طرز تهیه آش عباسعلی مخصوص افطار عکس تاریخچه نی نی سایت در تهران آشپزی رنگین کرمانشاهی xvc jidi Ha ufhsugd

 

مواد لازم برای ۴ نفر
گوست دنده گوسفندی ۴۰۰ گرم
گندم پوست کنده ۱٫۵ پیمانه
برنج ½ پیمانه
عدس ½ پیمانه
نخود ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
لوبیا سفید ½ پیمانه
پیاز ۴ عدد درشت
سیر ۱۰ عدد
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی
روغن مایع به مقدار کافی
دستور پخت آش عباسعلی

مرحله اول
برای تهیه آش عباسعلی سنتی ابتدا گندم پوست کنده، نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و عدس را از شب قبل یا حداقل ۴ ساعت قبل در چند کاسه جداگانه به همراه مقداری آب می‌خیسانیم تا نفخ شان گرفته شود و راحت‌تر بپزند.

مرحله دوم
در صورت امکان یک یا دو بار آب موجود در کاسه‌ها را تعویض می‌کنیم. در ادامه حبوبات را پس از اینکه به خوبی خیس خوردند، آبکشی می‌کنیم. حالا لوبیا چیتی، نخود و لوبیا سفید را به همراه ۴ پیمانه آب درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم.

مرحله سوم
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا حبوبات بپزند. پس از گذشت یک ساعت عدس را هم به قابلمه اضافه می‌کنیم تا با دیگر حبوبات بپزد. گندم را هم به صورت جداگانه با ۲ پیمانه آب درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم تا بپزد.

 
در اواسط پخت گندم برنج خیسانده شده را نیز اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گندم و برنج با هم بپزند. در ادامه یکی از پیاز‌ها را به صورت ریز خرد می‌کنیم و با کمی روغن تفت می‌دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم
در ادامه گوشت دنده را اضافه می‌کنیم و پس از کمی تفت دادن ۳ پیمانه آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گوشت نیز بپزد. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت انرا از قابلمه خارج می‌کنیم و استخوان هایش را خارج می‌کنیم.

مرحله ششم
حالا گوشت را به صورت ریش ریش خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. پس از اینکه تمام مواد آش پختند آن‌ها را به یک قابلمه بزرگ منتقل می‌کنیم و چند پیمانه آب اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.