ زندگی میتواند سرعت پیری مغز را افزایش دهد، به طوری که سن مغز افراد تا دهه ۵۰ زندگی، ۱.۶ تا ۲.۶ سال بیشتر از کسانی خواهد بود که خواب باکیفیتی دارند. این پژوهش که در مجله نورولوژی و توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) منتشر شده، بر تاثیر خواب بر سلامت مغز در بلندمدت تاکید کرده و توصیه میکند افراد در سنین میانسالی به مشکلات خواب خود رسیدگی کنند تا از عملکردهای شناختی خود محافظت کنند.
در این مطالعه، محققان از ۵۸۹ فرد بزرگسال درباره مشکلات خواب مانند سختی در به خواب رفتن، بیدار شدنهای مکرر در طول شب، و بیدار شدن زودتر از موعد سوال کردند. سپس این افراد براساس تعداد ویژگیهای خواب بیکیفیت به سه گروه تقسیم شدند و حدود یک دهه بعد، با استفاده از اسکن MRI، سن مغزی آنها بررسی شد. یافتهها نشان داد که افرادی که مشکلات خواب بیشتری داشتند، سن مغز بالاتری نسبت به دیگران داشتند. این مطالعه از این ایده پشتیبانی میکند که خواب باکیفیت میتواند خطر زوال عقل را کاهش دهد، عملکرد مغز را بهبود بخشد، و التهاب بدن را کاهش دهد.
برای بهبود کیفیت خواب، کارشناسان توصیه میکنند که برنامه خواب منظمی داشته باشید، از مصرف کافئین و الکل پیش از خواب پرهیز کنید، استفاده از دستگاههای الکترونیکی را یک ساعت پیش از خواب متوقف کنید، و محیط خواب خود را خنک و تاریک نگه دارید. در صورت تداوم مشکلات خواب، مشورت با متخصصان بهداشت توصیه میشود. به طور کلی، خواب باکیفیت یکی از عوامل کلیدی در حفظ سلامت جسمی و شناختی در تمام سنین است.
انتهای پیام/