
به گزارش آوای خزر از ساری، شهرستان بهشهر در شرق مازندران با مدنیت بیش از 400 ساله، در کنار چهرههای شاخص فرهنگی، ادبی، علمی و دینی خود از نعمت مناظری بکر و زیبا برخوردار است که با دارا بودن 150 منطقه نمونه گردشگری و محوطه و بنای تاریخی، نگین گردشگری دیار طبرستان بهشمار میرود.
علیرغم اینکه در یک دهه گذشته تلاشهای زیادی برای اجرای مصوبات و طرحهای گردشگری در بهشهر انجام شده است اما عملاً هیچ پروژه تفریحی توریستی صورت اجرایی بهخود نگرفت و ازجمله دلایل آن را باید در ارائه نشدن طرحهای توجیهی مناسب، تصمیمات شتابزده و غیر کارشناسی، عدم جذب سرمایهگذاران توانمند، استفاده از اهرم رابطه بهجای ضابطه، و عدم پیگیری صحیح دانست.
یکی از مواردی که میتوانست دست مسئولان این شهرستان را برای انجام فعالیتهای گردشگری باز بگذارد و آزادی عمل بیشتری به آنها بدهد؛ ارتقای دفتر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به اداره گردشگری در بهشهر بود که در نهایت با درخواست مسئولان شهرستانی و حمایت نماینده مردم و استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، این امر محقق شد اما انتظار میرفت که مدیر تابعه در بهشهر بتواند از ظرفیت ایجاد شده و فرصت بهدست آمده در جهت ایجاد زیرساختهایی برای راهاندازی صنعت گردشگری در این شهرستان قدم کوچکی را تاکنون بردارد.
جای یک مجموعه منسجم، مدیریتی، هدفمند و ضابطهمند در بخش گردشگری بهشهر در بین ستادهای این شهرستان خالی بود، لذا در گام نخست برای عملی شدن طرحهای گردشگری و استفاده از راهکارها و ارائه برنامهها همچنین بهرهمندی از ظرفیت فکری و علمی فرهیختگان بهشهر در حوزه گردشگری و جذب توریسم، تشکیل "ستاد توسعه و تسهیل جذب سرمایهگذاری در حوزه گردشگری" از ضروریات بود و این امر نیز محقق شد.
ستاد مذکور بهتازگی فعالیتهای خود را آغاز کرده و برای اینکه بدانیم در این مدت اندک چه اقداماتی را انجام داده است، به سراغ مسئول این ستاد رفتیم.
محمد حامدی در گفتگو با آوای خزر با بیان اینکه بهشهر تنها شهرستان مازندران است که تمامی جاذبهها و شاخصههای اصلی برای جذب گردشگر را دارد، تصریح کرد: فاصله اندک مرکز شهر تا جنگل و بهرهمندی از مناظر بکر طبیعی و تاریخی که از شرق تا غرب شهرستان را در بر دارد و بهرهمندی از دو منطقه تاریخی - طبیعی در فهرست آثار ملی شامل میانکاله و عباسآباد نیز بر امتیازات بخش گردشگری آن افزوده است.
** واگذاری 3 هکتار از اراضی منابع طبیعی به طرح گردشگری در میانکاله
وی با اشاره به تصویب طرح جامع گردشگری میانکاله در سال 90، اظهار داشت: خوشبختانه با تشکیل ستاد توسعه و تسهیل گردشگری توانستیم این مصوبه را با جدیت دنبال کنیم و در گام نخست، با همکاری خوب ادارات کل منابع طبیعی و محیط زیست مازندران و ادارات تابعه در بهشهر توانستیم 3 هکتار از زمینهای متعلق به منابع طبیعی در ورودی میانکاله را به گردشگری اختصاص دهیم
معاون فرماندار بهشهر ادامه داد: بخش مهمی از این عرصه برای پارکینگ خودروهاست تا از تردد بیجا در منطقه که گونههای گیاهی و جانوری را تهدید میکند، جلوگیری شود، همچنین مقرر شد که محیط زیست مسیرهای تردد در بخش پرندهنگری، ماهیگیری و جاذبههای ساحلی را مشخص کند و خودروهای خاص این منطقه مانند اتوبوسهای سرباز و سایر وسایل برای تردد گردشگران در مسیرهای تعیینشده فراهم شود.
وی بیان کرد: برنامههایی برای تورهای گردشگری و ساخت آلاچیق در میانکاله با هماهنگی محیط زیست و با دعوت از بخش خصوصی را در دست اقدام داریم.
** برنامهای برای «سنگ نو»
مسئول ستاد توسعه و تسهیل جذب سرمایهگذاری در حوزه گردشگری بهشهر با اشاره به منطقه زیبا و بکر «سنگ نو» اظهار داشت: این نقطه جنگلی در جنوب بهشهر نیز دارای جاذبههای فراوانی است، لذا تلاش داریم که بخشی از این منطقه با درخواست شورای شهر و شهرداری برای اجرای طرح گردشگری، از منابع طبیعی به شهرداری واگذار شود.
**ایجاد بستر از دولت، جذب گردشگر با تورهای گردشگری
حامدی با بیان اینکه 9 تور گردشگری در بهشهر نیز برای جذب گردشگر در مناطق تفریحی توریستی این شهرستان اعلام آمادگی کردند، گفت: آنها نیازمند بستر مناسب هستند تا بتوانند با ظرفیت و تجربهای که در اختیار دارند بهویژه در بخش گردشگری روستایی، تاریخی و اگروتوریسم فعالیتهای خوبی را انجام دهند و به اقتصاد مردم از محل گردشگری کمک کنند.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی و محیط زیست با قوانین خاصی که دارند بهخوبی پای کار آمدند و فعالیتها نیز براساس دستورالعملهای این دو مجموعه تأثیرگذار در امر گردشگری پیش میرود، خاطرنشان کرد: تصمیم گرفتیم که در ابتدای راه، طرحهای گردشگری را در بهشهر و پس از آن در رستمکلا و خلیلشهر آغاز کنیم تا بستر فرهنگی و اجتماعی نیز نسبت به مقوله گردشگری در این شهرستان ایجاد شود.
** طرحی برای «پلنگخیل»
معاون فرماندار بهشهر گفت: بازدیدی از منطقه جنگلی و گردشگری «پلنگخیل» صورت گرفت و این مکان نیز قابلیت اجرای طرحهای گردشگری را دارد.
** مصوبهای که پس از 6 سال اجرایی شد
حامدی همچنین از واگذاری بیش از 15 هکتار از اراضی منابع طبیعی «کوهخیل» مشرف به فضای شهر حدفاصل کوهخیل تا عبور چشمه عمارت به شهرداری بهشهر خبر داد و گفت: این مصوبه مربوط به سال 89 است که بنا بهدلایلی پیگیری نشد اما اکنون این موضوع را به طور جدی دنبال کردیم و به نتیجه اولیه که واگذاری اراضی بود دست پیدا کردیم و در ادامه باید طراحی و جذب سرمایهگذار صورت بگیرد.
وی ادامه داد: واگذاری رسمی این اراضی از منابع طبیعی به شهرداری بهشهر در دهه فجر صورت میگیرد.
** تأسیس موزه مردمشناسی و باستانی در بهشهر
معاون فرماندار بهشهر با اشاره به کشف اشیای قدیمی در نقاط مختلف شهرستان بهشهر در طول سالیان که به موزههای سایر شهرستانها انتقال مییابد، اظهار داشت: این شهرستان نیازمند یک موزه مردمشناسی و باستانی است که تأسیس آن را در برنامه ستاد توسعه و تسهیل جذب سرمایهگذاری در حوزه گردشگری بهشهر لحاظ کردیم.
به گزارش آوای خزر، همکاری خوبی که از سوی مسئولان دستگاههای اجرایی و نظارتی در بهشهر برای کاهش بیکاری و رونق اقتصادی بهویژه در حوزه گردشگری صورت گرفته است، قابل ستایش است اما این تلاشها باید مداوم باشد و در میانهی راه متوقف نشده و به فراموشی سپرده نشود، نتیجه زمانی مشخص میشود که مردم این شهرستان طعم شیرین کار و تلاش و درآمد پایدار را بچشند.
گزارش از آزاده بابانژاد
انتهای پیام/1001