
به گزارش آوای خزر، احمد صداقت، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه سینسیناتی آمریکا اظهار کرد: بر اساس مطالعهای بر روی بیماران کووید ۱۹ از بین رفتن حس بویایی در روز سوم عفونت اتفاق میافتد و اکثر این بیماران حس چشایی خود را از دست میدهند.
سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه سینسیناتی آمریکا گفت: در این مطالعه تعداد روزهایی که بیماران آرائو سوئیس علائم ویروس کرونا را داشتند، زمان و شدت از بین رفتن حس بویایی آنها مورد بررسی قرار گرفت.
صداقت ادامه داد: از این ۱۰۳ بیمار، حداقل ۶۱ درصد آنها احساس بویایی خود را از دست دادند، میانگین شروع کاهش یا از بین رفتن حس بویایی در این بیماران در روز سوم تا چهارم اتفاق میافتاد.
این محقق تصریح کرد: در این مطالعه دریافتیم که شدت از دست دادن حس بویایی با شدید شدن علائم دیگر کرونا مرتبط است. اگر در حس بویایی فرد مبتلا به کووید ۱۹ کاهش یابد، نشان میدهد که فرد در هفته اول بیماری است.
صداقت بیان کرد: یافتهها نشان میدهد که کاهش یافتن احساس بویایی نشان دهنده این است که بیمار در اوایل دوره بیماری است و همچنین ممکن است دچار علائم شدیدتری مانند تنگی نفس شود.
این محقق افزود: حدود ۵۰ درصد از بیماران مورد مطالعه، گرفتگی بینی و ۳۵ درصد آبریزش بینی داشتند.
آبریزش و گرفتگی بینی تنها نشان حساسیت نیست
به گفته صداقت، مطالعات نشان داد که علائم گرفتگی و آبریزش بینی در بیماران کووید ۱۹ نادر بوده و این علائم را مرتبط با حساسیت میدانستند نه ویروس کرونای جدید.
او ادامه داد: بنابراین مردم هنگام عطسه در مکانهای عمومی باید بیشتر احتیاط کرده و از ماسک استفاده کنند، زیرا ممکن است آلرژی یا حساسیت نباشد.
این محقق هشدار داد که شناخت بیشتر از بین رفتن احساس بویایی در بیماران مبتلا به کرونا برای سلامت عمومی حائز اهمیت است.

از دست دادن حس بویایی در بیماران کرونا نگران کننده نیست
صداقت افزود: هیچکس به دلیل از بین رفتن حس بویایی نمیمیرد و این علامتی نیست که باعث مرگ کسی شود، اما این مسئله در شناسایی بیماران بدون علامتی که میتوانند ویروس کرونا را پخش کنند ما را کمک میکند.
این مطالعه که نتایج آن در مجله Otolaryngology-Head and Neck Surgery منتشر شده است، ویژگیها و علائم ۱۰۳ بیماری که به کووید ۱۹ مبتلا بودند را که طی یک دوره شش هفتهای بررسی کرد.
انتهای پیام/1005