به گزارش آوای خزر، دلمه کلمهای ترکی و به معنی شکم پر است. وقتی صحبت از دلمه میشود؛ بسیاری به یاد برگمو میافتند. در حالی که دلمه فقط برگمو نیست و دلمهها انواع مختلفی را شامل میشوند. با بخش آشپزی مجله دلتا و طرز تهیه دلمه خوشطعم ماکارونی همراه باشید.
مواد لازم تهیه دلمه ماکارونی:
- نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
- شکر (اختیاری) به میزان لازم
- زعفران (دمکرده) به میزان کافی
- سرکه (اختیاری) به میزان لازم
- سبزی دلمه (ساطوری شده) ۵۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- پیاز (نگینی شده) ۲ عدد
- لپه (پختهشده) ۲ فنجان
- ماکارونی شکلدار ۳ فنجان
- روغن مایع یک فنجان
- گوجهفرنگی به میزان لازم
طرز تهیه:
_برای پخت دلمه ابتدا پیاز را در روغن تفت داده و بعد از سبک شدن آن، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. نمک، فلفل و ادویه را به میزان لازم به این مخلوط بیافزایید.
_ماکارانی را در ظرف مناسب با کمی نمک، روغن و زردچوبه (برای رنگ گرفتن ماکارونی) بپزید و بعد از آنکه کاملا مغزپخت شد، آن را آبکش کنید.
برای اینکه تکههای ماکارونی به هم نچسبد میتوانید در ابتدای پخت، به آب آن یک قاشق آبلیمو اضافه کرده یا بعد از آبکش، روی آن آب ولرم بریزید.
_در ظرف دیگری، ماکارونی و گوشت تفتدادهشده را مخلوط کنید و سپس سبزی و لپه را به آن بیافزایید. بعد از آنکه مواد خوب با هم مخلوط شد، زعفران دمشده را اضافه کنید. در این قسمت میتوانید بسته به ترش یا شیرینبودن مواد، سرکه یا شکر استفاده کنید.
_مواد آماده شده دلمه را میتوانید درون برگ مو، فلفل دلمه، بادمجان، گوجهفرنگی یا کلم بپیچید. با این تفاوت که باید دلمه برگ مو را با سس، آب، روغن و چاشنی بپزید و بقیه دلمهها را با سس، آب و رب گوجهفرنگیِ تفت داده شده در روغن و ادویهجات.
_برای چاشنی شیرین شکر را دو برابر سرکه و برای چاشنی ترش، سرکه را بعد از گذشت نیمی از زمان پخت دلمهها بریزید تا دلمهها سفت نشود. دلمه ها را درون ظرفی چیده و نوش جان کنید. دلمه ماکارونی در کنار نان نیز سرو میشود.
انتهای پیام/۱۰۰۵