
به گزارش آوای خزر از ساری، پناهگاه "دشت ناز" در 29 کیلومتری شمال شهر ساری قرار دارد. این منطقه با پوشش گیاهی بسیار عالی رویشگاه بیش از 447 گونه علفی، درختی و درختچهایست.
وسعت این پناهگاه 55 هکتار و محل مناسب زیست گوزن زرد ایرانی است. نخستین مرحله انتقال گوزن زرد ایرانی به دشت ناز، در سال 1342 به تعداد 5 رأس بوده که از مناطق دز و کرخه انتقال داده شد.
به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میاندورود جمعیت حال حاضر گوزن زرد ایرانی 51 رأس، شامل 21 رأس نر(10رأس بالغ و 11رأس نابالغ) است.
سید محمود هادیان گفت: 30 رأس گوزن ماده (21 رأس بالغ و 9 رأس نابالغ) نیز در پناهگاه دشت ناز زیست میکنند.
وی با اعلام اینکه در مدت زمانی که از سال 1400 گذشته است، 7 رأس گوساله در پناهگاه حیات وحش دشت ناز متولد شدند، افزود: امیدواریم با توجه به شرایط آب و هوایی و تغذیه مناسب در پناهگاه شاهد افزایش زایمان گوزن ماده باشیم.
رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندورود در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام اینکه در سال گذشته 11 گوساله به جمعیت گوزن افزوده شده است، گفت: برنامهریزی درستی با تشکیل تیم حفاظتی و انجام گشت شبانه، بازدید مکرر از فنسها در داخل و خارج از پناهگاه سبب شد تا یک محدوده امن برای گوزنها فراهم شود.
(مدت زمان زایمان گوزن زرد، تا اوایل تیرماه ادامه دارد).
این مسوول بیان کرد: علیرغم نیروی انسانی اندک، اما امسال نیز تمام تلاشمان را در جهت حفاظت از این گونه ارزشمند بهکار خواهیم برد.
هادیان در بخش دیگری از گفتگو از کسب رتبه چهارم اداره حفاظت محیط زیست میاندورود در بین ادارات محیط زیست استان مازندران در حوزه عملکردی طی فروردینماه 1400 خبرداد و گفت: با توجه به ارزیابی ادارات محیط زیست شهرستانها از سوی ادارهکل حفاظت محیط زیست، میاندورود با سطح ارزشیابی "خوب" پس از آمل، بهشهر و نوشهر در جایگاه چهارم ایستاد.
وی در پایان از رهنمودهای ارزشمند مدیرکل و همکاری خوب تیم تخصصی ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران قدردانی و اظهار امیدواری کرد که امسال نیز با جدیت و پایش دقیق، شاهد افزایش تعداد گوزنهای زرد در پناهگاه حیات وحش دشت ناز خواهیم بود.
انتهای پیام/1001