به گزارش آوای خزر، محمد مهدی عباس زاده با اشاره به اینکه جویبار از جمله شهرستان‌هایی است که اقدام به پرورش و تولید قارچ کرده و در استان جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است، گفت: بخش بزرگی از مصرف استان مازندران و استان‌های همجوار از این شهرستان تأمین می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با اشاره به تولید بیش از یک هزار تن قارچ خوراکی در این شهرستان، افزود: ۱۳ واحد سنتی و یک واحد صنعتی در زمینه کشت و تولید این محصول در این شهرستان فعالیت دارند.

عباس زاده به اشتغال ۱۵۸ نفر در زمینه پرورش قارچ خوراکی در این شهرستان اشاره و تصریح کرد: به ازای تولید هر پنج تن قارچ برای یک نفر در ماه اشتغال‌زایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در گذشته برای پرورش‌دهندگان خانگی مجوز صادر و تسهیلاتی ارائه شد و واحد‌های صنعتی فعال نیز از محل سامانه سیتا و سایر تسهیلات برخوردار بودند، افزود: متأسفانه طی ۲ سال اخیر تسهیلات مشخصی نداشتیم، اما امسال بعد از اعلام سهمیه‌ها و پروژه‌ها اعلام خواهد شد.

این مسئول به مشکلات و چالش‌های توسعه قارچ در این شهرستان اشاره کرد و گفت: عدم وجود کارخانه کمپوست قارچ، قیمت بالای تولید و حمل و نقل کمپوست باعث مشکلاتی در این زمینه شده است که از سرمایه‌گذاران درخواست داریم با احداث واحد‌های تولید کمپوست، پرورش‌دهندگان را در راستای این امر یاری کنند.

وی با اشاره به اینکه از دیگر چالش‌های موجود در این زمینه، نوسانات بازاری و نابسامانی آن است که باعث ایجاد مشکلاتی برای تولیدکنندگان شد، اظهار کرد: امیدواریم با حمایت‌های صورت گرفته در زمینه صادرات، اندکی از این مشکلات مرتفع شود./صداو سیما

انتهای پیام/۱۰۰۵