به گزارش آوای خزر،  به نقل از رویترز «کیت ییتز» ریاضیدان در دانشگاه «باث» در انگلیس با استفاده از آمار مربوط به میزان عفونت‌های جدید کووید-۱۹ در جهان محاسبه کرده است که حدود «۲ تریلیون» یا «۲ میلیارد میلیارد» ذره ویروسی در آن واحد در جهان وجود دارد.

ییت در توضیح محاسبه‌اش می‌گوید قطر کروناویروس جدید (سارس-کوو-۲) به طور میانگین حدود ۱۰۰ نانومتر (۱۰۰ میلیاردیوم متر) است و بر این اساس می‌تواند حجم ذره کروی ویروس را به دست آورد.

به گفته او، حتی با در نظر گرفتن پروتئین‌های گل‌میخی که از سطح ویروس بیرون زده‌اند و این حقیقت که ذرات کروی هنگامی که کنار هم قرار می‌گیرند، فضاهایی بینشان خالی می‌ماند، حجم کل کروناویروس‌های جهان روی هم هنوز کمتر از حجم یک قوطی نوشابه ۳۳۰ میلی‌لیتری کولا خواهد بود.

ییتز می‌گوید: «تصور اینکه این همه مشکل، این همه آشفتگی، مشکلات و از دست رفتن زندگی‌ها در طول بیش از یک سال گذشته فقط ناشی از موجوداتی است که همه اندازه‌شان به اندازه چند قلپ نوشابه است، باعث شگفتی می‌شود.»

بیش از ۲.۳۴ میلیون نفر در جهان تا به حال به علت پاندمی کووید-۱۹ درگذشته‌اند و بیش از ۱۰۷ میلیون مورد تاییدشده این بیماری گزارش شده است.