به گفته رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، سیزدهمین رویداد استانی روز جهانی غذا در حالی بهزودی با تجلیل از واحدهای منتخب برگزار میشود که چالشهای این صنعت همچنان پابرچاست اما تولید نیز با همه مشکلات، ادامه دارد.
به گفته رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، سیزدهمین رویداد استانی روز جهانی غذا در حالی بهزودی با تجلیل از واحدهای منتخب برگزار میشود که چالشهای این صنعت همچنان پابرچاست اما تولید نیز با همه مشکلات، ادامه دارد.
آوای خزر – آزاده بابانژاد: روز چهارشنبه 23 مهرماه جاری قرار است سیزدهمین دوره همایش استانی به مناسبت 16 اکتبر روز جهانی غذا به همت انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در حالی برگزار شود که این صنعت با چالشها و مسائل ریز و درشتی که گاه توان تولید را تا 40 درصد پایین میآورد، روبروست؛ از سختی تامین مواد اولیه و ناترازی انرژی گرفته تا موانع مالی و اعتباری مانند رفع تعهدات ارزی.
استان مازندران بهواسطه نقش مهمی که در تامین امنیت غذایی کشور دارد، 23 درصد اشتغال و 40 درصد تولید ناخالص داخلی(GDP) خود را مدیون حوزه غذا و داروست.
به گفته “سعید باقری مرمتی” رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی استان مازندران، 14 گروه کالایی شامل کشتارگاه و قطعهبندی مرغ، محصولات لبنی، آرد، روغن، آبمعدنی و آشامیدنی، آبمیوه و نوشابه انرژیزا، تولید انواع کیک و کلوچه و بیسکویت نان صنعتی، فرآورده گوشتی(سوسیس، کالباس و …)، فرآورده دریایی(تن ماهی، میگو، خاویار و…)، تولید و بستهبندی قند و شکر و چای، تولید انواع سس، تولید مربا و مارمالاد و عسل و ترشیجات و کنسرو و غلات، تولید و بستهبندی انواع افزودنی و نسکافه و پودر کیک و دمنوش و بستهبندی برنج، در این استان فعالیت دارند.
تعامل هدفمند انجمن غذا و استاندارد مازندران
او در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص تمکین واحدهای تولیدی حوزه غذایی نسبت به اخذ مجوز سیب سلامت در گروههای کالایی عنوانشده اظهار کرد که تمامی اعضای انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران و تولیدکنندگان فعال، مکلفند که سیب سلامت داشته باشند – که دارند – همچنین برخی کالاها نیازمند استاندارد اجباری و برخی کالاها نیز نیازمند استاندارد تشویقی هستند.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران همچنین از تفاهمنامه مشترک بین این مجموعه و استاندارد استان در صدور پروانهها و مشکلاتی که در واحدهای صنعتی وجود دارد خبر داد و این تعامل را بسیار نزدیک، هدفمند و موثر توصیف کرد.
انتخاب 25 واحد برتر غذایی در مازندران
این مسئول در خصوص سیزدهمین همایش استانی روز جهانی غذا به منظور تجلیل از واحدهای برتر حوزه غذایی مازندران با اعلام اینکه 96 واحد معرفی شدند، اضافه کرد که از این تعداد، 25 واحد در 14 گروه کالایی با حضور فعالان اقتصادی و مقامات استانی و کشوری، و نمایندگان مجلس تجلیل خواهند شد.
باقری مرمتی به خبرنگار ما گفت که در حاشیه این همایش نمایشگاهی با شرکت 10 واحد غذایی برگزار میشود که برپایی چنین رویدادی در همایشهای سالهای قبل نیز مرسوم بوده است.
تجلیل از کارشناسان کنترل کیفیت نیز در این همایش برنامهریزی شده است و به گفته رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، از هر گروه کالایی یک یا دو کارشناس منتخب، تقدیر خواهند شد.
او البته این را هم گفت که هر ساله طی فرآیندی، از دستگاههایی چون جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، استاندارد، دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در خصوص انتخاب واحدهای برتر صنایع غذایی استعلام گرفته میشود.
نگاهی به برخی چالشهای صنایع غذایی مازندران
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران با عنوان چالشهای صنعت غذای استان، تصریح کرد که هر گروه کالایی مشکلات خاص خود را دارد مثلا در حوزه لبنیات، تامین شیر مورد نیاز کارخانجات لبنی از منابع داخلی استان با مشکل همراه بوده و نیاز است که از سایر استانها نیز تهیه شود.
باقری در خصوص کارخانجات روغن خوراکی نیز اعلام کرد که صنعت روغن همیشه در کمبودها فعالیت دارد و حتی در جنگ 12 روزه دیدیم که کمکحال مصرفکنندگان بوده است.
تامین سرمایه در گردش، و ناترازی انرژی در تابستان و زمستان و محدودیتهایی که در تامین برق و گاز واحدهای تولیدی وجود دارد(با اینکه گفته شده برق و گاز واحدهای غذایی قطع نشود)، از جمله چالشهایی بوده که به گفته رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران نیازمند سیاستها و تصمیمگیریهای عاجل است تا بخش تولید بقا داشته باشد.
بر اساس تصمیم سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد((FAO، شعار امسال روز جهانی غذا “دست در دست هم برای غذاهای بهتر و آینده بهتر” انتخاب شده است.
انتهای پیام/
برچسبها :