به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، طبق دعوتنامهای که برایم ارسال شده بود، قرار بر این شد که روز چهارشنبه 18 فروردینماه مصادف با 7 آوریل روز جهانی بهداشت، خانه بهداشت یکی از روستاهای شهرستان بهشهر افتتاح شود و به همین دلیل برای رفتن به این برنامه از این جهت که خدمتی صادقانه با مشارکت مردم شکل گرفته بود، برایم اهمیت داشت.
...خیلی زود همهچیز تغییر کرد!؟ افتتاحیه به 19 فروردین موکول شد. علت این بود که نماینده منطقه نیز در مراسم حضور داشته باشد. باوجود اینکه صبح روز پنجشنبه حسابی سرم شلوغ بود و نیمهکارههای زیادی داشتم که باید حتماً انجام و تحویل میدادم؛ اما با یک برنامهریزی فشرده، به موقع به مراسم رسیدم.
هوا آفتابی و بهاری بود. باد ملایمی میوزید و "ماسک" مانع از حسّ لطافت آن نمیشد. دهستان میانکاله به مرکزیت زاغمرز، "زینوند"، ایل عبدالملکی با گویش گورانی، مردمانی برخاسته از استقامت اورامان و نشسته در گوشهای از دشت زیبای مازندران، و همت و شور آنها برای ارتقای سلامت، اینها چیزهایی بود که از ذهنم میگذشت... خانه بهداشت در مکان مناسبی از روستا قرار داشت. بهدلیل شرایط کرونایی فاصله فیزیکی و سایر دستورالعملهای بهداشتی از سوی برگزارکنندگان رعایت شد.
نام روستا "زینِوند" است. در بخش مرکزی و شمالی بهشهر واقع شده. جایی که در چند کیلومتری آن بندر امیرآباد و پناهگاه حیات وحش میانکاله قرار دارد. این روستا نه دهیار دارد و نه شورا؛ بهصورت هیأت امنایی اداره میشود و از این جهت، قدرت تشکلهای مدنی بیشتر حس میشود.
به گفته آقای دکتر داودی رییس درمانگاه شبانهروزی و مرکز جامع سلامت زاغمرز؛ 25 سال پیش، خانه بهداشت زینوند در زمینی به وسعت 300 مترمربع و 70 متر زیربنا ساخته شده است.
* تلاش 3 ماهه هیأت امنای زینوند جهت افزایش بنای خانه بهداشت
وی با بیان اینکه با گسترده شدن فعالیتها و بهویژه با شیوع کووید19 فضای موجود پاسخگوی جامعه هدف و همچنین ارائه فعالیتهای آموزشی و بهداشتی توسط بهورزان نبود، میافزاید: نیاز به افزایش بنا احساس میشد و به همین دلیل، پس از سه ماه تلاش و پیگیری، به پیشنهاد اهالی و با مشارکت خیران، 50 مترمربع افزایش بنا به همراه تعمیرات و بازسازی اساسی انجام گرفت.
دکتر داودی با اشاره به جمعیت 14 هزار و 600 نفری زاغمرز که 7 خانه بهداشت را در دل خود جای داده است؛ خانه بهداشت زینوند را یکی از آنها نام برد و گفت: جمعیت زیرپوشش در این خانه بهداشت 1600 نفر است و یک پزشک و دو بهورز در این مجموعهی سلامتمحور به ارائه خدمات آموزشی و بهداشتی میپردازند.
او در مراسم افتتاحیه که با حضور غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بار دیگر از همت خیران ارزشمند در بازسازی و افزایش بنای خانه بهداشت زینوند قدردانی و اظهار امیدواری کرد که تجهیرات باقیمانده نیز با همین همت عالی تهیه و نصب شود.

* داستان خانه بهداشت زینوند
"حر منصوری عبدالملکی" فعال مدنی است. او را با نام "دیدهبان میانکاله" میشناسیم. حرّ برایم گفت: «از پارسال با شیوع ویروس کرونا متوجه شدیم که 12 – 13 نفر در روستای کوچکمان به کرونا مبتلا شدهاند و این تعداد نسبت به نرم ملی بهلحاظ جمعیتی خیلی بالاست. بنابراین ایدهای به ذهنمان رسید تا باتوجه به اینکه روستای زینوند نه دهیار دارد و نه شورا، یک تشکل مردمی سلامتمحور را راهاندازی کنیم».
او اظهار میدارد: «یک گروه را در فضای مجازی تشکیل دادیم. به دنبال منابع مالی جهت کمک به افراد مبتلا بودیم که بتوانند تا زمان بهبودی در خانه بمانند و نگران هزینههای جاری خود نباشند».
این فعال مدنی با بیان اینکه خیلی زود و بیشتر از حد انتظار، کمکها جمعآوری شد و توانستیم به مبتلایان و کنترل بیماری در روستا کمک کنیم، میافزاید: «سال گذشته با مبالغ جمعآوریشده علاوه بر کمکهای مذکور، تعدادی لوازم ضروری را برای خانه بهداشت خریداری کردیم و تحویل دادیم».
حرّ با اشاره به اینکه اقدامات نیکوکارانه در همین جا متوقف نشد، از پیشنهاد خود برای توسعه فضای خانه بهداشت زینوند و تحقق آن گفت که سبب شد تا 50 مترمربع به وسعت 70 متری این مجموعه اضافه شود. با این توضیح که فضای قبلی پاسخگوی نیاز مراجعهکنندگان نبود و عملاً نیز اتاقی برای ویزیت پزشک، بخشهای مامایی و زنان وجود نداشت.
او از جمعآوری کمکهای مردمی جهت توسعه خانه بهداشت گفت که با تبلیغ در فضای مجازی به نتیجه رسید و مهمتر اینکه محدود به کمکهای اهالی یا استان و شهرستان نشد و فراتر از آن، کمکهای انساندوستانه از سایر استانها را شامل شد.
حرّ یادآور شد که زمین خانه بهداشت توسط مرحوم حاج علیاصغر فتحی به مردم روستا اهدا شد و این مکان در شرایط فعلی خانه امیدی برای ارتقای بهداشت و سواد سلامت اهالی زینوند است.
او امیدوار است و انتظار دارد باتوجه به اینکه خانه بهداشت زینوند با همکاری و همیاری خیران افزایش بنا یافته و بازسازی شده و بسیاری از لوازم مورد نیاز آن خریداری شده است؛ اندک تجهیزات باقیمانده به یاری مسوولان تأمین شود.

* اعتماد به مردم راه حل پیشرفت کشور
در ادامه برنامه، نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در سخنانی از نقش اقتصاد مردمی در پیشرفت مناطق مختلف کشور و توصیه یکدهه گذشته مقام معظم رهبری مبنی بر مردمیشدن اقتصاد، اظهار میدارد که خدمات مردمی در برابر خدمات دولت بسیار قابل ملاحظه است و از اینرو اگر تصدیگری دولت به حداقل برسد و اسباب اداره کشور به دست مردم بیفتد، تحولات خوبی در کشور را شاهد خواهیم بود.
غلامرضا شریعتی با اشاره به نظام خدماتی و اداری در جهان، بیان داشت: اگر میخواهد توسعهای در کشور اتفاق بیفتد با مدیریت دولتی نمیتوان راه به جایی برد و تنها راه حل اعتماد به مردم و همراه کردن آنها در توسعه و آبادانی کشور است.
او میافزاید: ساخت همین خانه بهداشت با مشارکت مردمی نشان داد که وقتی کارها به دست مردم باشد؛ با دقت و کیفیت بالا، و با هزینه و زمان کمتری به ثمر مینشیند.
* قول مساعد آقای نماینده جهت تأمین تجهیزات خانه بهداشت زینوند
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه با اشاره به درخواست "حر منصوری عبدالملکی عضو هیأت امنای زینوند" مبنی بر تأمین باقیمانده تجهیزات خانه بهداشت، جهت تهیه آن قول مساعد داده است.
در بخش بعدی مراسم، از خیران و اعضای هیأت امنای روستای زینوند که در بازسازی و افزایش بنای خانه بهداشت این روستا مشارکت داشتند، قدردانی شد.
... خانه بهداشت زینوند با شکل و شمایل جدید افتتاح شد. حجتالاسلام شعبان فلاح امام جمعه زاغمرز، غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه، دکتر محمدتقی صالحطبری رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهشهر و تعدادی از خیران و اهالی زینوند در این مراسم حضور داشتند. فضای اداری خانه بهداشت نیز از نگاه مدعوین گذشت....
داستان خانه بهداشت روستای زینوند حالا حالاها ادامه دارد. تجهیزات این مجموعه که به ارائه خدمات پایه سلامت میپردازد باید تکمیل شود. امید که آقای نماینده به عهد خود وفا کند و بهزودی شاهد تأمین تجهیزات مورد نیاز با حمایت ایشان باشیم.
کاش روزی بشود که گوهر سلامت را تمنا نکنیم و دریای وجود همگان سرشار از صدفهای تندرستی و نشاط باشد.
گزارش از آزاده بابانژاد
انتهای پیام/1001