دکتر "علیاکبر بسمل" روز دوشنبه 27 آبانماه 98 در سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریهای مازندران حاضر شد و از غرفه پایگاه خبری تحلیلی آوای خزر نیز بازدید کرد.
او سابقه 25 سال کار در مخابرات را دارد، اکنون هم مسئول شورای کار اسلامی مخابرات استان مازندران و هم نایب ریئس شورای عالی هماهنگی تشکلهای کارگری کارکنان شرکت مخابرات ایران است. از اینکه فرصتی پیش آمد تا با رسانههای استان گپ و گفتی داشته باشد، خرسند است.
بسمل در گفتوگو با خبرنگار آوای خزر درباره مطالبات کارکنان مخابرات بعد از تغییر مالکیت از بخش دولتی به خصوصی اظهار داشت: این مالکیت در سال 97 انجام و در سال 88 رسما خصوصی شد.
وی ادامه داد: تمام موارد قانونی که باید شرکت بعد از خصوصیسازی براساس مصوبه هیات وزیران - مصوبه 85 اجرا میکرد را کنار گذاشت و مصوبهای را خود در سال 89 به صورت آییننامه اجرایی استخدامی از سوی هیات مدیره وقت شرکت مصوب کرد.
"این مصوبه در سال 90 و 91 اجرایی شد، از سال 92 مقداری از آیتمهای آن را حذف و از سال 93 کاملا متوقف کرد. پیرو آن، حقوق و مطالبات کارکنان به صورت معوقه باقی مانده است و برخی از موارد قانونی مانند تغییر صندوق بازنشسته کشوری به صندوق تامین اجتماعی که دولت موظف به اجرای آن بود را اجرا نکرد".
"شرکت هم از سال 88 به بعد خصوصی شد و باید حق بیمه کارکنان را به جای صندوق بیمه بازنشستگی کشوری به تامین اجتماعی واریز میکرد اما واریز انجام نشد؛ بنابراین دو تخلف هم از سوی خدمات بازنشستگی کشوری و هم کارفرمای وقت انجام شد".
نایب ریئس شورای عالی هماهنگی تشکلهای کارگری کارکنان شرکت مخابرات ایران گفت: با توجه به حکم وحدت رویه دیوان عدالت اداری کشور که دولت موظف به تغییر این صندوق بوده و این رای هم به صورت وحدت رویه ابلاغ شده بود ولی متاسفانه اجرایی نشده است.

بسمل ادامه داد: 18ماه از زمان رأی می گذرد اما اجرایی نشد. در حالیکه براساس بند 6 مصوبه هیات وزیران که هر آنچه کارکنان در زمان دولتی بودن مخابرات اعم از بیمه، حقوق و و مزایا و ... دریافت میکردند عینا باید در زمان بعد از خصوصیسازی نیز اجرایی شود که متاسفانه آن هم ادامه پیدا نکرد.
وی تصریح کرد: یعنی طبق ماده 12 قانون کار، کارفرمای جدید قائم مقام کارفرمای قبلی است و تمام تعهدات کارفرمای قبلی در تعهدات کارفرمای جدید نیز گنجانده شده و کارفرمای جدید ملزم به اجرای آن است اما در اکثر موارد متوقف شده است.
مسئول شورای کار اسلامی مخابرات استان مازندران بیان کرد: موضوع گروه و حق جذب و ... پس از 10 سال متوقف شد اما در حال حاضر مزایا شامل مدیران ارشد شرکت میشود اما کارکنان چیزی دریافت نمیکنند.
* بسیاری از مواد قانون جامع ایثارگری اجرا نمیشود
"بابعلی احمدی" عضو شورای اسلامی کار مخابرات مازندران است و 29 سال سابقه فعالیت دارد. او درباره قانون جامع ایثارگران موضوعاتی را بیان کرد.
" براساس این قانون، همه شرکتهایی که طبق اصل 44 واگذار میشوند یا در حال واگذاری هستند یا در فهرست واگذاری قرار دارند، باید در مورد ایثارگران و فرزندان شهدا براساس قانون جامع عمل کنند که متاسفانه به بسیاری از موارد آن در شرکت مخابرت بعد از خصوصیسازی عمل نمیشود ازجمله ماده 51 قانون جامع ایثارگران که افزایش 25 درصدی سالانه حقوق فرزندان شاهد و ایثارگران و آزادگان بالای 25 درصد است.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354