دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۴۱۴۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷

تابستان با واکسن ایرانی - کوبایی می‌آید

درباره زمان قطعی تزریق همگانی واکسن تولید انستیتو فینلای کوبا با مشارکت انستیتو پاستور ایران باید گفت این مهم زمانی اجرایی می‌شود که‌ اثربخشی واکسن در فاز سوم مشخص شود و تاییدیه لازم توسط مراجع دارای صلاحیت که شامل سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق است، صورت بگیرد. در چنین شرایطی، انستیتو پاستور آمادگی دارد تا واکسنش را وارد عرصه واکسیناسیون عمومی کند؛ اتفاقی که به نظر می‌رسد تابستان پیش‌ رو به سرانجام برسد.

به گزارش آوای خزر، احسان مصطفوی، عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران، در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: «بر اساس آخرین برنامه‌ها، روند تولید و کارآزمایی بالینی فاز ۳ واکسن تولید انستیتو فینلای کوبا با مشارکت انستیتو پاستور ایران، در کشورهای ایران و کوبا به‌خوبی پیش می‌رود. در کشور ما این کارآزمایی بالینی از ششم اردیبهشت به صورت رسمی و در شهر اصفهان آغاز شد. بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم، این کارآزمایی قرار است در هشت شهر ساری، بابل، زنجان، همدان، اصفهان، یزد، کرمان و بندرعباس روی ۲۴ هزار نفر انجام شود که تا امروز بیش از ۱۵ هزار نفر در رده سنی ۱۸ تا ۸۰ سال، تزریق واکسن را انجام داده‌اند. طبق برنامه‌ریزی‌ها در شش شهر تزریق واکسن به صورت دو نوبته (دو دوزی)، آن هم به فاصله ۲۸ روز انجام می‌شود و در شهرهای یزد و زنجان، علاوه‌ بر دو دوز تزریق، یک دوز تزریق یادآور هم صورت خواهد گرفت.

خوشبختانه تا امروز عوارض تزریق واکسن در داوطلبان،‌ بسیار خفیف بوده و صرفا در تعداد معدودی از افراد، نیاز به درمان حمایتی و دارویی وجود داشته است.‌ برای بررسی اثربخشی واکسن در برابر این ویروس نیاز داریم که مرحله تزریق دوم واکسن هم به داوطلبان شروع شود که این مرحله در هفته اول خرداد و در شهر اصفهان کلید می‌خورد. بعد از این‌ که داوطلبان تزریق دوم را هم انجام دهند، لازم است یک فاصله‌ پیش‌بینی شده در پروتکل‌های تحقیقاتی سپری شود تا بتوانیم بررسی کنیم که میزان اثربخشی واکسن در چه سطحی است. ضمن این‌ که موازی و همزمان با انجام کارآزمایی بالینی، بحث توسعه زیرساخت‌های تولیدی انستیتو هم دنبال شده و خوشبختانه به نقاط خوب و مطلوبی رسیده‌ایم؛ آن قدر که با هدف‌گذاری‌های انجام‌شده، امیدواریم که اواخر خرداد یا اوایل تیر، یک میلیون دوز واکسن تولیدشده داشته باشیم که این ظرفیت روز به روز با توسعه زیرساخت‌ها افزایش پیدا خواهد کرد. خوشبختانه تاکنون بیشتر جهش‌هایی که در دنیا اتفاق افتاده به عنوان یک چالش جدی برای اثربخشی واکسن‌ها مطرح نبوده است؛ گرچه لازم است که به صورت دائم این تغییرات رصد و آزمایش‌های لازم در این رابطه انجام شود. با این حال، گزارشاتی که کشور کوبا درباره واریانت‌های شایع موجود در دنیا ارائه کرده، این است که این واکسن می‌تواند در برابر انواع جهش‌های موجود، اثربخشی لازم را داشته باشد و در حال حاضر دغدغه‌ای در این باره نداریم.

درباره زمان قطعی تزریق همگانی این واکسن نیز باید گفت این مهم زمانی اجرایی می‌شود که‌ اثربخشی واکسن در فاز سوم مشخص شود و تاییدیه لازم توسط مراجع دارای صلاحیت که شامل سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق است، صورت بگیرد. در چنین شرایطی، انستیتو پاستور آمادگی دارد تا واکسنش را وارد عرصه واکسیناسیون عمومی کند؛ اتفاقی که به نظر می‌رسد تابستان پیش‌ رو به سرانجام برسد.»

انتهای پیام/1005

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها