شما تا به حال مربا درست کرده‌اید یا عادت دارید مربای آماده خریداری کنید؟ درست کردن مربای خانگی حس و حال شیرینی دارد و اگر نسبت‌ها و نکات مهم را به درستی رعایت کنید نتیجه کار هیجان‌انگیز و به یاد ماندنی خواهد شد. مربای سیب یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین مرباهای دنیا و جز سه مربای برتر ایرانی است. طرز پخت مربای سیب ایرانی مجلسی و زعفرانی با سیب قرمز و زرد و نکات مهم شکرک و کپک نزدن مربا را از سایت آشپزی Farm to table در آوای خزر بخوانید.

 

طرز پخت مربای سیب مجلسی زعفرانی قرمز و زرد

 

مواد لازم

سیب زرد یا قرمز: ۱ کیلوگرم پوست گرفته (معادل ۱ و نیم کیلوگرم سیب با پوست و سالم)

شکر: ۸۰۰ تا ۱ کیلوگرم

آب: ۳ لیوان

گلاب: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

وانیل: ½ قاشق چایخوری

هل: ۳ عدد خرد شده

آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

سیب‌ها را بشورید و پوست بگیرید. هسته سیب را جدا کنید و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. سیب‌ها را در یک قابلمه بریزید و به آن‌ها ۲ قاشق مرباخوری ابلیمو و ۲ الی سه لیوان آب اضافه کنید. این کار مانع از سیاه شدن و له شدن سیب‌ها حین پخت می‌شود. آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا جوش بیاید. شکر را در آب هم بزنید تا زودتر حل شود.

سیب‌ها را آبکش کنید ولی نشورید. وقتی ترکیب آب و شکر جوش آمد سیب‌ها را اضافه کنید. اجازه دهید سیب‌ها روی شعله ملایم گاز بپزند و شهد مربا هم غلیظ شود و قوام پیدا کند. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو، گلاب، زعفران، هل و وانیل را اضافه کنید. حین پخت مربا درب قابلمه را نگذارید تا مربا حسابی شفاف و طلایی و خوشرنگ شود. وقتی که سیب‌ها نرم شدند و به حدی رسیدند که برای یک مربای جا افتاده و نرم آماده بودند شعله گاز را خاموش کنید. وقتی مربا خنک شد در ظروف شیشه‌ای تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب شیشه را محکم ببیندید. اگر می‌خواهید نکات مهم شکرک و کپک نزدن انواع مربا را بدانید اینجا را بخوانید.

حتما بخوانید  ۲ طرز تهیه مربا کدو حلوایی با آهک و بدون آهک؛ نکات مهم کپک و شکرک نزدن

 منبع: افق کوروش

انتهای پیام/۱۰۰۰