آوای خزر/ رشته پلو یکی از پلوهای اصیل و سنتی ایرانیان است که در چهارشنبهسوری و شب عید در انواع مختلف و متنوع سرو میشود. عدهای معتقدند با خوردن رشته پلو در شب عید تا پایان سال رشته کارها را میتوانند در دست داشته باشند.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو :
(مناسب برای ۴ نفر)
- برنج ۲ پیمانه
- رشته پلویی ۱۰۰ گرم
- خرما ۱۰ عدد
- کشمش نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه رشته پلو :
- پیش از شروع پخت رشتهپلو، برنج را خوب شسته و دو پیمانه آب به همراه ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت خیس بخورد.
- در یک قابلمه مناسب آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. به آب جوش آمده مقداری نمک و کمی روغن مایع اضافه کنید. از آنجاکه رشته پلویی مقداری شور است، در میزان مصرف نمک در غذا دقت کنید تا خیلی شور نشود.
- سپس برنج را به قابلمه اضافه کنید و ده دقیقه صبر کنید تا برنج مقداری پخته شود. این زمان نسبی است و به جنس برنج بستگی دارد.
- در ۵ دقیقه مانده به پختن برنج و آبکشی آن، رشتههای پلویی را به سه قسمت تقسیم کنید. سپس آنها را به قابلمه اضافه کنید و با یک کفگیر برنج و رشته ها را هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند.
- وقتی برنج آماده آبکشی شد، برنج و رشته را در یک صافی بریزید و آبکشی کنید.
- یک قابلمه خشک ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع ریخته و به اندازه کف قابلمه نان لواش یا تافتون قرار دهید. میتوانید به جای نان از سیب زمینی حلقه شده استفاده کنید.
- در ادامه برنج و رشته را به قابلمه اضافه کنید
- برای تزیین رشتهپلو، پیاز خرد شده را در روغت تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- دارچین و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و سپس کشمش و خرما را اضافه کنید و مقداری آنها را تفت دهید.
- میتوانید زرشک و مغز پسته را نیز به این مواد اضافه کرده و تفت دهید.
- به جای خرما میتوانید از گوشت چرخکرده یا مرغ ریش ریش استفاده کنید.
- میتوانید به سلیقه خود مقداری از برنج را با زعفران دم شده مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید.
انتهای پیام/۱۰۰۵