به گزارش آوای خزر، هموطنان اردبیلی‌مان این آش را با دستور ویژه‌ای طبخ می‌کنند که طعم و بوی بی‌نظیری به این غذا می‌دهد. اگر قصد تهیه این آش سنتی را دارید با ما همراه شوید.

مواد لازم 

گندم: یک لیوان

نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز : یک لیوان

عدس: نصف لیوان

سبزی آش خرد شده:  ۳۰۰ گرم

گوجه : ۸ تا ۱۰ عدد متوسط

پیاز خلالی سرخ شده: ۴ عدد

نعناع داغ: ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه: یک قاشق غذا خوری

آبغوره: ۵ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه آش گوجه اردبیلی

۱- گندم را برای مدت ۳ ساعت با آب گرم بخیسانید. لازم است که حبوبات دیگر از شب قبل طبخ در آب خیسانده شود. چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

۲- در ابتدای کار پخت آش، حبوبات و گندم را به مدت دو ساعت بپزید. پس از آن عدس و سبزی را اضافه کنید و نیم ساعت برای پخت زمان بدهید.

۳- حبوبات که کاملا پخته شد گوجه فرنگی ها را رنده کرده و در آش بریزید و بگذارید با حرارت ملایم با مواد دیگر پخته شود.

۴- برای این که آش شما رنگ و لعاب بیشتری بگیرد بهتر است پس از سرخ کردن پیاز آن را با مقداری رب گوجه فرنگی تفت دهید و داخل آش بریزید.

۵- مقداری از پیاز داغ را برای تزیین کنار بگذارید.

۶- در مرحله بعدی کمی نعناع به همراه ادویه تفت داده و به غذا اضافه کنید.

۷- بعد از این که آش شما با شعله ملایم لعاب انداخت پیش از خاموش کردن شعله ۴ قاشق آبغوره به آن اضافه کنید.

۸- آش را کمی پس از آن که بخار داغ آن گرفته شد در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و روی آن را با نعنا داغ، گوجه گیلاسی برش خورده و پیاز داغ تزیین کنید. نوش جان.

انتهای پیام/۱۰۰۵