دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۹۸۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱

هشدار درباره زوال عقل: این نوشیدنی می‌تواند پیشرفت آلزایمر را تسریع کند

یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف الکل می‌تواند روند پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع کند و نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که این دو با یکدیگر مرتبط هستند. بسیاری از ما می‌دانیم که مصرف الکل به طور کلی برای سلامتی مضر است. نوشیدن بیش از حد الکل خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی، قلبی و حتی سرطان را افزایش می‌دهد.
به گزارش آوای خزر به نقل از میرور؛ اکنون تحقیقات نشان داده‌اند که الکل می‌تواند پیشرفت آلزایمر را نیز تسریع کند. یک مطالعه جدید که در مجله eNeuro منتشر شده، نشان می‌دهد که بیماری آلزایمر و اختلال مصرف الکل (AUD) با الگوهای مشابهی از تغییرات در بیان ژن‌های مغز ارتباط دارند.
 
به گفته محققان، این نتایج از این نظریه پشتیبانی می‌کند که مصرف الکل می‌تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را تسریع کند. پروفسور پی‌یترو پائولو سانا، نویسنده ارشد و استاد دپارتمان ایمنی‌شناسی و میکروبیولوژی در موسسه تحقیقات اسکریپس، توضیح می‌دهد: «ما چندین ژن و مسیر خاص برای انواع سلول‌ها را شناسایی کردیم که در هر دو حالت بیماری آلزایمر و مصرف الکل دچار اختلال می‌شوند و این موضوع از فرضیه‌ای حمایت می‌کند که اختلال مصرف الکل می‌تواند با تأثیر بر برخی از همان مکانیسم‌های مولکولی که تحت تأثیر آلزایمر قرار می‌گیرند، پیشرفت این بیماری را تسریع کند.»
 
او ادامه می‌دهد: «با درک این اختلالات در این سطح از جزئیات مولکولی، ما می‌توانیم بفهمیم که چه عواملی باعث این بیماری‌ها می‌شوند و همچنین می‌توانیم اهدافی را برای درمان شناسایی کنیم.»
 
در این مطالعه، تیم تحقیقاتی داده‌های توالی‌یابی RNA را از صدها هزار سلول مغزی فردی از ۷۵ بیمار با مراحل مختلف بیماری آلزایمر تجزیه و تحلیل کرد. آن‌ها همین آزمایش را بر روی ۱۰ بیمار بدون آلزایمر نیز انجام دادند. این تحقیق نشان داد که هم اختلال مصرف الکل و هم آلزایمر با تغییرات مشابهی در بیان ژن‌ها در مغز مرتبط هستند، از جمله افزایش بیان ژن‌های التهابی، اختلال در سیگنال‌دهی سلولی و مسیرهای مرتبط با مرگ سلولی، و تغییرات در سلول‌های عروق خونی.
 
آرپیتا جوشی، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «آنچه ما در اینجا ارائه کرده‌ایم، یک تحلیل مقایسه‌ای از دو اختلالی است که منجر به کاهش شناختی می‌شوند. این موضوع درک ما از بیماری آلزایمر و آنچه سه مرحله بالینی تعریف‌شده آن را در بر می‌گیرد، عمیق‌تر می‌کند و اهمیت در نظر گرفتن اختلال مصرف الکل به‌عنوان یک عامل خطر برای آلزایمر را برجسته می‌کند.»
 
با این حال، محققان اذعان دارند که مطالعه آن‌ها به تعداد بیشتری از شرکت‌کنندگان نیاز دارد و برنامه دارند تا تجزیه و تحلیل خود را با استفاده از پایگاه داده‌های بزرگتر بیان ژن در افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل تکرار کنند. جوشی اضافه کرد: «ما مشتاقانه منتظر انتشار داده‌های بزرگتر مربوط به مصرف الکل هستیم تا بتوانیم قوی بودن این یافته‌ها را آزمایش کنیم و شباهت‌های بین این دو اختلال را با دقت بیشتری در سطح سلولی بررسی کنیم.»
 
این یک تلاش جهانی برای کشف بیماری‌های پیچیده در سطح سلولی است که به درک بهتر اختلالات مولکولی و سلولی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، اختلال مصرف الکل و تأثیرات متقابل آن‌ها منجر خواهد شد.
 
انجمن آلزایمر هشدار می‌دهد که عوامل زیر می‌توانند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهند:
 
• فشار خون بالا
• سیگار کشیدن
• دیابت
• چاقی
• کمبود فعالیت بدنی
• رژیم غذایی نامناسب
• مصرف زیاد الکل
• کمبود فعالیت‌های ذهنی
• افسردگی
• آسیب به سر
• از دست دادن شنوایی
• انزوای اجتماعی
• آلودگی هوا
• سن
• جنسیت (خطر در زنان بالاتر است)
• ژنتیک
 
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار