
آوای خزر – آزاده بابانژاد: ستاد ملی کرونا هر روز نشست تخصصی برای مقابله با بیماری کووید19 برگزار میکند، موضوع مسلم آن است که کرونا در ایران همانند بسیاری از کشورهای جهان کنترل نشده است و هر روز گرفتاریهای بیشتری ایجاد میشود.
کادر بهداشتی- درمانی خسته است و نیمی از توان کشور در حوزه بهداشت و درمان متمرکز شده است، سفرها همچنان پابرجاست و در این میان رعایت شیوهنامههای بهداشتی خیلی اندک ادامه دارد.
به گفته دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میانگین استفاده از ماسک در کشور 60 درصد است که این میزان باید به بیش از 95 درصد برسد تا بتوانیم کووید19 را کنترل کنیم.
براساس آخرین جدول ارائه شده در خصوص استفاده از ماسک، در استان مازندران 59.7 درصد از مردم یعنی کمتر از 60 درصد و پایینتر از میانگین کشوری از ماسک استفاده میکنند و در کلانشهر تهران نیز این رقم به کمتر از 50 درصد میرسد.
وزارت بهداشت هیچ استان، شهر و شهرستانی را در وضعیت سفید اعلام نکرده و معتقد است که تمامی استانها در وضعیت قرمز قرار دارند، و تهران نیز به تعبیر دکتر حریرچی "فوق قرمز" است.
چند روز پیش در یکی از جلسات مازندران، "مجتبی پیرزاده" رییس اتاق اصناف ساری اعلام کرده بود که انتخابات اصناف در بدترین شرایط و بدون رعایت شیوهنامههای بهداشتی برگزار شد.
"حسن خیریانپور" معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران نیز با تأیید این مطلب و اینکه اصناف فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را به خوبی رعایت نمیکنند با یادآوری مصوبات ستاد ملی کرونا، خواستار نگاه جدی اصناف به مقولههای بهداشتی شد و اینکه با اعلام گزارشات بعدی، قطعاً برخوردها تشدید میشود.
... ستاد ملی کرونا پوشش ماسک را برای همه اجباری کرده و به دستور رئیس جمهور از شنبه آینده، میزان جریمه برای عدم استفاده از ماسک نیز تعیین میشود.
مردم از دولت انتظار دارند همچنان که برای استفاده نکردن آنها از ماسک جریمه در نظر میگیرد، برای گرانفروشان کالاها و مواد بهداشتی و غذایی در این اوضاع سخت اقتصادی نیز جریمههایی اعمال کند و به معنای واقعی نظارت داشته باشد.
روزهای سرد در راه است؛ سرماخوردگی، آلرژی، و آنفلوآنزا، هر کدام را که به سراغمان بیاید تنها به کرونا مشکوک میشویم، بنابراین بهتر است که ابتدا شیوهنامههای بهداشتی را رعایت و سعی کنیم دانش خود نسبت به این بیماریها را از طریق مشورت با پزشک خانواده بالا ببریم.
براساس آنچه سازمان بهداشت جهانی درباره تفاوت بیماریهای شبهکرونا منتشر کرده است، تنها وجه مشترک سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا "سرفه" است، و البته تب و درد عضلانی نیز بین آنفلوآنزا و کرونا رایج است، تنها شاخصه کرونا که در سرماخوردگی و آلرژی و آنفلوآنزا وجود ندارد یا خیلی محسوس نیست، "تنگی نفس" است، بنابراین هر کدام از این علائم که به سراغتان آمد، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.
در جدیدترین اطلاعاتی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده و دکتر قاسم جانبابایی معاون درمان وزیر بهداشت نیز آن را نقل کرده است، "قدرت سرایت ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است با اینکه شاهد جهش در این ویروس نیستیم".
بنابراین باتوجه به اینکه فصل سرما نیز آغاز شده است، باید بیشتر مراقب خود باشیم، فراموش نکنیم که تنها راه مبارزه با کرونا رعایت دستورالعملهای بهداشتی است که در صدر آنها زدن ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی قرار دارد. و این موضوع را شوخی نگیریم که هنوز دارو و یا واکسن برای درمان کرونا کشف و تولید نشده است.
از آنجا که مازندران یک استان مسافرپذیر و گردشگریست، در تعطیلات آخر هفته همچنان شاهد حضور مسافران بهویژه از تهران به دل طبیعت مازندران هستیم، مسافرانی که جمع زیادی از آنها ناقل و یا حامل کرونا هستند.
اکنون باتوجه به وضعیت فوق قرمز در تهران و وضعیت قرمز در مازندران، و اینکه متأسفانه سادهانگاری نسبت به کرونا سبب شده تا کمتر از 60 درصد مردم مازندران از ماسک استفاده کنند، مسوولان باید تدابیر سختگیرانهتری برای جلوگیری از افزایش شیوع کرونا در استان اتخاذ کنند.
انتهای پیام/ 1001