
دکتر علیمحمد شاعری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار آوای خزر با بیان اینکه منطقه آزاد تجاری با هدف افزایش ظرفیت صادراتی کشور، کمک به تولید داخل، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار ایجاد میشود، اظهار داشت: وجود زیرساختهای لازم مانند جادههای دسترسی، شبکههای حمل و نقل، اسکلههای مورد نیاز برای تخلیه و بارگیری،واحدهای صنعتی مناسب و بهرهمندی از آب، برق و گاز و نیروی انسانی مناسب، نزدیکی به ساحل و بازارهای هدف و متصل بودن به مناطق تولیدی و صنعتی از امتیازاتی است که یک بندر و منطقه اقتصادی باید داشته باشد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای لازم منجر به افزایش صادرات، جلوگیری از قاچاق کالا، ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی میشود، افزود: اگر مناطقی که به نام منطقه آزاد تجاری ایجاد میشوند، دارای زیرساختها و پیشنیازهای لازم نباشند، منجر به افزایش واردات میشوند، در حالیکه مناطق دارای زیرساختهای مناسب، بیشتر به دنبال توسعه صادرات، افزایش تولید داخلی و ایجاد اشتغال هستند.
** بندر امیرآباد بیش از هر منطقه دیگر در مازندران، شرایط تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری را داردنماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه با اشاره به مزیتهای خوب منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد، گفت: این بندر دارای جادههای دسترسی و اسکلههای مناسب برای تخلیه و بارگیری است،سومین بندر با ظرفیت مناسب سرمایه گذاری در کشور را بهخود اختصاص داده و فاصله مناسبی با شهرهای بهشهر، نکا و گلوگاه دارد.
شاعری اظهار داشت: ظرفیت ۷/۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری در سال، وجود بالاترین عمق دریا در بندر، داشتن تمامی امکانات لازم حمل و نقلی مانند ریلی، جادهای و نزدیکی به فرودگاه بین المللی دشت ناز ساری، فرودگاه بین المللی گرگان،نزدیکی به جاده سراسری تهران به مشهد مقدس و امکان دسترسی سریع به بازار کشورهایی مانند ترکمنستان، قزاقستان و روسیه از قابلیتهای مهم بندر استراتژیک امیرآباد است، لذا بیش از هر منطقه دیگر در استان مازندران، شرایط تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری را دارد.
وی ادامه داد: اگر در کل کشور، بندر امیرآباد را با مناطق دیگر مقایسته کنیم؛ متوجه میشویم که اولویت تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری با بندرامیرآباد است و علت آن نیز فراهم بودن زیرساختهای لازم است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با بیان اینکه تقریبا 2 هزار مترمربع اراضی مناسب در منطقه ویژه امیرآباد در اختیار داریم و هیچ جای مازندران تا این میزان زمین در اختیار ندارد، تصریح کرد: اتصال به راه آهن سراسری، داشتن اسکله رو-رو، اتصال جاده ای از نکا به بندر، بهشهر به بندر، رستمکلا به بندر و راه آهن سراسری به بندر از قابلیتهای مهم آن است.
** دعواهای محلی را کنار بگذاریماین مسئول ادامه داد: همه مازندرانیها اعم از مسئولین دولتی، نمایندگان مجلس و سازمانهای ذیربط بایستی تلاش کرده و دست به دست هم دهند تا منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد که بهترین شرایط را برای منطقه آزاد دارد؛ با کمک دولت در لایحه پیشنهادی قرار بگیرد و نمایندگان نیز قطعاً به این لایحه رأی خواهند داد.
شاعری گفت: بیشتر استانهای غربی کشور دارای منطقه آزاد هستند اما مازندران به دلیل اختلافاتی که در گذشته در بین نمایندگان استان وجود داشت؛ این پیشنهاد را گاهی شایسته غرب، گاهی مختص مرکز و برخی مواقع نیز شایسته شرق مازندران دانستند و بر اثر همین کشمکشها، دولت نتوانست تصمیم نهایی بگیرد، لذا اکنون باید دعواهای محلی را کنار بگذاریم و نگاه فنی و کارشناسی و منافع استانی را جایگزین کنیم.
** بندر امیرآباد نماد توسعه مازندران استوی ادامه داد: بندر امیرآباد نماد توسعه استان مازندران است و ضرورت دارد تا سرمایهگذاری جدی در آن صورت بگیرد، زیرا اشتغال و صادرات انجامشده در آن، به نفع تمام استان مازندران است.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وحدت رویه در نمایندگان ایندوره از مجلس بهتر از دوره گذشته است، افزود: این رویه باید در عمل حفظ و ثابت شود و منافع استانی بر منافع شهرستانی ترجیح داده شود، زیرا معتقدیم که مازندران پیشرفته برای همه این استان مفید خواهد بود.
** دوران پیشرفتِ نقطهای گذشتشاعری ادامه داد: دوران پیشرفتِ نقطهای گذشت و اکنون توسعه را منطقهای و یکپارچه میبینند؛ اگر بهشهر ضعیف یا عقبمانده باشد، توسعه پایدار در بابلسر، نوشهر و یا رامسر اتفاق نمی افتد و همینطور اگر یک شهر در غرب مازندران ضعیف شود، نمیتوانیم مدعی باشیم که شرق مازندران از توسعه برخوردار است.
وی اظهار داشت: در تصمیمگیری مهم برای انتخاب منطقه آزاد تجاری در مازندران، نمایندگان باید وحدت و همدلی خوبی را به نمایش بگذارند، زیرا به هیچ عنوان تکروی و پرداختن به حاشیهها به سود استان مازندران نیست و اگر بین نمایندگان اختلاف بیفتد، ممکن است دولت تصمیم دیگری بگیرد که بیتردید به سود استان نیست.
انتهای پیام/