مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوست دنده گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
گندم پوست کنده | ۱٫۵ پیمانه |
برنج | ½ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
نخود | ½ پیمانه |
لوبیا چیتی | ½ پیمانه |
لوبیا سفید | ½ پیمانه |
پیاز | ۴ عدد درشت |
سیر | ۱۰ عدد |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
مرحله اول
برای تهیه آش عباسعلی سنتی ابتدا گندم پوست کنده، نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و عدس را از شب قبل یا حداقل ۴ ساعت قبل در چند کاسه جداگانه به همراه مقداری آب میخیسانیم تا نفخ شان گرفته شود و راحتتر بپزند.
مرحله دوم
در صورت امکان یک یا دو بار آب موجود در کاسهها را تعویض میکنیم. در ادامه حبوبات را پس از اینکه به خوبی خیس خوردند، آبکشی میکنیم. حالا لوبیا چیتی، نخود و لوبیا سفید را به همراه ۴ پیمانه آب درون یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله سوم
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا حبوبات بپزند. پس از گذشت یک ساعت عدس را هم به قابلمه اضافه میکنیم تا با دیگر حبوبات بپزد. گندم را هم به صورت جداگانه با ۲ پیمانه آب درون یک قابلمه مناسب میریزیم تا بپزد.
مرحله پنجم
در ادامه گوشت دنده را اضافه میکنیم و پس از کمی تفت دادن ۳ پیمانه آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت نیز بپزد. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت انرا از قابلمه خارج میکنیم و استخوان هایش را خارج میکنیم.
مرحله ششم
حالا گوشت را به صورت ریش ریش خرد میکنیم و کنار میگذاریم. پس از اینکه تمام مواد آش پختند آنها را به یک قابلمه بزرگ منتقل میکنیم و چند پیمانه آب اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
در این مرحله مقداری نمک و ادویه به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم آش با حرارت ملایم جا بیفتد. زمانی که آش جا بیفتد دیگر نباید برنج و گندم را به صورت سالم در آش ببینیم و باید به طور کامل پخته و له شده باشند.
مرحله هشتم
هر چند دقیقه یک بار باید آش را مخلوط کنیم تا مواد ان به خوبی ترکیب شوند. در حین اماده شدن آش نعناع خشک، سیر و پیازهای باقیمانده را به صورت جداگانه با کمی روغن تفت میدهیم، سپس نیمی از پیاز داغف نعنا داغ و سیر داغ را داخل آش میریزیم.
مرحله نهم
انتهای پیام/۱۰۰۰