به گزارش آوای خزر، توت‌فرنگی میوه خوشمزه بهاره و پاییزه است که معمولا بهاره‌های آن دلچسب‌تر است و تا خزان هم می‌توانی از بوته‌های زیبای آن میوه‌های خوشمزه و خوش‌رنگ و آب را برداشت کنی، هر چقدر بیشتر آفتاب بخورد؛ شیرین‌تر و خوش‌طعم‌تر است.

شاید شما هم بدانید که استان کردستان با برداشت سالانه نزدیک به ۵۰ هزار تن توت‌فرنگی تولیدکننده ۵۷ درصد از این میوه پرطرفدار در کشور است.

گفته می‌شود که توت‌فرنگی در سال ۱۳۴۵ توسط فردی به نام «عثمان نقش بندی» از ترکیه وارد کردستان شد و این فرد با کشت آن در مزرعه خود واقع در روستای “دو رود” میوه توت‌فرنگی را معرفی کرد و سپس مزرعه توت‌فرنگی خود را گسترش داد و نام آن به رقم کردستان مشهور شد و خیلی‌ها معتقدند که توت‌فرنگی اصل یعنی رقم کردستان.

مازندران نیز این روز‌ها در شهر‌های بابلسر و بهنمیر، بهشهر و جویبار و به‌ندرت در برخی از مناطق شاهد برداشت توت‌فرنگی است، گفته شده که امسال تولید توت‌فرنگی در مازندران افزایش ۲۰ درصدی دارد و همچنان بعد از استان کردستان، با تولید ۴۰ هزار تن، دومین تولیدکننده توت‌فرنگی کشور است و علاوه بر اینکه در مازندران طرفداران زیادی دارد و به مصرف تازه‌خوری می‌رسد؛ در بسته‌بندی مناسب به استان‌های تهران، کرمان، شیراز و اصفهان نیز صادر می‌شود.

شهر بهنمیر در شهرستان بابلسر یکی از مراکز مهم تولید توت‌فرنگی در مازندران است و بیش از یک‌سوم تولیدات مازندران را به خود اختصاص داده است.

دو روزی می‌شود که جشنواره توت‌فرنگی در بهنمیر، گلستان ۱۹، خیابان اداری آغاز شده است، این جشنواره تا سوم اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۲ همراه با برنامه‌های شاد و متنوع، آیتم کودک و جوایز با هنرمندی “قارنلی” و مجری‌گری “شعبانعلی بخشی” میزبان علاقمندان است.

به گزارش خبرنگار ما، بهنمیر به شهر “شکر سرخ جهان” هم معروف است و هر ساله در فصل برداشت این محصول، گردشگران و خریداران پر و پا قرصی را به سمت خود جلب می‌کند که هم به تماشای تولید آن در کارگاه می‌نشینند و هم به تماشای برداشت نیشکر در باغات بهنمیر و “ریکنده”. مناطق مختلف مازندران هر یک به نام یک محصول شناخته می‌شوند از گل محمدی گرفته تا انار و انجیر.

شهر توت‌فرنگی تا ۳ اردیبهشت میزبان شماست؛ بهنمیر، گلستان ۱۹

انتهای پیام/