به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، ظهر گرم و سوزان 29 خردادماه 98 بود که آتش در بخش مرکزی شبهجزیره میانکاله افتاد. آتشی که بوتههای تمشک و سازیل و درختچههای انار وحشی را سوزاند.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهشهر، این حادثه 300 هکتار از پوشش گیاهی را در بر گرفت که 30 درصد انارستان و 70 درصد نیز پوشش سازیل و تمشک و گونههای علفی منطقه بودند.
"موضوع قابل تامل و تاسف این است که قرقاولها در فصل زادآوری بودند و قریب به یکماه میشد که جوجهها سر از تخم برداشته و تعداد زیادی نیز چند روزی با حیات فاصله نداشتند؛ جمعیت قابل توجهی از جوجه قرقاولها و تخمها در آتش سوختند و تعدادی لاکپشت و خرگوش هم".
در همان زمان اعلام شده بود که عمدیبودن حادثه دور از انتظار نیست، چه اینکه به دفعات از سوی ذینفعان و بیشتر از سوی متخلفان محیط زیست برای تسویه حسابهای شخصی، به جان میانکاله تاخت و تاز شده است.

حالا 2 هفته از حادثه میگذرد و امروز که پیرو خبری با عنوان "میانکاله محل تسویه حساب شخصی نیست..."پرس و جو کردیم مشخص شد عاملان آتشسوزیِ ظهر چهارشنبه در میانکاله شناسایی و دستگیر شدهاند.
زمان رضااحمدی رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر میگوید: با بررسیهایی که انجام دادیم؛ 2 کارگر دامداری در میانکاله مظنون بودند که دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
وی درباره اینکه هدف آنها از این اقدام چه بوده است، اظهار میدارد: قطعا اعترافاتی را در دادگاه خواهند داشت اما از این دست اتفاقات سالانه در میانکاله داریم و هر چیزی مانند تسویه حساب ممکن است باشد.
رضااحمدی با تاکید بر اینکه محیط زیست همواره حضور ذینفعان را به عنوان حافظان پناهگاه حیات وحش میانکاله تایید، و تا جایی که قانون اجازه داده با آنها همکاری کرده است، میگوید: برخیها از محیط زیست میخواهند کار خلاف قانون انجام دهد و برابر با میل و مطالبات آنها خارج از چارچوب اداری رفتار کند اما سازمان دستورالعملها و برنامههای خود را دارد که پایبندی به آنها هم به سود ذینفعان و حیات زیستکره و هم به سود محیط زیست است.
او اظهار میدارد که در شبه جزیره میانکاله براساس ممیزی سال 64، 90 دامداری داریم و در حال حاضر 70 دامداری فعال هستند.
به گزارش آوای خزر، میانکاله بخش مهمی از حیات خود را مدیون سازمانهای مردمنهادی است که در این منطقه فعالیت دارند و نقش جوامع محلی و ذینفعان بهویژه در فصل برداشت انار و صیادی و شکار مشهود است اما گاهی در این بین، افرادی هستند که منافع شخصی را بر منافع جمعی و خارج از برنامه انسان و کرهی مسکون ترجیح داده و بیرحمانه بر تنوع زیستی و جانوری میتازند.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354/ ب