
به گزارش آوای خزر از ساری، همایش بزرگ تجلیل از صادرکنندگان نمونه مازندران صبح امروز با حضور غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سرپرستی بانک صادرات این استان واقع در میدان امام ساری برگزار شد.

در این همایش، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بخش صادرات نتوانستیم دستاوردهای خوبی داشته باشیم، گفت: آسیبهایی را در بحث صادرات داریم و آن چیزی که مورد غفلت قرار می گیرد، موضوع تجارت است.
عبدالله رضیان گفت: بارش بیسابقه برف سال 93 در غرب مازندران منجر به خسارتهای زیادی به باغداران شد و مصوبه 97 میلیاردی را برای کمک به کشاورزان و جبران خسارتها داشتیم اما این اعتبار از سوی دولت عملی نشد و اکنون، در این فصل با مشکل قیمت پایین و به صرفه نبودن تولید مواجه هستیم، دولت قول داد تا حمایت 100 میلیارد تومانی برای کمک به صادرات مرکبات در مازندران داشته باشد که امیدواریم به تعهدات خود پایبند باشد.
وی افزود: مشکلات زیادی را در بخش صادرات داریم، باید بحث عرضه را متعادل کنیم و عزم و حمایت جدی از صادرکنندگان داشته باشیم.
این عضو مجلس بیان داشت: در مجلس نیز عزم جدی برای حل مشکل صادرات وجود ندارد، استان مازندران متاسفانه علیرغم اینکه قطب کشاورزی را دارد اما در محصولات استراتژیک برنج و مرکبات با مشکلاتی مواجه است و خصوصا در بخش صادرات قول و قرارهایی که داده شده، حتی ما نیز ناامید هستیم، زیرا باید حمایت بیشتری شود و آنچه مازاد بر مصرف داریم را ساماندهی کنیم.
** صادرات سالانه مازندران، 450 میلیون دلار است رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه اگر برنامه صادراتمحور در واحدهای تولیدی را در کنار حمایت دولت داشته باشیم، میتوانیم به نتیجه خوبی برسیم، گفت: با یک برنامه خوب و هدفمند، میتوانیم صادرات چند 100 میلیون دلاری را به چند میلیارد دلار برسانیم و از سال آینده انتظار داریم که در بخش آبزیان و خاویاری در حد چند صد میلیون دلار صادرات داشته باشیم و از طریق پایانههای صادراتی و لجستیک در بخش مرکبات نیز 100 هزار تن صادرات داشته و دهها میلیون دلار را بهدست آوریم، و با افزایش صادرات قطعات خودرو نیز افزایش چند ده میلیون دلاری داشته باشیم.
محمد محمدپور عمران با اعلام اینکه اگر در بازار روسیه مشوق صادراتی را افزایش بدهیم با رونق در این بخش روبرو میشویم، افزود: اکنون دهها تریلی را برای صادرات داریم و در مجموع با اقداماتی از جمله دریافت مجوز پایانه صادرات و خط مستقیم هواپیمایی و خط کشتی و همچنین نمایشگاههای متعدد و هیئتهای تجاری میتواند ما را به صادرات چند برابری امیدوار کند.
وی بیان داشت: سالانه 450 میلیون دلار صادرات در مازندران داریم و این صادرات در بخش لبنی، لوله و پروفیل، گوشتی، قطعات و ماشین آلات و ... است و برای رونق صادرات دو دسته از اقدامات را دولت تدبیر و امید باید انجام دهد که شامل اقدامات زیربنایی و زیرساختی و پشتیبانی است.
** عدم مطابقت صادرات با تولید جهانیرئیس اتاق بازرگانی کشور نیز در این جلسه اظهار داشت: متاسفانه در طول سالهای گذشته بخش تولید ایران نتوانست همگام با تولیدات جهان به پیش برود و این در حالی است که بخش مصرف کشور از بخش مصرف جهانی پیروی میکند.
غلامحسین شافعی افزود: در بخش صادرات نیز نتوانستیم خود را با تولید جهانی مطابقت دهیم و عدم ارتقای تکنولوژیکی در تولید سبب ایجاد شکاف بین تولید داخل و تولید جهانی شده است، لذا باید برنامهریزیهای کشور به سرعت به سمتی برود که شکاف تکنولوژیکی برطرف و عقبماندگیهای بخش تولید جبران شود.
وی بیان کرد: بستههای رونق اقتصادی باید به واحدهایی تزریق شود که کالای منسوخ شده را تولید نمیکنند و آینده روشنی داشته و در نهایت، تلاش آنها به بهرهوری اقتصادی در کشور منتهی میشود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دو دیدگاه برای پسابرجام وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخیها فکر میکنند پسابرجام حلال همه مشکلات است اما این دیدگاه غلطی است زیرا اگر ما در تحریم هم نبودیم مشکلاتی داشتیم و به طور طبیعی باید گفت؛ همه مشکلات ما ناشی از تحریم نبوده است.
شافعی در پایان با بیان اینکه برخی از کشورها به دنبال ارتقای سهم اقتصادی خود در ایران هستند، تصریح کرد: البته آنها در گذشته نیز با ایران رابطه اقتصادی داشتند و ایران را امنترین و سادهترین راه برای بازارهای پیرامونی میدانستند اکنون سطح ارتباطات خود را افزایش دادهاند.
انتهای پیام/ 1001