“کورس ربیعی” صبح امروز در گفتگو با خبرنگار آوای خزر، آمار تلفات ناشی از طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان مازندران را نسبت به ۱۰ روز گذشته بدون تغییر اعلام کرد و گفت: تلفات، همان ۷۴ رأس است که نخستین‌بار به تعداد ۷ رأس در منطقه “دلیر” غرب استان کشف شده بود.

او با بیان اینکه امروز گروه پایش به منطقه “وندار بن” کلاردشت اعزام شده‌اند، این منطقه را نقطه کانونی تلفات “کَل” و “بز” ناشی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک peste des petits ruminants(PPR) عنوان کرد.

مدیر اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران، منطقه “ناتر” در چالوس را از دیگر منطقه‌ای نام برد که تلفات ناشی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان در آن گزارش شده است.

براساس گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، ۸ استان فارس، اصفهان، چهار محال و بختیاری، یزد، خراسان رضوی، مازندران، البرز و خراسان شمالی را درگیر کرده است.

گرچه قریب به اتفاق دامداران نسبت به واکسینه کردن دام‌های خود اقدام کرده‌اند اما با این حال، سازمان دامپزشکی از آنها خواسته است جوانب احتیاط را رعایت کنند و حتی یک رأس دام را بدون واکسن نگذارند.

این بیماری، نشخوارکنندگان کوچک ازجمله کل، بز، و گوسفند را درگیر می‌کند. سرعت سرایت این بیماری بالاست و به آن، طاعون “بزی” نیز گفته می‌شود.

انتهای پیام/۱۰۰۱/