به گزارش آوای خزر از ساری، برداشت تامسون از باغات مازندران آرام آرام آغاز شده، اما رییس اتحادیه باغداران نگران آن است که بخشی از این میوه بازارپسند و استراتژیک، به‌صورت نارس سر از بازار صادرات درآورد و آنوقت صادرات آن زیر سؤال برود.

محمدرضا شعبانی چند روز پیش اعلام کرده بود که گزارشاتی از برداشت پیش از موعد تامسون داشتیم در حالی که تامسون حتی از نوع پیش‌رس هم در آبان‌ماه باید برداشت شود.

در این زمینه،عزیزالله شهیدی‌فر مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران به خبرنگار آوای خزر گفته است: توصیه فنی – ترویجی ما این است که تامسون از نیمه دوم آبان‌ماه برداشت شود، پیش از این زمان را به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم و ممنوع است.

وی اعلام کرد که تاکنون گزارشی از برداشت پیش از موعد تامسون از باغات استان برای اهداف صادراتی نداشتیم و اگر اعلام شود برخورد می‌کنیم.

استان مازندران دارای بیش از ۱۱۵ هزار هکتار باغ مرکبات است که سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول از آنها برداشت می‌شود، شهرستان ساری در مرکز مازندران نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مرکبات استان است.

به گفته رضا پورفلاح رییس جهاد کشاورزی ساری، در حال حاضر ۲ هزار هکتار از باغات ساری به تولید نارنگی و ۱۸ هزار هکتار به تولید تامسون اختصاص دارد، که سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ تن نارنگی و ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار تن تامسون برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از باغداران مرکبات را پیش‌فروش می‌کنند، افزود: فروشنده به بازار عرضه چشم دوخته است و اگر برای تامسون‌های سبز نوبرانه و ترش‌مزه مشتری داشته باشد بخشی از تولیدات را به این صورت وارد بازار می‌کند.

رییس جهاد کشاورزی ساری بیان کرد: آنچه مورد مخالفت و ممنوعیت جهاد کشاورزی قرار دارد؛ رنگ‌آوری مرکبات است، توصیه و تأکید ما این است که مرکبات با همان شکل طبیعی به فروش برسد و رنگ‌آوری نداشته باشد.

به گزارش آوای خزر، ۷۰ درصد از باغات مرکبات استان به تولید پرتقال اختصاص دارد که ۸۰ درصد این میزان نیز تامسون است. سال گذشته ۱۸۴ هزار تن پرتقال تامسون به ارزش تقریبی ۸۹ میلیون دلار عمدتاً به کشورهای حاشیه خزر صادر شده است.

انتهای پیام/ ۱۰۰۱