ویژگی‌های دام سالم و بهداشتی کدامند؟/ ضرورت خرید دام ویژه عید قربان از مراکز مورد تأیید دامپزشکی و بهداشت

ویژگی‌های دام سالم و بهداشتی کدامند؟/ ضرورت خرید دام ویژه عید قربان از مراکز مورد تأیید دامپزشکی و بهداشت

به گزارش آوای خزر از ساری، دانشگاه علوم پزشکی
مازندران در اطلاعیه‌ای ویژگی‌های دام سالم و هشدارهای مهم بهداشتی را اعلام کرده
است که به این شرح است:

* نکات قابل توجه در خصوص خرید دام سالم:

ویژگی‌های دام سالم و بهداشتی کدامند؟/ ضرورت خرید دام ویژه عید قربان از مراکز مورد تأیید دامپزشکی و بهداشت

به گزارش آوای خزر از ساری، دانشگاه علوم پزشکی
مازندران در اطلاعیه‌ای ویژگی‌های دام سالم و هشدارهای مهم بهداشتی را اعلام کرده
است که به این شرح است:

* نکات قابل توجه در خصوص خرید دام سالم:

از خرید
دام‌های بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری کنید
.

دام‌هایی
که دارای مخاط زرد رنگی هستند(لثه، سفیدی چشم و … زرد باشد) می‌تواند از نشانه‌های
ابتلا به بیماری بابزیوز یا لپتوسپیروز باشد
.

از خرید
دام‌هایی که دارای پشم‌های بلند، ژولیده و لنگش هستند خودداری کنید
.

از خرید
دام‌هایی که دارای نفخ و بیماری‌های گوارشی مانند اسهال هستند خودداری کنید
.

دامی که
به‌تازگی به آن دارو تزریق شده است، نباید کشتار شود
.

از خرید
دام‌هایی که دارای آثار کچلی روی پوست(ریختگی پشم) هستند، اجتناب کنید
.

دام را
از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه کنید
.

* هشدارهای مهم بهداشتی:

از ذبح
دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه جداً خودداری کنید
.

برای
قطعه کردن گوشت و یا شست‌وشوی آن از دستکش، روپوش، پیش‌بند، ماسک و عینک استفاده
کنید
.

لاشه‌ها
را با دهان باد نکنید و هنگام ذبح، لاشه چاقو را در دهان قرار ندهید
.

گوشت
قربانی ابتدا به‌مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد یخچال نگهداری و سپس مصرف
شود
.

برای
جلوگیری از آلودگی لاشه‌ها از برش دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه جداً
خودداری شود
.

اندام‌ها
و ضایعات غیر قابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد و در محلی امن
نگهداری تا در اسرع وقت در اختیار مأموران حمل زباله قرار بگیرد
.

پس از
کشتار دام اجزای حرام و ضایعات و خون را در گوشه‌ای از باغچه دفن کرده و محل ذبح
را به‌خوبی شست‌وشو داده و ضد عفونی کنید
.

* پس از مشاهده موارد ذیل لاشه و یا بخشی از آن نباید مورد مصرف قرار
گیرد
:

آثار ضرب‌دیدگی
و کوفتگی و خون‌مردگی و زردی بر روی لاشه و عضلات
.

هر گونه
غدد لنفاوی بر روی لاشه باید حذف شود
.

وجود
دانه‌های سفید رنگ به اندازه برنج در روی عضلات (بیماری سارکوسیست)

بیش از
حد قرمز بودن و پرخونی عضلات و آب‌دار بودن لاشه(بیماری تب‌دار)

چرکی و
گوشتی شدن بافت ریه (بیماری عفونی و آنتروتوکسمی)

کبد یا
جگر که همراه با کیسه‌های آبکی، گچی و آهکی باشد(بیماری‌های انگلی نظیر کیست
هیداتیک)

وجود کرم‌های
برگی شکل ریز و درشت در مجاری صفراوی کبد (انگل فاسیولا)

وجود چرک
در جگر و بزرگ بودن کیسه صفرا و زردی جگر

انتهای پیام/ ۱۳۵۴

ویژگی‌های دام سالم و بهداشتی کدامند؟/ ضرورت خرید دام ویژه عید قربان از مراکز مورد تأیید دامپزشکی و بهداشت

به گزارش آوای خزر از ساری، دانشگاه علوم پزشکی
مازندران در اطلاعیه‌ای ویژگی‌های دام سالم و هشدارهای مهم بهداشتی را اعلام کرده
است که به این شرح است:

* نکات قابل توجه در خصوص خرید دام سالم:

از خرید
دام‌های بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری کنید
.

دام‌هایی
که دارای مخاط زرد رنگی هستند(لثه، سفیدی چشم و … زرد باشد) می‌تواند از نشانه‌های
ابتلا به بیماری بابزیوز یا لپتوسپیروز باشد
.

از خرید
دام‌هایی که دارای پشم‌های بلند، ژولیده و لنگش هستند خودداری کنید
.

از خرید
دام‌هایی که دارای نفخ و بیماری‌های گوارشی مانند اسهال هستند خودداری کنید
.

دامی که
به‌تازگی به آن دارو تزریق شده است، نباید کشتار شود
.

از خرید
دام‌هایی که دارای آثار کچلی روی پوست(ریختگی پشم) هستند، اجتناب کنید
.

دام را
از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه کنید
.

* هشدارهای مهم بهداشتی:

از ذبح
دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه جداً خودداری کنید
.

برای
قطعه کردن گوشت و یا شست‌وشوی آن از دستکش، روپوش، پیش‌بند، ماسک و عینک استفاده
کنید
.

لاشه‌ها
را با دهان باد نکنید و هنگام ذبح، لاشه چاقو را در دهان قرار ندهید
.

گوشت
قربانی ابتدا به‌مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد یخچال نگهداری و سپس مصرف
شود
.

برای
جلوگیری از آلودگی لاشه‌ها از برش دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه جداً
خودداری شود
.

اندام‌ها
و ضایعات غیر قابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد و در محلی امن
نگهداری تا در اسرع وقت در اختیار مأموران حمل زباله قرار بگیرد
.

پس از
کشتار دام اجزای حرام و ضایعات و خون را در گوشه‌ای از باغچه دفن کرده و محل ذبح
را به‌خوبی شست‌وشو داده و ضد عفونی کنید
.

* پس از مشاهده موارد ذیل لاشه و یا بخشی از آن نباید مورد مصرف قرار
گیرد
:

آثار ضرب‌دیدگی
و کوفتگی و خون‌مردگی و زردی بر روی لاشه و عضلات
.

هر گونه
غدد لنفاوی بر روی لاشه باید حذف شود
.

وجود
دانه‌های سفید رنگ به اندازه برنج در روی عضلات (بیماری سارکوسیست)

بیش از
حد قرمز بودن و پرخونی عضلات و آب‌دار بودن لاشه(بیماری تب‌دار)

چرکی و
گوشتی شدن بافت ریه (بیماری عفونی و آنتروتوکسمی)

کبد یا
جگر که همراه با کیسه‌های آبکی، گچی و آهکی باشد(بیماری‌های انگلی نظیر کیست
هیداتیک)

وجود کرم‌های
برگی شکل ریز و درشت در مجاری صفراوی کبد (انگل فاسیولا)

وجود چرک
در جگر و بزرگ بودن کیسه صفرا و زردی جگر

انتهای پیام/ ۱۳۵۴

برچسبها :

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *