به گزارش آوای خزر از شهرستان ساری، روز پنجشنبه 28 آذرماه 98 همانطور که قول داده شده بود؛ مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه مازندران در سالن همایشات سرپرستی بانک صادرات استان برگزار شد.
ناگفته نماند که این همایش باید در 29 مهرماه برگزار میشد اما به دلیل مشکلاتی چون برپایی نمایشگاهها، همایشهای اقتصادی، رفت و آمدهای تجاری و تاکید بر برگزاری یک همایش درخور، به 28 آذرماه موکول شد.
همایش امسال با برنامهریزی و کیفیت بهتری نسبت به سال گذشته برگزار شد و هم اینکه نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس توسعه تجارت ایران حضور داشتند.
در این برنامه، هم بخش دولتی حرفهای خود را زد و هم بخش خصوصی. و ما هم بد ندیدیم سخنان هر دو بخش را از یکدیگر جدا کنیم. هر چند شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تاکید دارد که باید این دو بخش در کنار هم باشند، با این حال واقعیت این است که این دو بخش هنوز به تفاهم نرسیدهاند! سخنان بخش خصوصی را میتواند از آدرس www.avayekhazar.ir/0002b8 مطالعه کنید.
* صدور جواز تأسیس و بهرهبرداری کاهش یافت
ابتدا با سخنان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران شروع میکنیم؛ او میگوید: اگر میخواهیم کشور ما وضعیت بهتری داشته باشد باید به فکر صادرات باشیم و نسبت صادرات به تولید ناخالص ملی که در استان ما کمتر از 3 درصد است، باید اصلاح شود.(میانگین کشوری 7 درصد است).
به گفته حسینقلی قوانلو باید عدد صادرات را به 1.4 میلیارد دلار برسانیم و این حداقل انتظار از صادرکنندگان مازندران است.
وی با اعلام اینکه 20 واحد بازرگانی برتر امسال مورد تجلیل قرار گرفتند از صادرکنندگان استان که در این شرایط به جنگ اقتصادی رفتهاند قدردانی کرد و شاید برای همدردی با آنها گفته: "گرچه صادرات کاهش یافته است اما اگر یکی از آنهایی که گلایه دارند؛ در این شرایط، کالایی را صادر کردند، آنوقت میتوانند انتقاد کنند".

مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران حجم تبادلات ارزی – غیرنفتی در ایران در سالجاری را 55 میلیارد دلار شامل 27 میلیارد دلار صادرات و 28 میلیارد دلار واردات اعلام کرد که البته بخشی از واردات دولتی بوده است.
این مسئول با اشاره به گذشت 4 ماه از خدمت او در استان مازندران اظهار میدارد: میانگین صدور جواز تاسیس تا پیش از آن 9.2 روز و پروانه بهرهبرداری 21.3 روز طول میکشید اما اکنون به 4.5 روز برای دریافت پروانه بهرهبرداری و 4.9 روز برای پروانه تاسیس کاهش یافته است.
وی تاکید دارد که در نظر داریم تا پایان سال زمان صدور مجوز تاسیس را به یک روز و پروانه بهرهبرداری را به 4.5 روز برسانیم.
قوانلو با اعلام اینکه در 15 شهریورماه حجم سرمایهگذاری در حوزه صنعت، معدن و تجارت 44 تا 45 میلیارد تومان بود و امروز به 1000 میلیارد تومان رسیده است، قول داد که حجم سرمایهگذاری استان در این بخشها تا پایان سال به 2 هزار میلیارد تومان برسد ضمن اینکه از نیمه شهریورماه تاکنون 95 واحد تعطیل نیز راهاندازی شده است.
"حجم سرمایهگذاری در حوزه صنعت، معدن و تجارت مازندران در سال گذشته، 600 میلیارد تومان بوده است".
* ایران در اطراف خود بازار 1160 میلیارد دلاری دارد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس توسعه تجارت کشور که بهخوبی پای صحبتهای صادرکنندگان نشت، با خسته نباشید به صادرکنندگان و قدردانی از تلاش و همت آنها، میگوید: هنوز بوی جنگ اقتصادی را خیلیها حس نکردند، اما کسانی هستند که در این کشور با اموال خود به به این جنگ رفتهاند.
حمید زادبوم با اشاره به اینکه یک بازار 1160 میلیارد دلاری را ایران با کشورهای همسایه دارد و طی 8 ماه میزان صادرات غیرنفتی از کشور 27 میلیارد دلار بوده است، این میزان را بسیار پایینتر از حد انتظار با توجه به ظرفیتهای موجود دانست و البته گریزی نیز به شرایط موجود زد.
وی بیان کرد: دستیابی موفق به این بازارِ بیش از 1000 میلیارد دلاری هم تولید میخواهد و هم تنظیم بازار، باید مذاکرات تعرفهای داشته باشیم ضمن اینکه همت بخش خصوصی و عُرضه بخش دولتی در کنار هم قرار بگیرند.
رئیس توسعه تجارت ایران با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا میگوید: موافقتنامه ترجیحی موقت آزاد را با 5 کشور عضو این اتحادیه داریم که باید سرمایهگذاریهای مشترک شکل بگیرد.
این مسئول با اشاره به موضوع تعهدات ارزی، اظهار میدارد که صادرکننده اولا باید ارز بیاورد و به این اعتقاد برسد، ضمن اینکه دولت ۵۰ درصد از ارز ناشی از صادرات غیرنفتی را در اختیار صادرکنندگان قرار میدهد و آنها میتوانند واردات را انجام دهند.

زادبوم بیان کرد: در عرصه تبادل تجاری باید روی تهاتر هم فکر کنیم زیرا برخی کشورها از این تجارت استقبال میکنند.
وی در پایان تاکید کرد که صادرکنندگان باید مورد احترام باشند زیرا هر اشتغالی که ایجاد میکنند، منتی است که بر کشور میگذارند.
* دولت و بخش خصوصی، مشکلات را به یکدیگر نسبت ندهند
استاندار مازندران که بهعنوان نماینده عالی دولت در مازندران باید حرف آخر دولتیها را بزند، با تبریک روز ملی صادرات و قدردانی از تلاش جهادگران حوزه اقتصادی اظهار میدارد: بروکراسی زائد، سیاستهای بعضاً دچار اشکال، کمثبات و مقطعی برای بخش اقتصادی مشکل ایجاد میکند.
احمد حسینزادگان با اشاره به فرصت بیسابقهای که دولت به بخش خصوصی و دولتی برای گفتگو داده است، تحریمها و جنگ اقتصادی به مصداق اینکه "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد"، را عاملی برای ایجاد این فرصت دانست. ضمن اینکه معتقد است: تحریمها این خاصیت را داشته که از اقتصاد رانتی نفتی جدا شویم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر درصد فروش نفت ایران بسیار کاهش یافته است، میافزاید: جبران این شرایط یا از طریق دریافت مالیات است یا باید صادرات را قوی کنیم یا استقراض کنیم و پول و واحد ملی پولی را کاهش بدهیم که بخشی برعهده دولت و برخی به دوش بخش خصوصی است. اما به نظر نمیرسد بهتر از صادرات راهی باشد.
استاندار مازندران با بیان اینکه شرایط اقتصادی مردم خوب نیست و جنگ رسانهای و سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را هم داریم، اظهار میدارد: مدیریت شرایط موجود با همکاری دولت و بخش خصوصی امکانپذیر است، از لحاظ بسترهای تجاری باتوجه به وجود امکانات فرودگاهی و بندری مشکل نداریم. باید مدیریت را قوی و به سمت تولیدات صادراتمحور برویم.
"اکنون کاله یک برند جهانی شده است. بنابراین با تولید کالاهای باکیفیت میتوانیم در بازار صادرات حرفی برای گفتن داشته باشیم".
وی تشکیل معاونت اقتصادی در امور خارجه را یکی از بااهمیتترین تصمیمات در روابط خارجی دانست که با تقویت فعالیتهای آن بخش مهمی از مشکلات از پیش روی بخش صادرات برداشته میشود.

حسینزادگان با گریز به بخش گردشگری مازندران بیان کرد: یکی از اولویتهای ما در فضای کسب و کارهای نوین، "گردشگری" است و بخش خصوصی میتواند با ورود به حوزه گردشگری، نقش مهمی در رونق اقتصادی داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه نواقص را به سمت یکدیگر پرتابکردن و اینکه مردم بگویند مسئولان و مسئولان بگویند مردم، کاری حل نمیشود، حل مشکلات را نیاز به اراده مشترک دانست.
به گزارش آوای خزر، باتوجه به اینکه دولت بهخوبی موانع را میداند، اولا باید از بخش خصوصی دل بکند و اگر به دنبال جذابیت میگردد، به نظر نمیرسد جز خدمت به مردم و رفع مشکلات فراروی صادرکنندگان و فعالان اقتصادی گزینه بهتری باشد و دوم اینکه با رایزنیهای خود در سطح ملی و بینالمللی بتواند صادرکنندگان را که امروز بهواقع جهادگران عرصه اقتصادی هستند؛ به سلامت از گذرگاههای سخت و پُر فراز و نشیب صادرات عبور دهد.
در پایان مراسم از 21 صادرکننده نمونه استان مازندران تجلیل شد.
اخبار مازندران
انتهای پیام/ 1354