گزارش تصویری/ ابراهیم فلاح

نشست خبری مدیرکل بیمه سلامت| هزینه‌های سرسام‌آور دیالیز در مازندران

مدیرکل بیمه سلامت مازندران با اعلام اینکه عدد پرداختی هزینه‌های مربوط به دیالیز استان از سوی این بیمه تا پایان سال به 355 میلیارد تومان می‌رسد، این را هم گفت که مجموعه هزینه‌های بیمه سلامت در 9 ماهه امسال، 2.1 همت بوده ولی 12 درصد از هزینه کل به دیالیز تعلق دارد.

آوای خزر – آزاده بابانژاد: دکتر ذوالفقار تقوی امروز سه‌شنبه چهاردهم بهمن‌ماه در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه یک میلیون و ۶۷۲ هزار و ۹۶۳ نفر از بیمه‌شده‌های مازندران تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و تقریبا نیمی از مجموع بیمه‌شده‌ها را تشکیل می‌دهند، یادآور شد که پنج دهک نخست جامعه به صورت رایگان تحت پوشش این بیمه هستند و دهک‌های ۶ الی ۱۰ به ترتیب با پرداخت ۴۰ درصد، ۵۰ درصد، ۶۰ درصد و ۱۰۰ درصد سرانه حق بیمه، در مدت زمان ۶ ماه تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

او همچنین اعلام کرد که در استان مازندران ۸۱ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج از قبیل تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی و ام.اس زیر پوشش بیمه سلامت هستند.

دکتر تقوی اظهار کرد که از ۸۷ هزار زوج ناباور استان که در سامانه بیمه سلامت ثبت شده‌اند، 2 هزار و ۸۸۵ زوج نشان‌دار شده و از خدمات درمانی و تشخیصی(رادیولوژی، دارویی، سونوگرافی و آزمایشات) بهره‌مند هستند.

3.3 درصد از زیر 7 ساله‌های مازندران زیر پوشش بیمه سلامت هستند
مدیرکل بیمه سلامت مازندران که 10 ماه از انتصابش در این سمت می‌گذرد، از اقدامات پژوهشی و پیشگیری در این اداره‌کل در راستای مسئولیت اجتماعی و اهداف سازمانی خبرداده و گفته که جلسات متعددی با اساتید دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این موارد برگزار و عمده چالش‌ها بررسی می‌شود.

او گریزی به بیمه جمعیت تحت پوشش زیر هفت سال مازندران زد که به عدد 54 هزار و 390 می‌رسد و اعلام کرد که در کشور 6.1 درصد از این اقشار زیر پوشش بیمه سلامت هستند و در مازندران 3.3 درصد است.

تقوی همچنین تعداد متولدین زیر پوشش سال جاری در استان(9 ماهه) را 3 هزار و 348 نفر اعلام کرد که این رقم در کشور 201 هزار نفر است؛ نرخ باروری در مازندران طی این مدت یک دهم درصد و در کشور 1.6 درصد است.

12 درصد از هزینه‌های بیمه سلامت در بخش دیالیز است
او در ادامه سخنانش به دو بیماری فشارخون و دیابت اشاره کرد که افراد را به سمت دیالیز می‌کشانند و در مازندران آمار بسیار بالایی داریم، از نظر این پزشک متخصص، دیالیز یعنی زندگی دیگر معنا نمی‌دهد و 97 درصد از دیالیزی‌ها آن را درک می‌کنند.

تقوی با اعلام اینکه در 9 ماهه امسال 259 میلیارد تومان هزینه دیالیز شده است و این عدد تا پایان سال به 355 میلیارد تومان می‌رسد، این را هم گفت که مجموعه هزینه‌های بیمه سلامت در این 9 ماهه، 2.1 همت بوده ولی 12 درصد از هزینه کل به دیالیز تعلق دارد که عدد بسیار بالایی است.

مدیرکل بیمه سلامت مازندران تصریح کرد: در واقع 1.6 درصد از هزینه‌های سطح 2 و 3 استان مربوط به دیالیز و 97 درصد هزینه‌های دیالیز در بخش سرپایی است به طوری‌که رتبه مازندران در پرداخت هزینه‌های دیالیز چهارم است.

5.5 درصد از دیالیزی‌های کشور در مازندران هستند
او با اعلام اینکه یک هزار و 89 دیالیزی در مازندران داریم و این یعنی 5.5 جمعیت بیماران دیالیزی کشور مربوط به مازندران است، اظهار کرد که 78 درصد بیماران دیالیزی در بازه سنی بالای 50 سال قرار دارند و متاسفانه بیشتر آنها الزامات تغذیه‌ای را نیز رعایت نمی‌کنند.

دکتر تقوی گفت که هزینه‌های زیادی در بخش دیالیز به بیمه سلامت تحمیل می‌شود؛ 17 یا 34 قلم آزمایش، و در بحث بسته خدمتی بیماران دیابتی نیز 20 بسته خدمتی دیابت نوع 2 داریم.

او در پایان با بیان اینکه همه مردم ایران باید از بیمه برخوردار باشند، تصمیم مجلس و دولت در ساری جاری در خصوص الزام دهک‌های 6 تا 10 به بیمه را یادآور شد و گفت که افراد مشمول می‌توانند به دفاتر پیشخوان دولت، مراکز شهرستانی و اداره‌کل بیمه سلامت مراجعه و نسبت به بیمه خود اقدام کنند.

 

 

برچسبها :

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *