به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، در افتتاحیه نخستین همایش فرصتهای سرمایهگذاری و تجاری مازندران که در مجتمع آموزشی پیامبر اعظم(ص) برگزار شد، کلیپی از ظرفیتهای مازندران منتشر شد که بد نیست نگاهی به متن زیبای این کلیپ بیندازیم.
سرزمین بهترین انتخابها، نواری سبز در شمال ایران با 3 میلیون و 283 هزار و 582 جمعیت و 23 هزار و 756 کیلومتر مربع وسعت با 22 شهرستان، 61 شهر، 57 بخش و 131 دهستان؛ سهمی برابر 2/3 درصد از GDP کشور را به خود اختصاص داده است.
استانی با 338 کیلومتر ساحل زیبای خزر،بیش از یک میلیون هکتار جنگل با توانمندیهای اقتصادی و مزیتهای نسبی قابل توصیف،سرزمین علم و ادب و هنر و ورزش، رتبه اول در تولید مرکبات، برنج، کیوی، ماهی و درختچههای زینتی، بزرگترین تولید کننده محصولات کشاورزی از نظر تنوع محصولات در ایران، برخوردار از توانمندیهای علمی و تکنولوژیک، امکان صادرات مجدد محصولات، برخوردار از زیرساختهای مناسب سرمایه گذاری، مانند آب، برق، گاز، مخابرات، راه، فرودگاه، بندر و خط آهن.
تولیدات کارخانهای استان چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت قابل ملاحظه میباشد. محصولاتی نظیر سیمان، کاغذ، MDF و محصولات لبنی، خودروسازی و قطعات خودرو. مازندران محصولات مختلفی را در مقیاس ملی تولید میکند، برای نمونه مازندران در تولید گوشت سفید و جوجه یک روزه حائز رتبه اول است.
مازندران با دارا بودن جمعیتی بیش از سه میلیون نفر، هفتمین اقتصاد ایران از نظر حجم تولیدات، همسایگی با استانهای مهم کشور و همجواری با کشورهای حاشیه خزر بازاری قابل اتکا برای تولید انواع محصولات صنعتی و کشاورزی میباشد.
دسترسی نسبی به کلیه زیرساختهای حمل و نقل کالایی شامل: خطوط ریلی، آبی، هوایی و زمینی، دسترسی به مرکز کشور از طریق 3 محور مواصلاتی فیروزکوه، هراز و کندوان، وجود 3 فرودگاه فعال بین المللی و برخورداری از 3 بندر مهم و فعال نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد، مجاورت با کانونهای تولید انرژی و دسترسی به آن.
برخورداری نسبی از شبکه گسترده آب، برق، گاز و مخابرات به عنوان زیربناهای مورد نیاز، دسترسی مناسب به پایانههای ورودی و خروجی کالا از کشورهای آسیای میانه، روسیه و قفقاز به سبب برخورداری از نواحی واجد تاسیسات نسبی تخلیه و بارگیری. قرار گرفتن در کریدور بین المللی ترانزیتی شمال-جنوب و شرق-غرب.
مازندران دارای طبیعت برجستهای میباشد که شامل دریای خزر، جنگلهای انبوه، گونههای مختلف جانوری و حیات وحش، رودخانهها و دریاچههاست. این طبیعت خارق العاده با جاذبههای تاریخی و فرهنگی همراه گشته است که آن را مکانی توریستی و استان پیشتاز در جاذبههای گردشگری نموده است. مهمترین جاذبههای گردشگری استان عبارتاند از: شهر رامسر، شهر کلاردشت، نمک آبرود، جنگل سیسنگان، مجموعه عباس آباد بهشهر، خلیج میانکاله و آبهای معدنی.
39 شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت حدود 3 هزار هکتار و مزایای استقرار متعددی از جمله: عدم نیاز به دریافت مجوزهای جداگانه، مستثنی بودن از قانون شهرداریها، صدور رایگان مجوزهای ساخت و ساز و امکان اجاره سالنهای آماده در استان مازندران واقع گشته است.
منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد شامل: اراضی وسیع، پشتیبانی هزار هکتاری در کریدور بین المللی کالا قرار دارد و به زیرساختهای سرمایه گذاری مختلفی از جمله راه آهن، جاده و اداره گمرک دسترسی دارد. منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از هفتاد سال تجربه به عنوان نزدیکترین بندر تجاری کشور به پایتخت با فاصله متوسط 200 کیلومتر از طریق 3 مسیر: کندوان، هراز و فیروزکوه میباشد.
با توجه به این امکانات و پتانسیلها، فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری در استان در بخشهای کشاورزی، شیلات، توریسم، صنعت، معدن، ساختوساز، حملونقل و انرژی وجود دارد. مرکز خدمات سرمایهگذاریخارجی مازندران به ریاست استاندار و نائب رییسی مدیرکل امور اقتصادی و داراییبهعنوان نماینده سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در سال 1389 تأسیس شد تا زمینه را برای ایجاد سرمایهگذاران خارجی که تاکنون در استان سرمایهگذاریکردهاند و سرمایهگذاران خارجی که قصد سرمایهگذاری در استان رادارند فراهم آورد. این مرکز کلیه خدمات لازم را به سرمایهگذاران خارجی و ایرانیان مقیم خارج چه قبل از اخذ مجوز و چه بعد از اخذ مجوز ارائه میدهد.
این مازندران است، این سرزمین باارزش، دارای ظرفیتها و توانمندیهای بالقوه و افقی روشن رو به فردا.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354