به گزارش آوای خزر از ساری، بحث مازندران پاک که از زمان حضور احمد حسینزادگان استاندار سابق مطرح شده و اقداماتی نیز صورت گرفته بود اکنون و در زمان سید محمود حسینیپور نوری استاندار جدید شدت گرفته است به ویژه اینکه مهدی رازجویان معاون سابق امور عمرانی در این زمینه اهتمام زیادی داشت و بهسرعت پیگیر فیلمها و تصاویر منتشر شده در خصوص پسماند و انباشت زباله میشد.
اکنون که رویداد مهم ساری ۲۰۲۲ را در پیش داریم و مازندران به عنوان قطب مهم گردشگری کشورهای عضو اکو در سال جدید میلادی است، حساسیت بیشتری نسبت به پاکیزگی محیط زیست از سواحل و جنگلها گرفته تا حاشیه و درون شهرها و روستاها و کوهها و رودخانهها و مزارع.
در این بین، برخی موارد کمتر مورد توجه است، گرچه پویشهایی هم برای آن راهاندازی شده است؛ شاید شما هم هنگام عبور از معابر اصلی و فرعی، خودروهایی را دیدهاید که مالک آن، زباله خانگی که معمولاً داخل کیسههای مشکیرنگ است را روی صندوق عقب خودرو قرار داده و فراموش کرده است که آن را در نزدیکترین سطل زباله بیندازد.
با حرکت خودرو، کیسه زباله آرام آرام از روی آن به زمین پرتاب میشود و بخشی از جاده را به منظره نازیبایی تبدیل میکند.
حمل زباله به این صورت، به خودی خود زشت است و زمانی که زباله در خیابان به ویژه معابر اصلی زیر چرخهای ماشینها به این طرف و آن طرف پخش میشود نیز منظره زشتتری را ایجاد میکند.

و باز هم حتماً دیدهاید که راننده یا سرنشینان خودرو، زباله اعم از پوست میوه و خوراکی و تهسیگار را به بیرون پرت میکنند، دیدن این صحنهها مورد تأثر و تأسف شهروندان قانونمند است و معمولا در چنین مواقعی واژه "بیفرهنگ" را برازنده اینگونه افراد میدانیم. افرادی که حتی روی خودرویشان، برچسب "نه به پرتاب زباله از خودرو" نصب شده است!
در این زمینه از رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی پرسیدیم که آیا قانون برای این اقدام جرائمی در نظر گرفته است یا خیر؟
نصراله بیگلری گفت: حسب تأکید استاندار مازندران مبنی بر اهتمام تمامی دستگاهها، سازمانها، و نهادها در جهت اجرای درست طرح بزرگ مازندران پاک، نیروی انتظامی و پلیس راهور نیز طبق وظیفه ذاتی و قانونی خود، با رانندگانی که به محیط زیست احترام نمیگذارند برخورد میکند.
او تصریح کرد: اگر ماموران راهنمایی رانندگی، با خودروهایی که کیسه زباله را روی صندوق خودرو قرار دادند تا آن را به سطل زباله بیندازند، اما فراموش کردهاند و با همان شرایط در حال تردد هستند و بدتر اینکه زباله به پایین پرت شده باشد، آن را مصداق پرتاب زباله از خودرو دانسته و راننده اعمال قانون میشود.
براساس ماده ۲۰۶ آییننامه راهنمایی و رانندگی مصوب ۱۳۸۴، ریختن شیشه، بطری، میخ، سیم، حلبی، مایعات لزج و چرب، نخالههای ساختمانی و زباله، مصالح ساختمانی، شست و شوی وسایل نقلیه، ایجاد موانع و به طور کلی هر عملی که باعث سد راه و ایجاد خطر و انحراف وسایل نقلیه از مسیر حرکت باشد بر روی راهها، شانه جادهها و حریم قانونی آنها ممنوع است. همچنین ریختن هرگونه زباله، ضایعات و اشیا، آب دهان و مانند آن از درون خودرو به وسیله راننده و یا سرنشینان ممنوع است».
قانون برای این افراد خاطی گاهی حتی یک سال حبس نیز در نظر گرفته است؛ جریمه نقدی این تخلف، 30 هزار تومان است.
انتهای پیام/۱۰۰۱/