مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۴ عدد متوسط |
کشمش پلویی (اختیاری) | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
برای تهیه چکدرمه ترکمنی ابتدا گوشت گوسفندی را کمی بزرگتر از گوشت خورشتی خرد میکنیم، سپس به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب میدهیم تا گوشتها رنگشان تغییر کند و به خوبی سرخ شوند.
مرحله دوم
پس از اینکه گوشت را سرخ کردیم، آنرا از قابلمه خارج میکنیم، سپس پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. پیاز را چند دقیقه تفت میدهیم تا سبک شود، سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
پس از اینکه ادویهها با پیاز یکدست شدند، رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود، سپس گوشت سرخ شده را نیز به قابلمه بر میگردانیم و با دیگر مواد کمی تفت میدهیم.
در این مرحله گوجه فرنگیها را پوست میگیریم و پس از رنده کردن به قابلمه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا مواد روغن بیندازند و آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود، سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشتها به طور کامل بپزند. در همین حین برنج را با آب ولرم و کمی نمک میخیسانیم. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا از قابلمه خارج میکنیم و کمی نمک اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه میکنیم تا در آب موجود در قابلمه به صورت کته پخته شود. زمانی که آب موجود در قابلمه کشیده شد، گوشت را روی برنج میچینیم و در صورت نیاز کمی آب جوش اضافه میکنیم.