به گزارش آوای خزر،کارنامه تجارت کشورمان در مجموع ۱۰ماه سال جاری، ۱۲۲میلیون و ۷۹۰ هزار تن کالا به‌ارزش ۵۸میلیارد و ۷۰۲ میلیون دلار بوده که سهم صادرات ۹۴ میلیون و ۵۴۱هزار تن به‌ارزش ۲۸ میلیارد و ۶۳میلیون دلار و سهم واردات ۲۸ میلیون و ۲۴۹هزار تن کالا به‌ارزش ۳۰میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار بوده است.
تجارت خارجی کشور در دی  ماه، رشد ۵۵ میلیون دلاری در واردات و کاهش ۶۹۳ میلیون دلاری در صادرات را نسبت به آذر ماه تجربه کرده است.

در آذرماه ماه عملکرد تجارت خارجی کشور ۷ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار بود که سهم صادرات سه میلیارد و ۶۴۴ میلیون دلار و سهم واردات سه میلیارد و ۷۲۶ میلیون دلار بوده است اما در دی ماه، تجارت خارجی به ۶ میلیارد و ۷۳۲ میلیون دلار رسید که نسبت به آذر ماه، ۶۳۸ میلیون دلار کاهش تجارت را با ۸.۶درصد شاهد بودیم، که در این میان صادرات با کاهش ۱۹درصدی به دو میلیارد و ۹۵۱میلیون دلار و واردات با رشد ۱.۵درصدی به سه میلیارد و ۷۸۱ میلیون دلار رسید.

گفتنی است، لطیفی سخنگوی گمرک در خصوص مقاصد صادراتی کشور در دی ماه، گفته است، چین با دو میلیون و ۱۵۲ هزار تن به‌ارزش ۸۲۷ میلیون دلار، عراق با یک‌میلیون و ۵۰۱هزار تن به‌ارزش ۴۶۷میلیون دلار، امارات با یک‌میلیون و ۳۶۱ هزار تن به‌ارزش ۴۴۰ میلیون دلار، ترکیه با ۳۸۲ هزار تن به‌ارزش ۱۹۵ میلیون دلار و افغانستان با ۵۶۹ هزار تن به‌ارزش ۱۸۸میلیون دلار، جمعاً با پنج میلیون و ۹۶۵ هزار تن کالا و ارزش دو میلیارد و ۱۱۷ میلیون دلار، پنج مقصد نخست صادراتی کشورمان بودند که ۶۴ درصد کل وزن و ۷۱.۷درصد ارزش کالاهای صادراتی کشورمان در دی ماه را به خود اختصاص دادند.

وی در خصوص واردات ۲۵ گروه کالاهای اساسی به کشور گفت: از مجموع ۲۸میلیون و ۲۴۹ هزار تن کالای واردشده به کشور، ۱۹میلیون و ۵۲۲ هزار تن کالای اساسی بوده است که ذرت با هشت میلیون و ۵۲۰ هزار تن، گندم با دو میلیون و ۵۹۲ هزار تن، انواع دانه‌های روغنی با یک‌میلیون و ۹۹۰ هزار تن، جو با یک‌میلیون و ۴۷۰ هزار تن، کنجاله سویا با یک‌میلیون و ۳۶۵ هزار تن، شکرخام با بیش از یک‌میلیون تن، روغن‌های خوراکی با ۸۲۷ هزار تن و برنج با ۷۸۹ هزار تن، در صدر واردات ۲۵ گروه کالاهای اساسی در مدت ۱۰ماهه امسال قرار دارند.

لازم به ذکر است، امارات با ۶۳۴ هزار تن کالا به‌ارزش یک‌میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار، چین با ۳۲۷ هزار تن به‌ارزش ۹۰۸ میلیون دلار، ترکیه با ۴۸۹ هزار تن به‌ارزش ۴۳۹ میلیون دلار، آلمان با ۵۵ هزار تن به‌ارزش ۱۴۶میلیون دلار و هند با ۷۴هزار تن به‌ارزش ۱۲۸میلیون دلار به‌ترتیب پنج کشور طرف معامله برای واردات کالا به کشورمان بودند که ۴۹درصد وزن و ۷۲ درصد ارزش واردات در دی ماه به این پنج کشور اختصاص داشته است.

 در ۱۰ماهه سال جاری پنج میلیون و ۸۵۳ هزار تن کالا از مسیر کشورمان ترانزیت شده است که سهم آذرماه ۶۶۴ هزار تن بوده است./ تسنیم

 
انتهای پیام/۱۰۰۵