به گزارش آوای خزر، مرتضی الویری رئیس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: لایحه بودجه سال ۹۹ به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است و در این لایحه میزان وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش چشمگیری داشته است.

وی ادامه داد: ۱۰ درصد از سهم بودجه به درآمدهای نفتی اختصاص داده شده و ۹۰ درصد بودجه کل کشور از درآمدهای غیرنفتی و به خصوص مالیات تأمین می‌شود. 

رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: این روند نشان می‌دهد که چالش کاهش شدید درآمدهای نفتی و عدم اتکا به نفت در شرایطی که ثبات جهانی وجود ندارد را می‌توان به فرصت تبدیل کرد و با کاستن هزینه‌های غیرضروری، خصوصی‌سازی، افزایش درآمدهای مالیاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی به سمت حذف درآمدهای نفتی از بودجه پیش رفته و به اقتصاد غیرنفتی مبتنی بر درآمدهای پایدار برسیم.

الویری بیان داشت: خوشبختانه شهرداری‌ها هم که طی سال‌های گذشته دغدغه اصلی‌شان درآمدهای پایدار بوده است و تصویب کلیات لایحه درآمد پایدار شهرداری و دهیاری‌ها اقدامی مؤثر در همین راستا است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال کمیسیون‌های تخصصی همانند سال گذشته پیشنهادات کاربردی را ارائه دهند و در مجلس مصوب شود.

رئیس شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: اداره کشور و به ویژه اداره شهرها در شرایطی که تحریم‌های ناروا از هر سو فشار می‌آورد با روش‌های سنتی ممکن نیست و این یارانه‌های بنزین هم در صورتی می‌تواند منجر به توسعه عدالت اجتماعی شود که به دهک‌های بالای جامعه اختصاص نیابد و این طرح در پی آن است که عدم توازن موجود در بهره‌مندی از سرمایه‌های ملی را به نفع طبقات کمتر برخوردار و به نفع توسعه زیرساخت‌ها تغییر دهد.

انتهای پیام/۲۰۰۰