دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۹۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۱
در جمع خبرنگاران اعلام شد

تشریح برنامه‌های روز مازندران؛ از صالحان تا تهران

تشریح برنامه‌های روز مازندران؛ از صالحان تا تهران
گرامیداشت روز مازندران رویدادی‌ست که از یک واقعه تاریخی برای جهان تشیع می‌گوید و ثبت آن در تقویم رسمی کشور یادگاری ماندگار از رئیس جمهور شهید است، مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران به تشریح ویژه‌برنامه‌های این روز از صالحان تا تهران پرداخت.

به گزارش آوای خزر از ساری، ۱۴ آبان روز مازندران است و برای این رویداد مهم، چهار هزار برنامه متنوع در سراسر استان و چند برنامه نیز برای خارج از استان تدارک دیده شده است. مراسم گرامیداشت نیما یوشیج و رونمایی از کتاب‌های جدید در خصوص پدر شعر نو در منزل شخصی‌اش و همایش مدیران ارشد مازندرانی در تهران از برنامه‌های فرااستانی هستند.

برای تشریح برنامه‌های روز مازندران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران در جمع خبرنگاران حاضر شد و ضمن تبیین این روز و اهمیت آن، شاخص‌ترین عناوین را اعلام کرد.

احسان آهنگر به هویت ایرانی که متشکل از خرده فرهنگ‌هاست اشاره‌ای داشت و اینکه در جای جای این سرزمین بزرگ و تاریخی فرهنگ‌هایی در بستر، اقلیم، جغرافیا، زبان، قومیت، آئین‌ها، فرهنگ و هنر بومی پدید آمده است و در ساختن چهره واقعی ایرانیان مؤثر بوده و سبک زندگی مردم را شکل داده است.

او معتقد است؛ توجه به زیست‌بوم استان و شناخت دقیق و همه‌جانبه آن به عنوان یک سند راهبردی در مهندسی فرهنگی و عملیات برآمده از آن می‌تواند ما را در طراحی و برنامه‌ریزی جامع و کلان جهت حفظ هویت ایرانی- اسلامی که یکی از دغدغه‌های اساسی و مهمترین مطالبه مردم آگاه و با بصیرت کشور در شرایط کنونی است، یاری رساند و در غایت خود، توان و ظرفیت نظام اسلامی را برای مقابله با جنگ نرم و هجمه‌های پیدا و پنهان به طور چشمگیری افزون کند.

دبیر ستاد بزرگداشت روز مازندران بیان کرد: بی‌تردید بزرگداشت مازندران از منظر ظرفیت‌های گوناگون آن و روزآمد کردن مزیت‌های استان در خدمت به توسعه استان سبب وحدت و همگرایی بیشتری در سطح جامعه خواهد شد.

تشریح برنامه‌های روز مازندران؛ از صالحان تا تهران
روز مازندران؛ یادگار رئیس جمهور شهید

آهنگر یادآور شد: اساس طرح بر مبنای روز و هفته مازندران در سال ۱۳۸۶خورشیدی با محاسبه روز ۱۴ آبان به عنوان روز بیعت مردم مازندران با «حسن بن زید علوی» بنیان گذاشته شد و در تقویم غیر رسمی استان جای گرفت.

او ادامه داد: چهاردهم آبان‌ماه یادآور حضورعلویان در سرزمین پر از برکت مازندران است که یکهزار و ۱۹۵ سال قبل مردمان آن میزبان نخستین حکومت شیعی جهان شدند؛ مردمی که سال ۲۵۰ هجری قمری نماز عید سعید فطر را در مسجد جامع کجور به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و سنگ بنای نخستین حکومت شیعی جهان را بنیان نهادند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران این را هم گفت که در سال ۱۴۰۱ به دستور رئیس جهور وقت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، روز ۱۴ آبان به‌عنوان روزملی مازندران در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شد و این فرصت بی‌بدیل جهت حفاظت از ارزش‌ها، احیای آیین‌ها و رسوم کهن این دیار پس از سال‌ها حاصل شده است.

روزشمار هفته مازندران

او با بیان اینکه شعار سال ۱۴۰۳ برای روز مازندران "مازندران مهد فرهنگ، آیین و علم" است، به روزشمار هفته‌ی مازندران اشاره کرد و گفت: برنامه‌های گرامیداشت روز مازندران تنها به یک هفته ختم نمی‌شود و پیش از آن و روز‌ها پس از آن هم ادامه دارد و نشان‌دهنده اهمیت یک رویداد تاریخی مهم و مردمی است و به همین دلیل شاهد مشارکت‌ها روزافزون مردمی در این قبیل برنامه‌ها هستیم.

آهنگر ادامه داد: ۱۳ آبان روز مازندران، ایستادگی و مقاومت - ۱۴ آبان روز مازندران، تشیع و ولایت‌پذیری- ۱۵ آبان روز مازندران، فرهنگ و هنر تمدن‌ساز-  ۱۶ آبان مازندران، طبیعت و فرهنگ زیست‌محیطی- ۱۷ آبان روز مازندران، رسوم و سنت‌های تعالی‌بخش- ۱۸ آبان روز مازندران، پهلوانان و قهرمانان- ۱۹ آبان روز مازندران، دانش و پژوهش - روز ۲٠ آبان در آستانه ولادت نیما یوشیج به نام مازندران، شعر و ادب طبری نامگذاری شده و همایشی نیز در همین روز در شهرستان نور برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران این را هم گفت که از خانه نیما در تهران بازدید داشتیم و دیدیم که در شأن این شاعر بلندآوازه نیست، لذا مقرر شد یکسری دست‌نوشته‌های نیما و رونمایی از کتاب‌های جدید در خصوص نیما را در خانه ایشان داشته باشیم.

تشریح برنامه‌های روز مازندران؛ از صالحان تا تهران
ساختار ستادی روز مازندران

دبیر ستاد بزرگداشت روز مازندران درباره ساختار ستادی یا دست‌اندرکاران روز مازندران بیان کرد: رئیس این ستاد استاندار مازندران، و معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی ایشان نیز جانشین ستاد است، ۱۱ کمیته برای این رویداد در نظر گرفته شده که کمیته‌های ارزیابی عملکرد، روستایی و بین‌الملل برای نخستین‌بار شکل گرفته است.

او اعلام کرد: رئیس حوزه هنری مازندران به عنوان کمیته تولید محتوا، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان کمیته مالی و پشتیبانی، مدیرکل دفتر امور شهری استانداری رئیس کمیته تبلیغات و فضاسازی، مدیرکل آموزش و پرورش به عنوان مسئول کمیته دانش‌آموزی، بنیاد ایران‌شناسی نمایندگی مازندران مسئول کمیته مردمی، دانشگاه مازندران مسئول کمیته دانشگاهیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه مسئول کمیته امامزادگان و بقاع متبرکه، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی استانداری مسئول کمیته ارزیابی عملکرد، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسئول کمیته امور بین‌الملل و مدیرکل دفتر امور روستا‌های استانداری مسئول کمیته امور روستایی ستاد بزرگداشت روز مازندران است.

برنامه‌های شاخص روز مازندران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با یادآوری اینکه در طول هفته مازندران و پس از آن برنامه‌هایی در سراسر استان برگزار خواهد شد، درباره شاخص‌ترین رویداد‌ها اعلام کرد: جشنواره شعر بومی محلی "شورم"، اختتامیه جشنواره "مارون هوسنی" (قصه‌های مادرانه)، همایش تجلیل از مفاخر، مشاهیر و چهره‌های ماندگار، جشن روز ملی مازندران در مدارس، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری با هدف تبیین تاریخ دیار علویان و احیای آیین‌ها و سنت‌های بومی و محلی در شهر‌ها و روستا‌ها و جشنواره تئاتر مازندران بخشی از برنامه‌های شاخص هستند.

او با اشاره به برگزاری دهمین دوره جشنواره ملی روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب، گفت: از بین ۱۲ برگزیده ملی، مازندران دو برگزیده دارد؛ یکی از روستای کلاگرمحله قائمشهر و دیگری از اسبوکلا ساری که به مناسبت روز مازندران اختتامیه جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب استان ۱۷ آبان در این دو شهر برگزار خواهد شد.

تشریح برنامه‌های روز مازندران؛ از صالحان تا تهران
آهنگر همچنین اعلام کرد: نشست علمی مازندران در تاریخ، برنامه‌های فرهنگی در امام‌زادگان و بقاع متبرکه سراسر استان با هدف ترویج فرهنگ علوی و تبیین حضور علویان در مازندران، اجرای برنامه‌های فرهنگی و ورزشی بومی و محلی در سراسر استان با هدف ترویج فرهنگ پهلوانی و ایجاد نشاط اجتماعی،  برنامه ملی گرامیداشت سلمان هراتی در تنکابن، مراسم گرامیداشت روز ملی مازندران در رامسر، همایش بین‌المللی طالب آملی و همایش نقش گردشگری در توسعه فرهنگ بومی از دیگر برنامه‌های شاخص بزرگداشت روز مازندران است.

او در پایان سخنان خود گفت: روز مازندران روزی برای همه مردم ایران اسلامی است به این دلیل که روایتی تاریخی از تشکیل نخستین حکومت شیعی و علوی در این کشور و جهان است.

یک نکته از هزاران

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیاناتشان درباره دیار علویان فرمودند: "مازندران به دست فرزندان مظلوم آل محمد (ص) فتح شد. فرزندان ستمدیده و آواره شده امام سجاد، امام باقر و امام صادق علیهم‌السلام که از دست آن خلیفه‌های سفاک و خونریز گریخته بودند توانستند با سختی خودشان را به این منطقه برسانند. وقتی آمدند مردم مازندران و گیلان آغوش‌ها را باز کردند و بچه‌های پیغمبر را در آغوش گرفتند و به دست آنها مسلمان شدند؛ لذا این منطقه شمال کشور از آن لحظه‌ای که مسلمان شد پیرو مکتب امیرالمؤمنین و مکتب تشیع شد. این سابقه تاریخی این منطقه است اینها برای ارزش‌های اسلامی برای جهاد فی سبیل‌الله، برای پرچمداران علیه ظلم وستم همچون پشتیبان مستحکمی بودند".

انتهای پیام/۱۰۰۱/

خبرنگار: آزاده بابانژاد | دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما