در آیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، نماینده قائمشهر وضعیت سرانه مطالعه در کشور را «نامفهوم و ناچیز» توصیف کرد و خواستار اقدام فوری شهرداریها و مجلس برای تقویت زیرساختهای توسعه کتاب شد.
سعید منصوری- آوای خزر: دکتر عمران عباسی کالی، نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سیمرغ و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی، در آیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی با تبریک این مناسبت به مردم ایران، وضعیت موجود مطالعه در کشور را نامتناسب با تاریخ و تمدن ایران دانست و نسبت به پیامدهای آن هشدار داد.
وی با انتقاد از سرانه مطالعه «بسیار پایین» در کشور اظهار کرد: جایگاه فرهنگی ایران زمین اقتضا نمیکند که سرانه مطالعه در چنین سطحی ثبت شود. او تأکید کرد که تقویت فرهنگ کتابخوانی باید از سنین پایین آغاز شود و نقش «مروجان و سفیران کتاب» در نونهالان و نوجوانان اهمیت ویژه دارد.
عباسی کالی با اشاره به مسئولیتهای تقنینی در این زمینه گفت: مجلس موظف است زیرساختهای فرهنگی را توانمند کند و کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری نیز این مسئله را در اولویت قرار داده است. به گفته او، تلاشها باید بهگونهای باشد که در کوتاهترین زمان ممکن، مسیر ارتقای فرهنگ کتابخوانی هموار شود.
وی بخش دیگری از سخنانش را به نقش شهرداریها اختصاص داد و یادآور شد: طبق قانون، نیمدرصد از برخی عوارض شهری باید به توسعه کتاب و کتابخوانی اختصاص یابد. او تأکید کرد: اگر زیباترین خیابانها و ساختمانها ساخته شود اما فرهنگ بهرهوری و توسعه شکل نگیرد، نتیجه تلاشها محقق نخواهد شد.
نماینده قائمشهر با بیان اینکه کتابداران «نگهبانان و پاسبانان حقیقی این عرصه» هستند، از شهرداران و شوراهای شهر خواست نهایت همکاری و سخاوتمندی را در پرداخت سهم نیمدرصدی و حمایت از زیرساختهای کتابخانهای اعمال کنند.