حسینعلی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار آوای خزر با اشاره به وقوع چهار فقره آتش‌سوزی جدید در ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله تصریح کرد: یک‌فقره آتش‌سوزی ساعت ۲۰ روز دوشنبه ۱۵ فروردین‌ماه در منطقه نزدیک به ساحل صورت گرفت که پس از چهار ساعت خاموش شد.

او با اشاره به دیگر آتش‌سوزی صورت‌گرفته که ساعت ۳ بامداد روز سه‌شنبه ۱۶ فروردین‌ماه و همزمان در دو نقطه از ساحل رخ داد، اعلام کرد که با تلاش محیط‌بانان، یک نقطه در ساعت ۵ بامداد و دیگری نیز در ۹ صبح به صورت کامل خاموش شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران حجم این آتش‌سوزی‌های عمدی را ۴.۵ هکتار اعلام کرد که سبب از بین رفتن گونه‌های گیاهی سازیل، تمشک و انارشده است.

ابراهیمی همچنین از آتش‌سوزی ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه در محدوده ساحلی میانکاله گفت که با تلاش محیط‌بانان در ساعت ۶ صبح خاموش شد.

او حجم این آتش‌سوزی را ۴ هکتار اعلام و اظهار تاسف کرد که در مجموع طی دو روز، ۸.۵ هکتار از پوشش گیاهی میانکاله در آتش سوخت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه همچون گذشته دست نیاز به سوی دستگاه‌های قضایی، اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی و برخورد با عوامل تخریبگر در میانکاله داریم، این را هم اضافه کرد که در تمام طول سال شاهد رفتار‌های نابهنجار متخلفان هستیم که بنیان‌های زیستی در یک ذخیره‌گاه منحصربه‌فرد را به هم ریخته‌اند.

این مسوول با تاکید بر اینکه آتش‌سوزی‎های میانکاله منشأ انسانی دارد و عمدتا عمدی است، اشاره‌ای به آموزش‌های گسترده در اهمیت این زیست‌کره طبیعی داشت و معتقد است افرادی که فجایع زیست‌محیطی را در میانکاله به وجود می‌آورند نسبت به ارزش و اهمیت این منطقه حفاظت‌شده اهمیتی قائل نیستند لذا باید در شناسایی آن‌ها تسریع شود تا ریشه‌های این کار را بخشکانیم.

او با اشاره به مصوبات سفر رییس جمهور به مازندران و بازدید از میانکاله، درخواست کرد که امکانات اطفای حریق که مطالبه مردم و مسوولان بوده و در مصوبه این سفر هم آمده است برای احداث پایگاه متمرکز با تامین اعتبار لازم در جزیره میانکاله مستقر شود.

ابراهیمی، اما موضوع مهمتر از پایگاه اطفای حریق را شناسایی عوامل تخریبگر میانکاله عنوان کرد که نیاز به اقداماتی خارج از بررسی‌های عادی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پایان با بیان اینکه گرچه در یک سال گذشته توجه شایانی به میانکاله داشتیم و این پناهگاه حیات وحش به یک دستگاه تراکسور، یک دستگاه تراکتور و ۶ دستگاه موتورسیکلت مجهز شده است، اما همچنان با کمبود نیروی انسانی و تجهیزاتی در میانکاله روبرو هستیم.

به گزارش آوای خزر، ۲۰ محیط‌بان در ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در وسعت ۶۸ هزار و ۸۰۰ هکتاری مشغول فعالیت هستند، این تعداد مامور یگان حفاظت باید سه برابر شود تا به حد استاندارد برسد.

 

انتهای پیام/۱۰۰۱/