
به گزارش آوای خزر از ساری، هفتمین نشست کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استانداری مازندران با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی، رئیس اتاق بازرگانی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و اعضای این کارگروه و تنی چند از زنان بازرگان مازندران در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی این استان برگزار شد.
در این جلسه، بیمه زنان قالیباف و صندوق خرد زنان عشایر و روستایی مورد بررسی قرار گرفت و به گفته مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران مقرر شد با توجه به اینکه 80 درصد قالیبافان این استان را زنان تشکیل میدهند، ساماندهی بحث بیمه آنان با جدیت دنبال شود.
مریم جمشیدی اظهار داشت: همه شهرستانهایی که شرایط صندوق خرد روستایی را داشته یا از جمعیت عشایر برخوردار باشند میتوانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه بیمه قالیبافان فقط برای شاغلان در همین رشته در نظر گرفته شده است، گفت: باید افراد واقعی از تسهیلات بیمه و سایر امتیازات بهرهمند شوند.
* ابهامات حوزه بیمه تا یکماه آینده احصاء شود
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران نیز در این جلسه اظهار داشت: در حوزه بیمه زنان باید بانک اطلاعاتی تشکیل شود و در اختیار کانون زنان بازرگان مازندران قرار بگیرد.
علیرضا یونسی رستمی بیان کرد: از نظر کارشناسان، 22 هزار بیمه شده قالیبافی در مازندران باید راستیآزمایی شوند و این موضوع از طرفی باید به اضافه شده افراد واقعی بینجامد که سالهاست از چشم مسئولان دور ماندهاند.
وی افزود: همه ابهاماتی که در حوزه بیمه وجود دارد باید تا یک ماه آینده احصاء شود و امیدواریم که این جلسه یک سرمنشأ برای شناسایی زنان کارآفرین واقعی باشد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران گفت: شهرستان کلاردشت یکی از مناطق ویژه در حوزه فرش مازندران است و باید بصورت ویژه دیده شود.
* بیمهشدگان قالیبافی راستیآزمایی میشوند
معاون سرمایهگذاری و اشتغال دفتر امور روستایی مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه 43 هزار نفر با عنوان بیمهشده صنایع دستی و قالیبافی در این استان داریم، گفت: اگر این تعداد به واقع در همین رشته فعالیت میکردند، اکنون باید کوچههای شهر پُر از فرش بود!
محمد اسفندیاری اظهار داشت: بیمه افرادی که قالیباف واقعی نبودند را قطع کردیم و در ادامه نیز آنهایی که ادعا میکنند فعالیت قالیبافی دارند، کار آنها مورد بررسی و راستیآزمایی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: تاکنون بیمه 14 هزار نفر را که به عنوان قالیباف بیمه شده بودند را قطع کردیم، زیرا این بیمه فقط برای فعالان رشته قالیبافی است.
معاون سرمایهگذاری و اشتغال دفتر امور روستایی مازندران گفت: دفتر امور روستایی تاکنون حدود 20 میلیارد تومان را به صندوق خرد روستاییان اختصاص داده و اکنون نیز اعلام میکنیم، در هر هر روستایی که حداقل 25 نفر از بانوان بتوانند یک مجموعه و صندوق خرد تشکیل دهند، با آنها همکاری میکنیم.
* قطع بیمه تعدادی از فعالان صنایع دستی در مازندران
یکی از کارشناسان ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در این جلسه بیان کرد: امسال 5 هزار و 871 بیمه شده صنایع دستی داشتیم که این تعداد به 4 هزار و 955 نفر رسید و از مجموع افراد بیمهشده، 4 هزار و 625 نفر از بانوان هستند.
وی اعلام کرد: برخی از صنعتگرانی که سالهاست فعالیت دارند و حتی ایجاد کارآفرینی کرده و کارگاه صنایع دستی دارند، بنا به دلایلی با قطع بیمه مواجه شدهاند که ضرورت دارد به مشکلات آنها رسیدگی شود.
انتهای پیام/ 1001