دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۳
مدیرکل محیط زیست مازندران:

انتقال ۴۸ میلیون مترمکعب آب به تالاب میانکاله در وزارت نیرو تصویب شد

انتقال ۴۸ میلیون مترمکعب آب به تالاب میانکاله در وزارت نیرو تصویب شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به راهکار‌های احیای تالاب میانکاله اعلام کرد که یکی از این اقدامات، انتقال ۴۸ میلیون مترمکعب آب از حوضه‌های آبریز همجوار به تالاب میانکاله در فصل غیرزراعی است که در وزارت نیرو به تصویب رسیده است و منتظریم عملیاتی شود.

به گزارش آوای خزر از ساری، در مازندران مجموعه تالاب بین‌المللی میانکاله و خلیج گرگان، همچنین تالاب بین‌المللی فریدونکنار دو تالاب ثبت‌شده در کنوانسیون رامسر هستند و باتوجه به اینکه حدود یک سوم از تالاب میانکاله در ضلع جنوب غربی خشک شده و برخی دیگر از تالاب‌های کشور نیز دچار این چالش شده‌اند، لذا ستاد ملی احیای تالاب‌های کشور بعد از قانون حفاظت از تالاب‌ها در سال ۱۳۹۷ شکل گرفت و ستاد‌های متناظر آن نیز در استان‌ها تشکیل شده است.

در نخستین نشست ستاد احیای تالاب‌ها در مازندران به ریاست مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران، دستگاه‌های مربوطه جهت گزارش‌دهی از وضعیت عملکردی حاضر شدند. استاندار مازندران تاکید کرد که این جلسات همانند جلسات پسماند باید مرتب و زود به زود برگزار شود.

چیزی روی زمین اجرا نشد!

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران و دبیر ستاد احیای تالاب‌ها در این استان در جمع خبرنگاران با اشاره به خشک شدن ۱۵ هزار هکتار از تالاب میانکاله اظهار کرد که مطالعات زیادی برای برون‌رفت خشکسالی در این ذخیرگاه طبیعی زیست‌کره صورت گرفته و باتوجه به اینکه تالاب میانکاله ساحلی بوده و به دریا متصل است لذا راهکار‌های عملیاتی وجود دارد و باید اقدامات اجرایی را انجام داد.

او البته به پدیده تغییر اقلیم اشاره داشت که استان مازندران نیز متأثر از آن است، همچنین برداشت زیاد آب از حوضه آبریز میانکاله، نداشتن آمایش سرزمین، کشت‌های آب‌بر، و کاهش دبی و کیفیت آب رودخانه "قره‌سو" در گلستان – که بیشتر فاضلاب صنعتی را روانه تالاب می‌کند - ازجمله مشکلات بر سر راه حیات میانکاله نام برد.

این مسئول با بیان اینکه مطالعات مربوط به تعیین حد و حریم و بستر تالاب و تعیین محدوده خودِ میانکاله انجام شد، اما روی زمین چیزی انجام نشده است، اضافه کرد که دستگاه‌های عضو ستاد و البته مردم باید به کمک بیایند؛ چون اگر میانکاله احیا نشود؛ به عنوان کانون ریزگرد چالش‌هایی را برای مردم غرب گلستان و شرق مازندران ایجاد می‌کند و بر شیلات، کشاورزی، و گردشگری منطقه نیز تاثیرگذار است.

او با توجه به پیشنهاد استاندار مازندران در خصوص گفت‌و‌گو‌های جدید با مسئولان استان گلستان برای همکاری‌های مشترک جهت احیای تالاب میانکاله، آن را یک رویکرد تعاملی اثرگذار خواند که باید زودتر انجام بگیرد.

انتقال ۴۸ میلیون مترمکعب آب به تالاب میانکاله در وزارت نیرو تصویب شد

پیشنهاد پمپاژ آب از اسکله بندر امیرآباد

ابراهیمی به طرح پمپاژ آب به ضلع غربی میانکاله اشاره کرد که اکنون در خصوص محل آن بحث‌هایی مطرح است و یکی از آنها استفاده از ظرفیت اسکله بندر امیرآباد  است که قرار شد سریعا جلسه‌ای برگزار تا پاسخ اقناعی به سوالات فنی همکارانمان در بندر داده شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به طرح انتقال آب شیرین از تجن و نکارود به میانکاله در زمان غیرزراعی نیز اشاره و اظهار کرد: انتقال ۴۸ میلیون مترمکعب آب را وزارت نیرو تصویب کرده است که می‌تواند انتقال بدهد و منتظریم عملیات اجرایی آن انجام شود.

او از اختلاف نظر بین محیط زیست و آب منطقه‌ای در تعداد چاه‌های مسیر میانکاله گفت که در واقع بخشی از حق‌آبه میانکاله به دلیل وجود همین چاه‌ها دستخوش تغییرات اساسی شده است.

حفر حدود ۵ هزار حلقه چاه در حوضه آبریز میانکاله

ابراهیمی می‌گوید: "از نظر آب منطقه‌ای ۵۸۰ حلقه چاه وجود دارد، اما از نظر محیط زیست این تعداد در بستر تالاب قرار داشته و عددی که محیط زیست بر روی آن بحث دارد در حوضه آبریز بوده که بیش از ۴ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه است و ۹۰ میلیون مترمکعب از آنها برداشت می‌شود".

این مسئول ادامه داد: "البته شاید بخش عمده‌ی مشکل به ۳۰ میلیون مترمکعبی برمی‌گردد که در استخر ماهیان و پرورش آبزیان مهار می‌شود؛ چون برداشت از آب سطحی است و یا برای کشت‌های آب‌بر و غرقابی منطقه استفاده می‌شود و همین، مشکل ایجاد می‌کند که آب شیرین به تالاب نمی‌رسد".

او یادآور شد: "آبی که شرکت آب منطقه‌ای مازندران برای احیای میانکاله تحویل می‌دهد در مبدأ است در حالی که باید در مقصد تحویل بگیریم که روی آن برنامه‌ریزی کنیم".

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پایان گفته: "البته علاوه بر پمپاژ آب؛ بحث احیای مرحله‌ای، احداث دایک و اکودایک‌ها نیز مد نظر است که آب را در ضلع غربی نگه داریم، چون اثرات مثبت و مستقیم آن به شرق مازندران و غرب گلستان خواهد رسید".

به گزارش خبرنگار ما مقرر شد که از جلسات بعدی نظر به درخواست استاندار مازندران؛ موضوع احیای تالاب میانکاله با جدیت دنبال و راه حل فنی و علمی آن عنوان و در پروسه عملیاتی قرار بگیرد، سپس به وضعیت سایر تالاب‌ها به نوبت رسیدگی شود.

بنا بر اعلام دبیرخانه ستاد احیای تالاب‌ها در مازندران، ۸۷۶ تالاب انسان‌ساخت و ۲۹ تالاب ذیل آیین‌نامه قانون تالاب‌ها در این استان داریم که در حال حاضر، چالش‌برانگیزترین تالاب به دلیل مخاطرات محیط زیستی و اهمیت بیشتر آن در زیست‌کره مربوط به میانکاله است.

انتهای پیام/

خبرنگار: آزاده بابانژاد | دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار