حلوای سه از جمله حلواهای بسیار خوشمزه و مجلسی است که بیشتر در ماه رمضان تهیه میشود. اگر اهل درست کردن دسرهای ارزان و خوشمزه هستید و برای سرو دسر کنار چای و نوشیدنیهای دیگر معمولا سراغ انواع حلوا و شیرینی میروید این حلوای لذیذ و نرم و لطیف را از دست ندهید. ۲ طرز تهیه حلوا سه آرد مجلسی بسیار خوشمزه با شیر و بدون شیر و فوت و فنهای طلایی آن را در مجله کوروش بخوانید.
طرز تهیه حلوا سه آرد مجلسی با شیر یا بدون شیر

مواد لازم
آرد گندم: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار (بهتر است از آرد سنگک استفاده کنید)
آرد برنج: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آرد نخودچی: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن مایع: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
کره: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
شکر: یک و نیم الی ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۲ و نیم لیوان فرانسوی
گلاب: ½ لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری است)
طرز تهیه

ابتدا آردها را به صورت جداگانه ۲ الی سه بار الک کنید تا حسابی صاف و یکدست شوند. یادتان باشد منظور از ۱ لیوان فرانسوی دستهدار آرد، مقدار آرد الک شده بعد از ۲ الی سه بار الک است. حالا شهد حلوا را آماده کنید. آب و شکر را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود. به محض اینکه شکر در آب حل شد شعله را خاموش کنید (در مجموع شربت هیچ نوع حلوایی نیاز به جوشیدن ندارد و همین که شکر در آب حل شود کافی است). سپس گلاب، زعفران دم کرده و هل را به شربت اضافه کنید و دوباره هم بزنید. لازم نیست شربت تبدیل به یک شهد غلیظ شود.
حتما بخوانید روز جهانی کدو حلوایی؛ طرز تهیه آسان تارت کیک کدو حلوایی با شیر و خمیر پاستری
یکی از فوت و فنهای طلایی حلوا سه آرد این است که ابتدا بدانید کدام آرد را تفت دهید. نخستین آرد، آرد گندم است چون دیرتر از دو آرد دیگر از خامی درمیآید. روی شعله بسیار ملایم گاز آرد گندم یا همان سنگک را تفت بدهید تا رنگ آرد از سفیدی به کرمی روشن دربیاید. سپس آرد برنج را اضافه کنید. یک فوت طلایی خوشمزه شدن این حلوا استفاده از آرد برنج و آرد نخودچی مرغوب و تازه است تا عطر مطبوعی به حلوای شما بدهد. کمی که آرد برنج را با آرد گندم تفت دادید (حدود ۳ دقیقه) سپس آرد نخودچی را اضافه کنید. آرد نخودچی زود میسوزد پس نهایتا دو دقیقه روی شعله ملایم تفت بدهید.
بعد از ۲ دقیقه ابتدا روغن را اضافه کنید و به سرعت هم بزنید. تمام آرد که به روغن آغشته شد کره را هم اضافه کنید و باز هم بزنید. روی شعله ملایم گاز این ترکیب را آنقدر هم بزنید تا حلوا به رنگ قهوهای-طلایی دربیایید. حالا با دقت شربت حلوا را در سه مرحله اضافه کنید. مراقب باشید شربت یا حلوای داغ به سر و صورتتان نپاشد. در همین حین مرتب حلوا را هم با یک قاشق چوبی هم بزنید. (یک فوت دیگر تهیه حلوا سه آرد و هر حلوای دیگری این است که دمای شهد و آرد تفت داده باید یکسان باشد یا هر دو ولرم باشند). وقتی حلوا به غلظت مناسب رسید و یک بافت منسجم پیدا کرد حلوا آماده است. نکته مهم آماده شده حلوا این است که وقتی هم میزنید یا در زمان به اصطلاح گهواره کردن حلوا به راحتی از تابه جدا شود و به کف ظرف نچسبد. اگر در حین گهواره کردن حلوا تکه تکه شد دلیلش این است که شربت آن کم است و در نتیجه حلوا خشک است. در این صورت کمی شربت اضافه کنید. بعد از سرو حلوا در ظرف مناسب برای تزیین حلوای مجلسی سه آرد از پودر نارگیل، انواع پودر پسته یا بادام و یا پودر گل محمدی استفاده کنید. از قیف ماسوره هم برای تزیین حلوا میتوانید استفاده کنید.
حتما بخوانید طرز تهیه زولبیا بامیه قنادی + نکات مهم و ترکیب دقیق مواد تشکیل دهنده زولبیا بامیه
نکته مهم
برای درست کردن حلوای سه آرد با شیر باید برای درست کردن شربت حلوا نیمی آب و نیمی دیگر را شیر اضافه کنید. به همان ترتیب شکر را در ترکیب شیر و آب حل کنید و نگذارید به دمای جوش برسد. سپس هل، گلاب و زعفران را به شربت اضافه کنید.
به این نوشته امتیاز بدهید
[مجموع: ۰ میانگین: ۰]