به گزارش آوای خزر، مربای پوست پرتقال از جمله خوشمزهترین، به صرفه ترین، پر خاصیتترین و البته ریسکیترین مرباهاست. بسیاری از خانمهای کدبانو به خاطر اینکه تصور میکند مربای پوست پرتقالشان حتما تلخ میشود ترجیح میدهند سراغ درست کردن آن نروند. اما اگر فوت و فنهای درست کردن این مربا خوشمزه را بلد باشید یک مربای شیرین و لطیف به دست خواهید آورد. مربا پوست پرتقال را به صورت خلالی و رولی درست میکنند که نوع رولی آن مجلسیتر است و به درد پذیرایی صبحانه از مهمان میخورد، هر چند از نظر طعم هیچ فرقی با هم ندارند. بهتر است فصل پرتقال را از دست ندهید و این مربای خوشمزه را با طرز تهیه و فوت و فنهایی که در مجله کوروش به شما آموزش میدهیم درست کنید.
مواد لازم

پوست پرتقال: ۵۰۰ گرم
شکر: ۵۰۰ گرم
آب: ۲ لیوان
آبلیمو: ۱ و نیم قاشق غذاخوری
میخک: ۳ عدد
چوب دارچین: ۱ عدد
طرز تهیه

برای درست کردن مربا مجلسی پوست پرتقال ابتدا پرتقالها را خوب بشورید و به ترتیبی که در تصویر آمده پوست پرتقال را بگیرید. سپس سفیدی داخل پوست پرتقال را با یک چاقوی تیز جدا کنید. لازم نیست تمام قسمت سفیدی را کاملا جدا کنید. در مرحله بعد پوست پرتقال را رول کنید. برای اینکه رولهای پوست پرتقال موقع جوشیدن از هم باز نشوند حتما باید با یک نخ سفید تمیز آن را محکم ببندید. یک راه حل دیگر این است که در هر کدام از رولها یک خلال دندان فرو کنید تا رول پوست پرتقال باز نشود.
وقتی تمام رولهای پوست پرتقال را درست کردید در یک قابلمه بچینید و روی آنها آب بریزید. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال باید پوست پرتقالهای رول شده را چند بار بجوشانید. هر بار بعد از جوشاندن روی پوست پرتقالها آب سرد بگیرید، آبکش کنید و دوباره بجوشانید تا تلخی پوست پرتقالها به طور کامل گرفته شود. بعد از ۴ بار جوشاندن طعم پوست پرتقال را بچشید. اگر هنوز مزه تلخی داشت یک یا دو بار دیگر بجوشانید.
حتما بخوانید طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی+ نکات طلایی مربای براق،بدون شکرک و کپک
در یک قابلمه مناسب دو لیوان آب و نیم کیلو شکر را بریزید. اجازه دهید آب و شکر روی شعله متوسط گاز به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن شربت میخکها و چوب دارچین را در شربت بیندازید.
ده دقیقه دیگر اجازه دهید شربت بجوشد و سپس رولهای پوست پرتقال را داخل شربت بریزید. برای اینکه مربا مجلسی پوست پرتقال کپک نزند کمی به آرامی با دست رولها را فشار دهید تا آب آنها گرفته شود.
درب قابلمه را ببندید و ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا رولهای پوست پرتقال کمی نرم شوند. بعد از ۲۰ دقیقه درب قابلمه را بردارید و نیم ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز مربا را بپزید تا کاملا جا بیفتد و نرم شود.
وقتی که مربا مجلسی پوست پرتقال غلیظ شد و جا افتاد یک و نیم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و ده دقیقه دیگر به مربا زمان دهید. شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربا سرد شود. وقتی مربا سرد شد به آرامی نخها را از رولهای پوست پرتقال جدا کنید. اگر مربا سرد شده باشد رولها به همان شکل باقی میمانند و وا نمیروند.
نکات مهم برای کپک و شکرک نزدن مربا مجلسی پوست پرتقال

*مربا مجلسی پوست پرتقال را بعد از سرد شدن در ظروف شیشهای خشک و تمیز بریزید و در جای تاریک و خنک نگه دارید.
*همانطور که در طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی و مربا انار گفتیم با به کارگیری برخی ترفندها میتوانید جلو کپک زدن و شکرک زدن مربا را بگیرید.
*باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود زیرا ممکن است شکر مربا کم بوده باشد.
حتما بخوانید طرز تهیه ساده چای ماسالا هندی در خانه+طرز تهیه ادویه و فواید چای ماسالا
*اگر مربای پوست پرتقال شما شکرک زد یک راهحل وجود دارد. مقداری آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
*طبع پرتقال ترش سرد است و هر چه پرتقال شیرینتر باشد طبع آن گرمتر میشود. اما کسانی که مزاج سرد و تر دارند بهتر است بعد از خوردن پرتقال حتما یک خوراکی گرم مثل خرما یا عسل بخورند. اما کسانی که مزاج خشک و گرم دارد میتوانند به پرتقال به عنوان میوهای مفید به خصوص برای دفع صفرا نگاه کنند. کسانی هم که مزاج گرم و تر دارند به راحتی میتوانند پرتقال را هضم کنند.
*اضافه کردن آبلیمو به مربا در مرحله پخت احتمال شکرک زدن آن را کاهش میدهد.
*قوام شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد شود، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است.
*اما پوست پرتقال برای چی خوبه؟ مربای پوست پرتقال پر از خاصیت است. پوست پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین c و B1 و اسید فولیک، بتاکاروتن، آلفاکاروتن و فلاونوئید است. از پرتقالی استفاده کنید که پوستش واکس خورده و زیاده از حد براق نباشد. بهتر است از پرتقالهای طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.
*طرز تهیه مربا پوست پرتقال و هویج هم مرسوم است.
*اگر مربا پوست پرتقال را دوست ندارید میتوانید مربا پرتقال بدون پوست درست کنید.