
به گزارش آوای خزر از ساری، غلامحسین شافعی صبح امروز در همایش بزرگ تجلیل از صادرکنندگان نمونه مازندران، در سرپرستی بانک صادرات این استان واقع در میدان امام ساری برگزار شد. اظهار داشت: متاسفانه در طول سالهای گذشته بخش تولید ایران نتوانست همگام با تولیدات جهان به پیش برود و این در حالی است که بخش مصرف کشور از بخش مصرف جهانی پیروی میکند.
وی افزود: در بخش صادرات نیز نتوانستیم خود را با تولید جهانی مطابقت دهیم و عدم ارتقای تکنولوژیکی در تولید سبب ایجاد شکاف بین تولید داخل و تولید جهانی شده است، لذا باید برنامهریزیهای کشور به سرعت به سمتی برود که شکاف تکنولوژیکی برطرف و عقبماندگیهای بخش تولید جبران شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بیان کرد: بستههای رونق اقتصادی باید به واحدهایی تزریق شود که کالای منسوخ شده را تولید نمیکنند و آینده روشنی داشته و در نهایت، تلاش آنها به بهرهوری اقتصادی در کشور منتهی میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه دو دیدگاه برای پسابرجام وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخیها فکر میکنند پسابرجام حلال همه مشکلات است اما این دیدگاه غلطی است زیرا اگر ما در تحریم هم نبودیم مشکلاتی داشتیم و به طور طبیعی باید گفت؛ همه مشکلات ما ناشی از تحریم نبوده است.
شافعی با بیان اینکه برخی از کشورها به دنبال ارتقای سهم اقتصادی خود در ایران هستند، تصریح کرد: البته آنها در گذشته نیز با ایران رابطه اقتصادی داشتند و ایران را امنترین و سادهترین راه برای بازارهای پیرامونی میدانستند اکنون سطح ارتباطات خود را افزایش دادهاند.
وی درباره قاچاق کالا گفت: بیتردید نمیتوان بطور 100 درصدی از قاچاق کالا جلوگیری کرد اما میتوان برنامههایی بازدارنده در این زمینه بکار گرفته شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه روابط اقتصادی تحکیمکننده روابط سیاسی است، اظهار داشت: رویکردی که در حوزه روابط سیاسی وجود دارد این است که سفرهای هیئت ایرانی فقط سفرهای سیاسی نیست و هیئتهای بلندپایه اقتصادی را با خود به همراه دارد.
شافعی در پایان گفت: با توجه به شرایط موجود و رقابتی که بین کشورها برای روابط تجاری با ایران وجود دارد، دیپلماسی سیاسی و اقتصادی ایران، حرکتی رو به جلو دارد و ارزیابیها حاکی از این است که نمیتوان در اولین سفر منتظر انبوهی از قراردادها باشیم اما مذاکرات اولیه و بسترسازی در این سفرها مقدماتی را برای نتیجه گیریهای عملی و تعامل اقتصادی هموار میکند.
انتهای پیام/ 1005