آوای خزر/ خورشت آلو انواع گوناگونی دارد و هم با گوشت قرمز و هم با مرغ طبخ می‌شود. وقتی این خورشت با مرغ درست شود، آلو مسما نام دارد که یکی از خورشت‌های پرطرفدار ایرانی است. 

مواد لازم برای ۲ نفر

مرغ ۴ قطعه
برگه قیسی ۱/۴ لیوان
آلو خورشتی ۱/۲ لیوان
زرشک ۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه ‌فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
رب انار ۴ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
روغن مایع ۴ قاشق غذا خوری
پیاز متوسط ۱ عدد
شکر به مقدار لازم

طرز تهیه

۱-پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت می دهیم تا سبک شود و رنگ آن کمی طلایی شود مرغ ها را افزوده کمی تفت میدهیم ادویه ها اضافه کرده و مرغ را با ادویه خوب تفت میدهیم با حرارت متوسط حدود ۱۰ دقیقه

۲-سپس رب گوجه را افزوده و باز کمی تفت میدهیم تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود

۳-آلو برگه قیصی و زرشک را که از قبل شسته و حدود یک ربع خیس داده ایم به مواد افزوده و تفت میدهیم رب انار را هم اضافه کرده و مخلوط میکنیم

۴-مقداری آب جوش در حدی که روی مرغ ها را کاملا بپوشاند به قابلمه اضافه میکنیم با حرارت ملایم درب قابلمه را می بندیم و یک الی دو ساعت اجازه میدهیم پخته و جا بیفتد

۵-نیم ساعت آخر غذا نمک و شکر رابه میزان دلخواه اضافه کرده و میزان ترشی یا شیرینی غذا را به دلخواه اندازه میکنیم در آخر باید حدود یک لیوان از آب خورشت باقی بماند و خورشتی غلیظ بدست آید.

انتهای پیام/۱۰۰۵