
به گزارش آوای خزر از ساری، به مناسبت سالروز تأسیس سازمان امور اراضی، نمایشگاهی با عنوان "زمین، نبض مازندران" روز گذشته در سالن سلمان هراتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گشایش یافت و امروز در دومین روز از این نمایشگاه، شاهد تقدیم دو سند کاداستر اراضی کشاورزی به دو کشاورز بودیم که با حضور مدیرکل بازرسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر امور اراضی مازندران و مدیر ترویج سازمان امور اراضی انجام شد.
یکی از اسناد، متعلق به آقای ابوطالب عبدالملکی از کشاورزان روستای حسینآباد بهشهر بود که مساحت زمین وی 7 هزار و 895 متر است و دیگری نیز از همین شهرستان، متعلق به آقای فرامرز سلیمانی از روستای قرهتپه، و مساحت زمین سنددار شده ایشان نیز 14 هزار و 282 مترمربع است.
این کشاورزان در گفتگو با خبرنگار آوای خزر در ساری، از کار و تلاش بیش از 50 ساله خود بر روی اراضی شالیزاری ، کلزا و گندم گفتند و اینکه برای دریافت سند، به غیر از پرداخت پول تمبر به مبلغ 11 هزار تومان، متحمل هیچ هزینه دیگری نشدند.
** سنددار شدن 104 هزار هکتار از اراضی مازندران تا پایان سال 95مدیر امور اراضی مازندران در حاشیه مراسم تقدیم دو سند کاداستری به دو کشاورز مازندرانی که برای نخستینبار در کشور صورت گرفت، در پاسخ به سؤال خبرنگار آوای خزر درباره اعتباراتی که برای بخش کاداستر در سالجاری در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: برنامهریزی برای سالجاری این است که 104 هزار هکتار اراضی کشاورزی با اعتبار(ملی و استانی) به مبلغ 6 میلیارد و 380 میلیون تومان در این استان سنددار شوند.
علیرضا دوستی ایرانی افزود: این اراضی به ترتیب شامل 44 هزار هکتار در بابل، 40 هزار هکتار در آمل و 20 هزار هکتار در محمودآباد است.
وی درباره میزان رفع تداخلات در سال 95 اظهار داشت: زمانی که در یک عرصه واحد دو قانون مجزا اجرا شود، به این وضعیت تداخل در اراضی گفته میشود، در سال جاری 50 هزار هکتار رفع تداخلات داریم و اعتبار در نظر گرفته شده برای آنها، 550 میلیون تومان است.
مدیر امور اراضی مازندران درباره اعتبارات بخش رفع تداخلات برای سال آینده نیز گفت: 15 هزار هکتار از اراضی مازندران در سال 96، رفع تداخل میشوند.
دوستی ایرانی در پایان اظهار داشت: سنددار کردن اراضی کشاورزی در واقع فراهم آوردن بستری برای کنترل زمینخواری، امکان برنامهریزی و تسهیل نظام بهرهبرداری است و کشاورزان نیز میتوانند با استفاده از این سند، از تسهیلات بانکی نیز بهرهمند شوند.
** کشاورز را درگیر قوانین سختگیرانه نکنیممدیرکل بازرسی مازندران نیز در این مراسم با بیان اینکه زمین غریب است و باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد، گفت: از سال 93 تاکنون کارهای بزرگی بویژه در بخش بازرسی صورت گرفت و جلوی تغییر کاربریها گرفته شد و البته بسیاری از ساخت و سازهای غیرمجاز در گذشته اتفاق افتاده بود.
حسن میری بیان کرد: اکنون اگر فردی به ساخت و ساز مجاز در اراضی کشاورزی اقدام کند از هیچ خدمات زیربنایی بهرهمند نمیشود و این خدمات اکنون مهار شده و انقلابی در حفظ اراضی صورت گرفته است.
وی افزود: البته گاهی در صدور مجوزها نیز سوءاستفاده میشود که باید مقابل آن هم بایستیم.
مدیرکل بازرسی مازندران با بیان اینکه نباید در صدور مجوز برای کشاورز سختگیری شود، خاطرنشان کرد: اگر کشاورز در اراضی کشاورزی خود به دنبال ساخت و ساز مرتبط با کشت و کار خود است بطوریکه لطمهای به کاربری آن نمیزند، نباید در این زمینه سختگیری کرد، به عنوان مثال، داشتن انبار برای کشاورز از الزامات است و باید اجازه ساخت آن را داشته باشد.
میری در پایان گفت: باید به خواستهها و مطالبات بهحق و بهجای کشاورزان احترام بگذاریم و پاسخ بدهیم.
** اداره ترویج در کنار کشاورزان استمسئول ترویج و مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان امور اراضی به عنوان میهمان مراسم تقدیم اسناد اراضی کشاورزی در مازندران، اظهار داشت: تا یکی دو سال گذشته، اداره ترویج یک دستگاه پلیسی و پاسگاهی به نظر میآمد اما اکنون به کمک مردم آمده و کشاورزان نیز کارشناسان ترویج را در کنار و نه در مقابل خود میبینند.
سید علی محققی بیان کرد: بیتردید در کنار اجرای قوانین باید کارهای ترویجی را انجام بدهیم زیرا هزینه در بخش آموزش و ترویج، یک سرمایهگذاری است.
وی در پایان گفت: عملکرد سازمان جهاد کشاورزی و امور اراضی، حداقل در توقف کاربری اراضی مشهود بوده و این مایه دلگرمی و افتخار است.
انتهای پیام/1001
عکس از :خلیل دردانه