به گزارش آوای خزر از ساری، عادل آذر امروز در سفر به مازندران و در حاشیه جلسه شورای اداری این استان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برخی از مدیران آنقدر در مسائل اجرایی غرق هستند که حواس آنها به قوانین، مقررات و چارچوبهای قانونی نیست.
وی افزود: تلاش داریم که در کنار صیانت از نیروی انسانی صیانت از دایره فیزیکی را نیز داشته باشیم؛ به مدیر آموزش، راهنمایی و مشاوره بدهیم تا قوانین و مقررات را یاد بگیرد، زیرا او بهطور طبیعی در حوزه اجرا به دنبال ساخت راه، پل، جدول، دانشگاه، فضای سبز و ... بوده و ممکن است تخلفی از او سر بزند، لذا باید در کنار آنها باشیم و پیش از اینکه اقدام عملی انجام بدهند که مشکل قانونی و حقوقی دارد یا پروندهای برای آنها تشکیل و یا بند تخلفی برای آنها ثبت شود، به مدیران تذکر داده شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: صیانت از سرمایه انسانی در حوزه مأموریتی دیوان محاسبات در قالب مشاورهها و آموزشهای پیش از اجرا و راهنماییهای هنگام اجراست تا قوانین و مقررات را به مدیران اجرایی تذکر بدهند.
آذر با بیان اینکه در دیوان محاسبات در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، کمیتهای با عنوان حسابرسی اقتصاد مقاومتی شکل گرفته است، گفت: میخواهیم گزارش آن را تا پایان سال نهایی کنیم و یکی از زیر کمیتههای آن نیز بحث محیطزیست و حسابرسی محیطزیست است و بهطور قطع در مازندران مسئلهای به نام جنگل، دریا و زمینخواری میتواند معنا پیدا کند چون در اینجا ریسک آن بالاتر است.
رئیس سابق مرکز آمار ایران با بیان اینکه هنوز بوی آمار میدهم! خاطرنشان کرد: اکنون حسابرسی بهنوعی «بودجهرسی» است و باید به سمت حسابرسی بر مبنای عملکرد برویم، این خواهش حرفهای من از مدیران است و به نظر میرسد که در دستگاههای استانی بهتر از دستگاههای ملی رعایت می شود.
وی با بیان اینکه قاطبه مدیران کشور پاکدست هستند، افزود: از 100 هزار مدیری که در لیست حقوقهای نامتعارف معرفی شده بودند تنها 400 نفر حقوقهای نامتعارف در ماه داشتند و مبنای 100 هزار مدیر، مدیران پایه به بالاتر بوده است.
رئیس محاسبات کشور گفت: برنامهای را در دیوان محاسبات برای حفاظت از سرمایه انسانی و حفظ بیتالمال داریم که حسابرسی عملکرد را برقرار و قانون برنامه و بودجه را براساس آن تعیین میکنیم.
آذر درباره سرشماری نفوس و مسکن به روش اینترنتی اظهار داشت: اگر خد نصاب سرشماری در این روش در همه کشور به کمتر از 20 درصد برسد، با مشکل مواجه میشویم و اگر میخواستیم براساس آمار سال 90 فعالیت داشته باشیم، باید 76 هزار نفر را مأمور استخدام میکردیم اما با پیشبینی ثبتنام اینترنتی، این رقم را به 22 هزار نفر کاهش دادیم.
وی ادامه داد: یکی از گرانتران فعالیتها سرشماری است و باور من این است که اگر مسؤولان پای کار بیایند، موفق میشویم.
رئیس دیوان محاسبات گفت: این سرشماری بالای 500 میلیارد تومان هزینه دارد و اگر به حد نصاب سرشماری اینترنتی(20 درصد) نرسیم، سرمایه ملی به هدر میرود، لذا از مسؤولان میخواهیم که بر روی سرشماری اینترنتی تمرکز بیشتری داشته باشیم، البته هدفگیری اولیه روی 35 درصد بوده است.
آذر در پایان با تشکر از تعامل خوب مسئولین دستگاههای اجرایی با استانداری مازندران، ربیع فلاح را از استانداران بسيار موفق كشور توصیف و اظهار امیدواری کرد که همه انرژيها بايد در سایه این ادامه تعاملات فعلی براي تعالي و رشد استان تجميع شود.















انتهای پیام/