دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۹۰۱
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران:

پذیرش 4191 معتاد متجاهر در مرکز درمانی و بازپروری «قاجارخیل» ساری طی 4 سال/ بهبودی 931 بیمار از تیرماه 92 تاکنون

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: از تیرماه سال 92 تاکنون 4 هزار و 191 معتاد کارتن خواب متجاهر از سراسر استان پذیرش شدند، همچنین آمار بهبودیافتگان از اعتیاد در این سالها 931 نفر بوده که در این میان 608بهبودیافته بیش از دوباره به مرکز منتقل شدند.

پذیرش 4191 معتاد متجاهر در مرکز درمانی و بازپروری «قاجارخیل» ساری طی 4 سال/ بهبودی 931 بیمار از تیرماه 92 تاکنون

به گزارش آوای خزر، در آستانه هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر ، جمعی از اصحاب رسانه مازندران با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از تنها مرکز درمانی و بازپروری معتادان متجاهر استان مازندران واقع در قاجار خیل ساری بازدید کردند.

در این بازدید، علی اصغر میرزایی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با اشاره به اینکه در مرکز ماده 16 همه مراحل ترک اعتیاد ، رایگان و اجباری است، گفت: در این مرکز عمدتا معتادان متجاهر کارتن خوابی که توسط نیروی انتظامی از سراسراستان جمع آوری شده اند، نگهداری می شوند که این امر منوط به غربالگری بیماران توسط پزشک و داشتن حکم قضایی، برای انتقال به مرکز ماده 16 است.

وی، با بیان اینکه ظرفیت رسمی مرکز پذیرش 120 بیمار در هر دوره است، درباره پذیرش بیشتر از ظرفیت رسمی، گفت: در فصول سرد سال برای آنکه این افراد از سرپناهی با متولی مشخص بهره مند شوند از سطح خیابانها و پاتوق ها جمع آوری می شوند در عین حال در ایام تعطیلات تابستان و مسافرخیز بودن استان از منظر زیباسازی چهره شهری، ارتقای سطح امنیت شهر و شهروندان بایستی برای پذیرش این بیماران ظرفیت مرکز را افزایش دهیم.

میرزایی افزود: در حال حاضر 209 بیمار معتاد در مرکز ماده 16 ساری که ویژه مردان است نگهداری می شوند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، با بیان اینکه ایجاد مرکزی برای نگهداری معتادان کارتن خواب موسوم به ماده 16 گام مهمی برای جلوگیری از سوء مصرف مواد و تلاش برای بازگشت این افراد به آغوش گرم خانواده و جامعه است است، افزود: برای جلوگیری و مبارزه با این پدیده شوم و خانمانسوز همه دستگاههای اجرایی و آحاد مردم باید ورودی جدی تر داشته باشند.

میرزایی، با اشاره به اینکه آغاز پذیرش بیماران در مرکز ماده 16ساری به اول تیرماه سال 92برمی گردد، ادامه داد: از آن تاریخ تاکنون 4هزارو 191 نفر معتاد کارتن خواب متجاهر از سراسر استان پذیرش شدند، همچنین آمار بهبودیافتگان از اعتیاد در طی این سالها 931 نفر بوده که در این میان بهبودیافتگانی هم بیش از دوباره به مرکز منتقل شدند که شمار آن 608 نفر است .

وی افزود: 331 نفر از بیماران هم برای درمان بیماری های مختلف به بیمارستان ها اعزام شدند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، مرکز نگهداری ، درمان و کاهش آسیب معتادان ساری را بزرگترین و بهترین مرکز ماده 16 کشور عنوان کرد و گفت: در این مرکز همکاران بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، فنی و حرفه ای ، نیروی انتظامی در بخش های مشاوره و بهداشت روانی، درمان، مهارت آموزی و حرفه آموزی و حفاظت و امنیت به بیماران خدمات دهی می کنند.

میرزایی، گفت: بیماران معتاد پس از گذراندن دوره یک تا سه ماهه با دریافت گواهی مهارت فنی و حرفه ای و گواهی درمان و کاهش آسیب از مرکز ترخیص می شوند . برای آنکه بهبودیافتگان ماندگاری بیشتری پس از ترک داشته باشند رها نشده و توسط همکاران ما رهگیری می شوند که در این پروسه اشتغال و نقش خانواده برای عدم بازگشت به مصرف موثر است.

وی،افزود: شمار بیمارانی که از بدو تاسیس مرکز تاکنون در رشته های پرورش قارچ، ساختمان، نقاشی، منبت کاری ، لوله کشی و برق کشی مهارت های لازم را کسب کردند یکهزار و 41 نفر بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، با اشاره به اینکه بانوان معتاد کارتن خواب استان نیز در مراکز ترک اعتیاد تبصره 2 ماده 16 در دو شهر بابل و تنکابن نگهداری، درمان و بازپروری می شوند، افزود: مدیریت این مرکز به صورت خصوصی است اما بار مالی آن را شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران بر عهده دارد.

میرزایی ، هزینه تقریبی سرانه نفر را برای بیماران مرکز ماده 16 ساری بر حسب شرایط و قیمت بازار متغیر و در حدود 10 تا 13 هزار تومان عنوان کرد و گفت: در محوطه بیرونی بنای مرکز 13 هکتار زمین وجود دارد که حدود یک هکتار از این مساحت با اعتبارات درونی شورا احیاء شده است.

وی افزود: این قطعه احیاء شده با کمک بیمارانی که در مراحل ترک و بهبود هستند سبزی کاری شده و محصولات آن به مصرف آشپزخانه مرکز می رسد که این اقدام ضمن تقویت روحیه مسئولیت پذیری موجب کاهش هزینه ها هم شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه نان مورد نیاز هم در نانوایی مرکز و توسط خود این افراد اداره و پخت می شود و به مصرف روزانه می رسد، گفت: پرورش قارچ، مشارکت در برنامه های فرهنگی و مناسبتی و ورزشی دیگر فعالیت های مرکز است.

میرزایی از واگذاری مسئولیت مرکز ماده 16 به بهزیستی، خبر داد و گفت: در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر که با حضور رییس جمهوری برگزار شد مسئولیت مدیریت و نگهداری مرکز ماده 16 برای انجام کار تخصصی درمان به بهزیستی واگذار گردید و پس از این واگذاری ستاد مبارزه با مواد مخدر تنها نقش سیاستگذاری دارد.

وی افزود: کاهش پنج درصدی اعتیاد و 10 درصدی ماندگاری ترک اعتیاد هم از جمله تکالیفی است که در برنامه 5 ساله ششم توسعه تعریف شده و دولت هم برای تحقق آن تدابیر خوبی اندیشیده است.

در این بازدید نورالله نعمتی، مدیر مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان قاجار خیل ساری، ضمن معرفی قسمت های مختلف همچون کارگاه پرورش قارچ، نانوایی، اتاق سم زدایی، استراحتگاه، آشپزخانه، کارگاه های مهارت آموزی خیاطی، لوله کشی، منبت کاری و برق کاری و نقاشی ساختمان ، آشپزخانه و مزرعه یک هکتاری سبزی کاری وصیفی کاری گفت:در این مرکز بیماران ضمن نگهداری و متادون درمانی، مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را ، آموزش می‌بینند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران در پایان گفت: در بیشتر مواقع این افراد از پذیرش مسئولیت فرار می کنند که تلاش ما برای تقویت روحیه مسئولیت پذیری است ، که احداث نانوایی، کارگاه پرورش قارچ، کار در آشپزخانه و سبزی کاری این فرصت را فراهم کرد که امروز برخی به جایی برسند که گرفتن مسئولیت از آنان، شدیدترین تنبیه برایشان محسوب می شود.

انتهای پیام/

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار