
مازندران در اطلاعیهای ویژگیهای دام سالم و هشدارهای مهم بهداشتی را اعلام کرده
است که به این شرح است:
* نکات قابل توجه در خصوص خرید دام سالم:

مازندران در اطلاعیهای ویژگیهای دام سالم و هشدارهای مهم بهداشتی را اعلام کرده
است که به این شرح است:
* نکات قابل توجه در خصوص خرید دام سالم:
– از خرید
دامهای بیمار و دارای لاغری مفرط خودداری کنید.
– دامهایی
که دارای مخاط زرد رنگی هستند(لثه، سفیدی چشم و … زرد باشد) میتواند از نشانههای
ابتلا به بیماری بابزیوز یا لپتوسپیروز باشد.
– از خرید
دامهایی که دارای پشمهای بلند، ژولیده و لنگش هستند خودداری کنید.
– از خرید
دامهایی که دارای نفخ و بیماریهای گوارشی مانند اسهال هستند خودداری کنید.
– دامی که
بهتازگی به آن دارو تزریق شده است، نباید کشتار شود.
– از خرید
دامهایی که دارای آثار کچلی روی پوست(ریختگی پشم) هستند، اجتناب کنید.
– دام را
از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی تهیه کنید.
* هشدارهای مهم بهداشتی:
– از ذبح
دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه جداً خودداری کنید.
– برای
قطعه کردن گوشت و یا شستوشوی آن از دستکش، روپوش، پیشبند، ماسک و عینک استفاده
کنید.
– لاشهها
را با دهان باد نکنید و هنگام ذبح، لاشه چاقو را در دهان قرار ندهید.
– گوشت
قربانی ابتدا بهمدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد یخچال نگهداری و سپس مصرف
شود.
– برای
جلوگیری از آلودگی لاشهها از برش دادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه جداً
خودداری شود.
– اندامها
و ضایعات غیر قابل مصرف در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد و در محلی امن
نگهداری تا در اسرع وقت در اختیار مأموران حمل زباله قرار بگیرد.
– پس از
کشتار دام اجزای حرام و ضایعات و خون را در گوشهای از باغچه دفن کرده و محل ذبح
را بهخوبی شستوشو داده و ضد عفونی کنید.
* پس از مشاهده موارد ذیل لاشه و یا بخشی از آن نباید مورد مصرف قرار
گیرد:
– آثار ضربدیدگی
و کوفتگی و خونمردگی و زردی بر روی لاشه و عضلات.
– هر گونه
غدد لنفاوی بر روی لاشه باید حذف شود.
– وجود
دانههای سفید رنگ به اندازه برنج در روی عضلات (بیماری سارکوسیست)
– بیش از
حد قرمز بودن و پرخونی عضلات و آبدار بودن لاشه(بیماری تبدار)
– چرکی و
گوشتی شدن بافت ریه (بیماری عفونی و آنتروتوکسمی)
– کبد یا
جگر که همراه با کیسههای آبکی، گچی و آهکی باشد(بیماریهای انگلی نظیر کیست
هیداتیک)
– وجود کرمهای
برگی شکل ریز و درشت در مجاری صفراوی کبد (انگل فاسیولا)
– وجود چرک
در جگر و بزرگ بودن کیسه صفرا و زردی جگر
انتهای پیام/ ۱۳۵۴